上一頁下一頁
發新話題

那些年,榴槤之國的女孩們

收藏  |  訂閱
11.0k  888.4k

引用:
原帖由 jjrlinlin 於 4/5/2021 14:55 發表 查看引用來源
個故仔好正呀,快d寫埋落去啦
師兄,古仔正喺邊度,可以具體啲講下嗎?等阿星下個故事再寫好啲😬

雖然甜嘅部分冇乜,不過我自己本身鐘意聽故仔,對於點樣由冇關係變有關係,中間有d乜野特別事發生呀,點樣引誘佢or你.....etc. 睇完代入感會高d

引用:
原帖由 jjrlinlin 於 4/5/2021 15:08 發表 查看引用來源
雖然甜嘅部分冇乜,不過我自己本身鐘意聽故仔,對於點樣由冇關係變有關係,中間有d乜野特別事發生呀,點樣引誘佢or你.....etc. 睇完代入感會高d
冇錯呀師兄,少少鹹多多趣係阿星寫故事嘅理念。甜嘅部份阿星覺得已經足夠,留番啲空間俾大家想像,反而希望喺人物情節交流上面多啲著墨,希望大家睇完會笑出嚟。師兄講得好,有代入感,每個人嘅自身感覺都唔同,如果阿星寫到大家睇完之後都好似阿星咁親歷其境,個故事先會吸引到大家追落去。Cassy同佢啲朋友嘅故事大概橫跨咗兩年左右嘅時間,阿星揀咗啲有趣嘅故事節錄俾大家,喺疫情環境入面希望令到大家能夠一點點嘅歡樂。😬

引用:
原帖由 star_platina 於 2021-5-3 23:17 發表 查看引用來源

遲下要師兄都分享下故事😬
我都出左幾篇回憶架喇
無你既故事咁精彩😊

引用:
原帖由 更年大叔 於 4/5/2021 17:59 發表 查看引用來源

我都出左幾篇回憶架喇
無你既故事咁精彩😊
師兄,有回憶已經精彩,能夠回味已經無窮。唔知阿星仲有冇機會欣賞師兄嘅故事呢😬

引用:
原帖由 star_platina 於 2021-5-4 15:27 發表 查看引用來源

冇錯呀師兄,少少鹹多多趣係阿星寫故事嘅理念。甜嘅部份阿星覺得已經足夠,留番啲空間俾大家想像,反而希望喺人物情節交流上面多啲著墨,希望大家睇完會笑出嚟。師兄講得好,有代入感,每個人嘅自身感覺都唔同,如果阿星寫到大家 ...
同埋cassy朋友既故事🤪🤪🤪🤪 3p?

引用:
原帖由 mr.manman 於 4/5/2021 20:26 發表 查看引用來源
同埋cassy朋友既故事🤪🤪🤪🤪 3p?
師兄慢慢睇就會明,故事有七個部份,七位人物同阿星,以及佢哋之間嘅互動,請耐心欣賞😬

引用:
原帖由 star_platina 於 2021-5-4 20:57 發表 查看引用來源

師兄慢慢睇就會明,故事有七個部份,七位人物同阿星,以及佢哋之間嘅互動,請耐心欣賞😬
你嘅故事,計N年前睇過Office 妹妹之後最精彩的

引用:
原帖由 cc19880910 於 4/5/2021 21:08 發表 查看引用來源

你嘅故事,計N年前睇過Office 妹妹之後最精彩的
咦,師兄記得妹妹嘅故事,多謝欣賞。阿星會盡力寫啲好嘅故事俾大家娛樂同快樂😬

今朝好平靜,寫一段先:

Cassy XII

尋晚因為Cassy太醉揸唔到車,要阿星送佢返屋企,阿星都已經識路,公司去佢屋企都係三十分鐘前後,而由佢屋企返阿星度都只係四十五分鐘左右,唔算太耐。Cassy揸住佢部TT,迫爆短裙長腿美女開蓬跑車,夠哂高調;阿星只係揸部高身嘅SUV型車,襯返阿星高人揸高車,低調得嚟夠哂突出。阿星好禮貌咁跟住Cassy車尾,護送佢返屋企,一路幻想喺度揸跑車,跑車車廂又窄,個司機位又窩咗落去,車身又低到差唔多貼地,阿星一大舊塞咗喺個司機位度之後應該起唔返身,落唔到車,變得異常狼狽。路程中一路開咗個電話同佢傾埋啲唔知咩廢話,有講有笑咁揸到佢屋企附近。咦?乜唔係轉呢邊咩?做乜直去㗎?

阿星唯有跟住Cassy架跑車,駛到去一個小山嘅上面,山嘅一邊係好多高尚住宅,獨立屋之類,另一邊望落山可以望到城市嘅夜景,呢度嘅環境清幽怡人,鬼影都唔多隻,偷情真係冇得頂。咪住先,你帶阿星嚟呢度,究竟有乜企圖?正想問Cassy嚟呢度想做乜,佢已經落咗車,行埋嚟阿星架車嘅乘客位度,想打開阿星度車門。由於榴槤之國嘅治安唔係太好,阿星係鎖哂所有嘅車門唔俾任何人喺外面打開車門上到車嘅。Cassy拍拍乘客位嘅車窗,示意阿星開門,阿星做手勢話唔知佢想講乜,Cassy望住阿星,然後喺手袋度攞出部手機出嚟,一路望住阿星,一路打電話。阿星個爛舊手機電話鈴聲響起,當然知道係邊個打嚟,不過部手機放咗喺乘客座位上面,阿星望住Cassy,當然望唔到啦,仲要聽唔到電話響添。Cassy見阿星眼定定冇反應,喺車出面同阿星揮揮手,用手指指住阿星架車嘅乘客座位,示意阿星快啲拎起個電話。阿星繼續望住Cassy話佢知阿星唔知佢講緊乜,然後Cassy收咗線,一路打短訊,係咁打係咁打,然後望住阿星,用手勢示意阿星睇下電話,阿星仍然表示阿星唔知佢想講乜。最後Cassy終於失去耐性,發哂茅咁拍打阿星個乘客位嘅車窗玻璃,一路拍打一路大聲鬧。喂小姐,你拍還拍,唔好咁大力好喎。終於阿星都係要打開個車窗少少,Cassy即刻停止咗拍窗同鬧嘅動作,準備開門上車,不過阿星只係開咗少少車窗,啱啱足夠Cassy伸到佢啲修長嘅手指入嚟。睇嚟Cassy真係好想上車,佢用盡辦法想伸隻手入嚟阿星架車度,直頭好似啲喪屍電影入面啲喪屍咁,死命咁想上車咬食阿星。Cassy又急又鬧,話阿星黐線,做乜唔俾佢上車咁話。阿星係咁望住佢,心諗家下放你入嚟阿星一定渣都冇得剩,等你放下電先算。 Cassy又鬧又拍窗又踩地又攝啲手指入嚟,阿星就係唔開窗俾佢,眼見佢急到想喊咁款,應該差唔多可以平伏佢心情,等佢安靜啲喇啩。阿星揚一揚手,細細聲講:「你收聲就開門!」佢開頭唔係好聽到阿星講乜,阿星講到第三次嘅時候,佢就開始靜落嚟,雙手垂低咗,企定定响度望住阿星。

阿星收起放咗喺乘客座位上面嘅老舊手機,伸手去打開門閂,將門打開,Cassy再冇好急咁衝上車,而係慢慢咁打開門,好斯文咁爬上嚟。車門關上之後,Cassy靜靜咁望住阿星,阿星亦都靜靜咁望住佢,佢嘅眼神好複雜,好多嘢想講,但係唔知道點講。

「你今次好乖,會斯文咁上車,肯聽話靜落嚟,會停止吵鬧,真係非常之好……」阿星用柔和嘅聲線去撫慰Cassy,佢聽到阿星把聲,一路望住阿星一路眼淚不停咁流出嚟。「非常之好,讓啲眼淚同你不安嘅情緒一齊流哂出嚟啦………好…………慢慢…………放鬆…………深呼吸……………然後合上雙眼…………」雖然阿星唔多耍家快速催眠同開眼催眠,不過對一個被打亂咗步伐嘅人施行催眠就非常之容易。Cassy慢慢合上雙眼,呼吸亦都開始變得緩慢均勻,喺冇乜街燈嘅車廂入面,阿星只能夠依靠月色勉強睇到Cassy嘅胸口起伏同聽佢嘅呼吸聲嚟判斷究竟佢係咪進入狀態。今次阿星都唔打算進行深度催眠,事關阿星需要事先徵求Cassy同意要落啲咩催眠嘅提議。今次只係俾佢有一個小小嘅放鬆,令佢積累嘅情緒得以抒解。二十分鐘嘅催眠,讓Cassy喺完成整個過程之後睜開眼嘅一刻面露微笑,喺佢定咗神,望到阿星之後,佢第一句同阿星講嘅說話係:「我個心平靜咗好多,多謝你。」哼哼,知阿星厲害未?

(待續)😬

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆