上一頁下一頁
發新話題

那些年,榴槤之國的女孩們

收藏  |  訂閱
11.0k  886.7k

樓主加油, 期待

引用:
原帖由 atalla221 於 28/4/2021 09:12 發表 查看引用來源
樓主加油, 期待
多謝師兄,究竟阿星由十幾歲寫到依家好,定係由中間穿插好?😬

中間穿插

引用:
原帖由 825 於 28/4/2021 14:07 發表 查看引用來源
中間穿插

哈,師兄中意中間穿插,好,等阿星準備下先😬

支持好文~

引用:
原帖由 6inch5 於 28/4/2021 15:08 發表 查看引用來源
支持好文~
多謝師兄,好文唔敢講,希望創作到一啲令人會心微笑嘅故事,甜故四圍都有人講,要甜得嚟大家都會諗諗下笑,大家先會記得😬

爛尾?咁耐冇第3集, 回水

引用:
原帖由 meow_917 於 28/4/2021 17:44 發表 查看引用來源
爛尾?咁耐冇第3集, 回水
有師兄話要中間抽插,阿星整理緊啲文稿,話哂三十幾萬字,都要啲時間執下,修飾下啲用詞,等大家睇完笑得嚟又唔會太甜,ff得嚟又有無限睱想😬

Cassy I

講下最近嘅阿星,阿星同妹妹分咗手之後去咗外國工作,喺榴槤之國認識咗幾位唔同類型嘅女士。呢兩年嘅時間阿星原本冇諗過要認識任何人,工幹關係,何必令到人地唔開心?唔知係咪越避忌,越令人妒忌,阿星因為工作嘅關係認識好多女士,又可能因為榴槤之國嘅女士大多比較熱情奔放,唔覺唔覺,阿星喺榴槤之國都認識咗幾多位,有單身嘅年輕女郎,有人妻,亦有人母同失婚嘅女士。阿星只能夠講,阿星每次都好好運,識到嘅女士都好好,有賢慧,有活潑,有文靜亦有野性。

查實阿星真係唔太想呢度食呢度疴,話哂一場同事,有咩感情瓜葛大家朝見口晚見面日日面左左認真唔係講笑。之前妹妹已經試過一次,雖則話日日見到,感情特別好,但係到時分手在即,見到都扮唔識又係另一種感受。公司啱啱成立冇幾耐,除咗CEO之外,阿星嘅下面(以下,唔係阿星嘅下身)有五個人,銷售部門兩位,財務部一位,項目部兩位,阿星以上係首席執人官,阿星以下就係呢五位同事。五位同事入面有三位係女性,由未到三十到三十四五,年輕,貌美,有身材,有線條。

話說阿星係第三位加入嘅同事,之後係銷售部經理,財務部經理,銷售主任同項目工程師。第一日見到銷售部經理Cassy,俾佢對車頭燈嚇咗一嚇,咁甜美嘅笑容加上迫爆嘅身材,究竟阿星點樣抵擋呢?Cassy係一位三十五歲左右嘅榴槤國華人美女,目測應該有35F………唔係,應該話佢係身材高佻嘅美女,目測應該有1.65米左右嘅高度。淺棕色直頭髮,野性又帶點不羈,笑起上嚟左邊面上有個酒凹,非常之甜美,加上榴槤國都幾熱,著件白色薄薄嘅恤衫同西裝裙,另加六吋高踭鞋,簡直係狂野時速,令阿星思想狂野,心跳加速。

Cassy加入嘅時候,公司只得CEO,阿星同埋項目經理三個麻甩佬,一個鬼佬,一個華人同一個榴槤國人。以阿星避得就避嘅態度,第一日迎新午餐,一個鬼佬一個榴槤國佬已經想打佢主意。又係嘅,第一日返工就著件咁透嘅白恤衫,迫爆之餘仲要唔扣衣襟上面兩粒鈕,任由自由奔放嘅35F表露佢嘅事業。阿星冷住四隻眼旁觀,睇下你一個迫爆想玩乜先得。一餐迎新午餐已經令到兩個麻甩失去咗理性,阿星有冇失?少少咁啦,果啲唔多覺伸手入打開哂嘅恤衫領入面整理胸圍帶,繼而牽動35F不停搖晃係走唔甩阿星法眼嘅。

(待續)😬

師兄果然真係引人入性,好耐冇見過咁有心機寫嘅故仔,比心機加油啊,可以寫多小小同快啲更新更好!🙏🙏

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆