上一頁下一頁
發新話題

那些年,榴槤之國的女孩們

收藏  |  訂閱
11.0k  887.8k

引用:
原帖由 柒七仔 於 4/8/2021 12:37 發表 查看引用來源
Elly 果然好識玩,哈哈🤣
差啲咬咗阿星忽肉出嚟😬

引用:
原帖由 boar36 於 4/8/2021 13:34 發表 查看引用來源
先嚟個 烏龍鳥,然後就 鳥烏龍  
果然巧諗頭😬

黃乳呀,收工未呀各位?第64話~

Abby LXIV

其實全程套戲講乜阿星真係唔多記得,阿曳俠同鹹竹蜂女究竟有冇好似阿星同阿Elly兩個喺戲院入面咁樣搞法,阿星真係唔記得。與其話唔記得,不如講其實阿星完全冇睇過套曳俠仲好,阿星全副心思放哂喺Elly個身上,仲邊有時間分心理套戲講咩呢?

睇完套戲都已經玩得七七八八喇,阿星同Elly行出戲院嘅時候,Elly已經有啲腳仔軟,要阿星扶住先行到。既然係咁,你唔好揸車啦,聽朝阿星車你返嚟攞車啦。Elly扶住阿星,甜甜咁笑住點點頭。Elly啲笑容真係,唔應承佢又點得呢?

拖住Elly行去停車場,就好似真正嘅男女朋友咁樣又甜蜜,又親近,又温馨。阿星安頓好Elly坐喺乘客位之後,就行去上車,上咗車,當然巡例都要錫下Elly先準備開車啦。Elly笑住問阿星:「頭先戲院仲錫唔夠咩?」你咁正,點會錫得夠㗎?Elly聽到笑到合唔埋口,嗔話:「你口花花,把咀浪過油啦!」寃枉,阿星從來都係有果句講果句,把咀從來都冇油,即時喺Elly面前嗒下個咀,然後借啲意又哄埋去錫下佢,再問佢:「你睇?阿星把口冇油喎。」

正所謂:

電影完場散席去
全程投入顯疲憊
體貼照顧甜在心
笑罵油腔兼滑調
立時挺身來佐證

金翅過癮鳥
(待續)😬

回覆 9203# star_platina 的帖子

睇戲都玩到腳軟,咁夜晚點玩呀,哈哈🤣

引用:
原帖由 柒七仔 於 4/8/2021 18:18 發表 查看引用來源
睇戲都玩到腳軟,咁夜晚點玩呀,哈哈🤣
同Elly無盡嘅夜晚依家先開始😬

星爺,又來了  寫好了 ..... 金翅過癮鳥!!

電影完場散席去
全程投入顯疲憊
體貼照顧甜在心
笑罵油腔兼滑調
立時挺身來佐證

引用:
原帖由 boar36 於 4/8/2021 19:05 發表 查看引用來源
星爺,又來了  寫好了 ..... 金翅過癮鳥!!

電影完場散席去
全程投入顯疲憊
體貼照顧甜在心
笑罵油腔兼滑調
立時挺身來佐證
師兄真係,要阿星挺身咁大件事😬

回覆 9207# star_platina 的帖子

先嚟個挺身 ..... 後續就喺挺鳥啦 !  

引用:
原帖由 boar36 於 4/8/2021 19:34 發表 查看引用來源
先嚟個挺身 ..... 後續就喺挺鳥啦 !  
挺鳥就要受不鳥啦😬

天陰陰,阿星都陰啲陰啲,第65話~

Abby LXV

Elly嘅手機響起,佢接咗個電話,然後佢一路唔,唔,唔咁,再望下阿星,再同個電話講:「我諗佢冇問題。」跟住收咗線。阿星開車,開到半路Elly開聲:「我哋去飲嘢好冇?」又冇話唔好嘅,你有興致,阿星一定陪你,今晚Gina地上嚟之前阿星都係俾哂你。「好,不過你唔餓咩?」阿星問,總唔能夠樣樣都話好好好,冇問題啩?Elly嘅答案好鬼令阿星尋味:「我想你同我一齊去飲嘢先,有啲嘢要同你講。」咩事咁神秘,依家唔講得嘅?

阿星唔係果啲唔凑米氣嘅人,唔會喺人地話一陣講嘅時候去問人點解唔依家講,要講啲乜,同埋仲有邊個在場呢啲咁刹風景嘅問題。點解話剎風景呢?如果人地話有嘢要同你講,如果佢本身就係想依家講,一定唔會等到一陣先講;而且如果係一個私人嘅話題,車入面嘅私人空間非常之足夠,要講私人話題絕對冇問題;即係話,呢個話題呢一刻喺車度唔係最佳時機去講,呢個話題喺車入面亦都唔係最佳場地去討論,甚至乎可能需要有額外嘅談話對象呢個話題先至成事。既然係咁,阿星就會靜靜咁揸車返去阿Gina間酒吧度同Elly傾。

大家係咪估唔到Elly有咩想講呢?Elly係一個非常之温柔嘅女人,佢嘅包容力小星星已經見識過好多次,完全無用置疑。而且Elly係一個講得出做得到嘅人,除非佢唔應承,一應承咗佢點樣都會守諾。既然佢話一陣飲酒講,阿星唔會再問任何問題,雖然同阿星原本嘅計劃有啲出入,不過唔緊要,今晚係同Elly熱情温馨嘅一晚,依家先七點幾,仲有大把時間。Elly呢個時候伸出右手放喺阿星揸住波棍嘅左手上面,阿星自然就反轉左手同佢十指緊扣,Elly嘅手指扣得好實,好似想唔俾阿星走咁,阿星趁停喺紅綠燈前面嘅時候哄埋去同佢錫咗啖。大家明白,就算老夫老妻對咗幾十年都好,親下攬下的確係令到關係保持親近嘅不二法門。你話個衰佬/衰婆唔俾錫唔俾攬?阿星教你用心錨(anchoring)嘅技巧挽救下。

只要對方仍然肯同你溝通(係溝通,唔係嘈交)嘅話,可以揾一個情況慢慢講番以前熱戀期嘅時候大家一齊做嘅一件甜蜜嘅事,留意對方眼神表情肢體動作,如果有微笑之類開心嘅表情嘅話,證明已經成功第一步;跟住落嚟就係落心錨,喺對方笑或者露出快樂嘅表情嘅時候,搭下佢膊頭,攬下佢,或者其他只有你哋先會做嘅動作,接觸耐啲,起碼3到5秒,第1次心錨設置就完成,離開心錨動作,然後講下第二啲嘢,將話題叉開,令佢忘記。然後再提起之前嘅快樂事,或者另一件快樂事,喺睇到快樂嘅表情動作出現之後,再喺之前設置心錨嘅地方再次設置心錨,重覆呢個設置心錨嘅動作3到5次,確保心錨有效地設置。呢個係最基本嘅令到對方會因為你一個動作而情緒受到牽動嘅技巧,用得好唔好,熟唔熟,變化有幾多,就睇你自己嘅苦練啦。

正所謂:

艾莉突提改計劃
說要摸杯訴事情
英雄不欲再多問
十指緊扣表信任
心錨技巧高且深

金翅神秘鳥
(待續)😬

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆