上一頁下一頁
發新話題

那些年,榴槤之國的女孩們

收藏  |  訂閱
11.0k  889.7k

星爺,星期六有冇機會睇到新故仔😛

引用:
原帖由 r6654c 於 31/7/2021 14:28 發表 查看引用來源
星爺,星期六有冇機會睇到新故仔😛
師兄真係好有心追故仔喎😬

應師兄要求,第54話~

Abby LIV

食個晏啫,榴槤之國食晏可平可貴,但係由於阿星公司附近嘅食肆除咗食貴嘢同快餐店之外,都唔係太多選擇,最後都係行入去呢間花園烏冬度食碗烏冬算。花園烏冬係魚生國一間連鎖快餐烏冬店,你入去同個厨師講要食乜,佢就會即刻炮製一碗新鮮滾熱辣嘅烏冬,連隻碗都用熱水淥過,保證碗烏冬夠熱。阿星叫咗碗狐狸烏冬,一碗大嘅,然後麻油味Abby見到,即刻叫多一碗狐狸烏冬,不過係一碗細嘅。

兩碗烏冬加埋啲炸雞呀天㷌羅呀啲唔三唔四嘅嘢,都成60幾蚊榴槤幣㗎,折合都成120蚊港紙。喺榴槤之國嚟講,一餐10零蚊榴槤幣嘅話,算得上好浪費。不過同女仔食飯,又唔好太孤寒,最好食間有侍應生服務嘅餐廳會好啲嘅,一嚟可以表現有主見同識得點菜嘅一面;二嚟由得侍應生服務你同女伴,可以對住女伴多啲;三嚟如果你走嚟走去買嘢食,無形中話俾女伴知你服侍慣人,奴性重呀。

但係對阿星嚟講,呢啲好次要,因為以阿星了解阿麻油味Abby嘅本性,佢唔中意俾人服侍,對阿星嘅興趣大過呢餐午飯,而且佢根本嘅目的就唔在乎喺邊度食,而係阿星出現喺佢面前。所以就算阿星同佢去街邊食茶檔炒貴习嘅話,相信佢仍然會好有興趣同阿星食。呢啲叫咩?激情期啦嘛,阿星算係一個危險嘅男人,要阿星精明嘅時候阿星會戇居居,而要阿星裝傻扮矇阿星就會懶精明。呢啲時候,一路食烏冬,一路望住阿麻油味Abby,睇下佢有咩想講。

正所謂:

午膳豐儉又由人
醉翁之意不在酒
實則原是見君面
特色烏冬來充電
等待話題破寂靜

欲知後事如何,請看下回分解
(待續)😬

引用:
原帖由 star_platina 於 2021-7-31 15:05 發表 查看引用來源
應師兄要求,第50話~

Abby LIV

食個晏啫,榴槤之國食晏可平可貴,但係由於阿星公司附近嘅食肆除咗食貴嘢同快餐店之外,都唔係太多選擇,最後都係行入去呢間花園烏冬度食碗烏冬算。花園烏冬係魚生國一間連鎖快餐烏冬店,你入去同 ...
星爺,今晚去食下烏冬都好,冇麻油味Abby伴食,都可以自己加麻油😛

引用:
原帖由 r6654c 於 31/7/2021 16:15 發表 查看引用來源

星爺,今晚去食下烏冬都好,冇麻油味Abby伴食,都可以自己加麻油😛
麻油味伴烏冬,果然好諗頭😬

星爺,來鳥,遲哂大到鳥!

午膳豐儉又由人
醉翁之意不在酒
實則原是見君面
特色烏冬來充電
等待話題破寂靜

引用:
原帖由 boar36 於 31/7/2021 22:46 發表 查看引用來源
星爺,來鳥,遲哂大到鳥!

午膳豐儉又由人
醉翁之意不在酒
實則原是見君面
特色烏冬來充電
等待話題破寂靜
師兄放假都嚟幫手,真夠朋友😬

morning
客氣  客氣 .... 星爺出嘢,小弟寫嘢!

引用:
原帖由 boar36 於 1/8/2021 07:42 發表 查看引用來源
morning
客氣  客氣 .... 星爺出嘢,小弟寫嘢!
咁樣阿星出多啲,師兄幫手寫多啲😬

小弟晚來了,
但已經對Cassy, Elly, Miss Tang, Louise 和Erieann的心理發展有初步的掌握,但仍然希望可以有相對實在的影像作為日後的基礎作進一步的探索。
謝過

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆