上一頁下一頁
發新話題

那些年,榴槤之國的女孩們

收藏  |  訂閱
11.0k  886.6k

引用:
原帖由 timLeung88 於 28/4/2021 20:59 發表 查看引用來源
師兄果然真係引人入性,好耐冇見過咁有心機寫嘅故仔,比心機加油啊,可以寫多小小同快啲更新更好!🙏🙏
多謝師兄讚賞。阿星喜歡寫作,雖然文筆有欠通順,故事結構亦都比較鬆散,仍然學習途中,會盡力改善。寫作需要時間,而且整理亦都需時,多餘情節或者對故事無大幫助的枝節都要修飾,希望師兄見諒。阿星會盡力寫出好故事,縱使只係甜故,亦都希望師兄師姐們睇得會心微笑。😬

回覆 31# star_platina 的帖子

師兄, 我喺discuss 果時已經追看你嘅post, 加油!

期待星哥繼續update

引用:
原帖由 holland1988 於 28/4/2021 23:48 發表 查看引用來源
師兄, 我喺discuss 果時已經追看你嘅post, 加油!
嘩,師兄,他壇遇故知呀!多謝支持,阿星一定努力😬

引用:
原帖由 anthonychan 於 28/4/2021 23:48 發表 查看引用來源
期待星哥繼續update
阿安東尼師兄客氣,寫得唔好請指點😬

做個追星族,強帖留名

引用:
原帖由 meow_917 於 29/4/2021 09:14 發表 查看引用來源
做個追星族,強帖留名
阿喵留名,阿星流…………😬

多謝支持,多謝捧場😬

Cassy II

食完個迎新飯,阿星一於好少理,同項目經理兩條友去整返支飯後煙先。阿Cassy見阿星兩條麻甩唔直接返上公司,就好奇地問阿星去邊,阿星冇出聲,只喺褲袋入面攞咗包煙出嚟喺銷售經理面前揚一揚示意,佢跟住哦咗一聲,粒聲唔出咁跟住阿星地行去停車場。唔通你又係煙剷?停車場入面有大大小小唔同嘅人堆喺度煲煙,每堆人由兩個到四五個不等,目的都係趁食支煙嘅時間傾下偈,聯絡下感情。阿星以前都會聯,不過通常一聯就聯出事,所以聯下唔聯下就算,多一事不如少一事,少一事不如冇事。阿星同項目經理食煙,見Cassy望住,就問佢係咪要食,項目經理一見,即刻打開包煙,想攞支俾佢,Cassy搖搖頭,笑住同項目經理講:「唔使啦,我食呢支就得。」講完之後伸出佢修長嘅手揸住阿星支…………煙,從阿星咀度拔咗支煙嚟吸咗一啖,然後笑住同阿星話:「我吸兩啖咋,同你一齊食好冇?」你講到咁,又拔咗阿星咀入面支煙,唔通阿星仲可以講唔好咩?

呢個衰妹日日都整兩嘢阿星嘆,唔係見到阿星去食煙就跟住嚟吸兩啖,就係走過嚟阿星間房度,坐喺阿星枱上面露出佢套裝短裙包唔哂嘅長腿。項目經理張枱喺阿星張枱嘅斜對面,成間房只得兩張枱,Cassy唔坐喺佢枱上面,反而坐喺阿星枱上面,項目經理全程眼甘甘,又成日借啲意走埋過嚟三個人一齊傾。又冇所謂嘅,傾計啫,通常傾傾下就話去食煙,然後又係同阿星分一支煙。哼,想同阿星做共犯?

如是者,Cassy一啖阿星一啖,項目經理自己一啖啖煙嘅情況持續咗三個月,一直都相安無事(阿星天真地相信)。直到有一次,總公司嘅總裁飛嚟榴蓮之國開會,事情開始變得複雜化。總裁係德國人,只食德國菜同飲啤酒,而且全人類都要同佢飲,飲得快飲得多先叫做係好。阿星酒量唔算好好,但係都叫做五六品脫啤酒冇難度。要開車返屋企雖然係唔可以飲咁多,不過以阿星嘅駕駛技術,夜晚係冇問題嘅。當時Cassy同項目經理同埋阿星行去停車場攞車,Cassy行到搖搖下,阿星同項目經理都諗住陪佢行去攞咗車先再自己去攞車。阿星故意落後,欣賞一個著住迷你裙另加六吋高踭鞋屁股扭動嘅美妙背影,項目經理見到阿星落後咗,即刻溜後細細聲同阿星話:.「你睇下幾性感?我諗佢醉咗,應該上得啦。」阿星望下佢,心諗你都真係幾猴禽,一陣做到一半佢醒咗告你老强,喺回教國家好似話要切啫啫,你唔係諗住乘人之危下話?就喺呢個時候,Cassy突然之間擰轉頭望住阿星同項目經理,然後話:「我揸唔到車啦,阿星你車我啦!」吓?

(待續)😬

引用:
原帖由 star_platina 於 2021-4-29 09:45 發表 查看引用來源
Cassy II

食完個迎新飯,阿星一於好少理,同項目經理兩條友去整返支飯後煙先。阿Cassy見阿星兩條麻甩唔直接返上公司,就好奇地問阿星去邊,阿星冇出聲,只喺褲袋入面攞咗包煙出嚟喺銷售經理面前揚一揚示意,佢跟住哦咗一聲,粒聲 ...
咁主動飛埋來,星師兄食唔食呢…?

引用:
原帖由 hongkongboy2046 於 29/4/2021 09:57 發表 查看引用來源
咁主動飛埋來,星師兄食唔食呢…?
師兄,通常啲飛來嘅豔福背後都有好大抽嘢跟住嚟,免費嘅嘢係最貴,師兄睇落去就會明😬

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆