同舊同學傾計話題

收藏  |  訂閱
18  3.3k

同舊同學傾計話題

你地有冇試過同我以前同學朋友,異性,傾性話題?我試過一次無意間同以前同學傾過,不過冇過火嘅話題,只係一般夫妻生活,其實以後見到面怕唔怕尷尬話出事?

引用:
原帖由 joeychanchan 於 2021-6-29 04:33 發表 查看引用來源
你地有冇試過同我以前同學朋友,異性,傾性話題?我試過一次無意間同以前同學傾過,不過冇過火嘅話題,只係一般夫妻生活,其實以後見到面怕唔怕尷尬話出事? ...
男同學?
我都唔怕同女同學講
有事發生唔咪更好咩?

引用:
原帖由 joeychanchan 於 2021-6-29 04:33 發表 查看引用來源
你地有冇試過同我以前同學朋友,異性,傾性話題?
樓主以前啲同學朋友,異性,傾性話題? 梗係冇囉, 都唔識佢哋..

引用:
原帖由 CTAN2Y33 於 2021-6-29 07:16 發表 查看引用來源
男同學?
我都唔怕同女同學講
有事發生唔咪更好咩?
係男仔。開始傾到夫妻關係,跟住講到性愛,我地冇好露骨但係有講到一D有冇高潮,次數,姿勢之類

引用:
你地有冇試過同以前同學朋友,異性,傾性話題?
冇, 我冇同你以前同學朋友等人傾過

但有同自己果d 傾囉 咁當然真係以前玩得好埋果幾個先會講啦
主要都係女同學多雖然男同學都有一兩個會講起, 其實冇咩好尷尬啦, 大家都成年人...
有d 仲一早已經生埋細路添, 我算係最遲婚果批
講起性話題好多其實都係由生仔開始, 例如試o左好耐 (佢地覺得好耐)都唔成功,
咁好自然梗係會問幾耐一次啦, 之後愈講愈八卦變成一次幾耐 以及其他體位情趣等等o既細節
咁樣講起囉

心態上可能越傾越好奇、或者無意挑逗到對方啊

引用:
原帖由 ps2playerx 於 2021-6-29 15:26 發表 查看引用來源
心態上可能越傾越好奇、或者無意挑逗到對方啊
有時可能係有意呢
不過果d 比較少會係舊同學咁解

似乎女人之間比較唔介意討論性方面嘅嘢。

反而,麻甩佬傾偈時,好少會觸及自己性生活嘅話題。我唔排除個別麻甩佬會,但大多數男人係唔會。即使狗公之間都唔會(至少好似小弟呢種斯文敗類嘅狗公 )。我諗係因為尷尬。

講真,唔少男人連對枕邊嗰個都唔敢講關於性嘅嘢。男人其實好細膽,又怕無臉。

所以,喺本版先會見到「老婆唔肯同我含」或者「點樣令女友主動啲」呢類問題。

引用:
原帖由 蛇貴妃 於 2021-6-30 06:10 發表 查看引用來源

有時可能係有意呢
不過果d 比較少會係舊同學咁解
熟人始終有顧忌,不過隔住電話傾就會越嚟越深入,傾到自己有反應,只是對方唔知

引用:
原帖由 ps2playerx 於 2021-6-30 20:10 發表 查看引用來源

熟人始終有顧忌,不過隔住電話傾就會越嚟越深入,傾到自己有反應,只是對方唔知
其實又是咁的
傾性話題呢, 有d 真係純粹傾計傾到囉, 呢d 主要係同同性朋友好似之前講咁樣,
由生bb, 懷孕問題講起, 或者係講同老公感情問題為主 (撇除小部份係八卦)
同異性好朋友都會有上述果d 情況但比較少, 加上呢d 異性朋友都係已婚或者有另一半我係絕對唔會打人地主意o既
另外仲有一批, 就係專登撩佢(地), 反應自己早就有啦否則點會無啦啦提起呢d 野?
動機包括有好奇, 貪玩, 八卦, 淫等等囉, 呢埋男有一個共通點, 好樣唔在講,
都係比較嚴肅正經又有d 內涵o既, 已經有o左好感有o左反應, 會有d 想知道一個咁o既人高潮果陣會係咩表現
於是特登傾計傾到去同性愛有關o既topic, 引佢俾我同佢含
當然仲有一個大前提就係我地兩個當時必須要都係單身

前往最後回覆