上一頁下一頁
發新話題

有冇咁x黑仔呀?

收藏  |  訂閱
147  74.8k

引用:
原帖由 moliu1 於 10/9/2021 14:41 發表 查看引用來源

加個放大鏡囉
放到巧大,阿星就嚟大到睇唔到😬

引用:
原帖由 3P2Q 於 10/9/2021 14:43 發表 查看引用來源

由頭盤到甜品8道菜, 要預時間食足3個鐘架
好耐年前去拍康城影展,撞番東方嘅記者朋友,收工約埋去食晚飯,由七點開始食頭盤,食到差唔多半夜阿星要趕返去發片都未食到個正餐,酒就飲咗唔少,韃靼牛就最後都某食到😬

引用:
原帖由 3P2Q 於 10/9/2021 14:58 發表 查看引用來源

做咩咁認真, 要即刻出個法文
Oui, parlez-vous français, monsieur ?😬

引用:
原帖由 leowaiwai 於 10/9/2021 15:20 發表 查看引用來源
Oui, mais je préfère le chinois
hélas, c'est mauvais😬

引用:
原帖由 3P2Q 於 10/9/2021 15:25 發表 查看引用來源

你有fd 搵你, 你地好好傾下啦, 唔阻你地
merci mon ami, j'espère que cela ne vous dérange pas si nous parlons de quelque chose que vous ne savez pas😬

引用:
原帖由 3P2Q 於 10/9/2021 15:49 發表 查看引用來源

其實我唔識佢地架, 師兄有冇點錯相
玩下啫師兄,唔巧介意,見你頭先又8道菜又有哂四字招式名咁鬼典雅,阿星又多樹搞搞震啫。

查實阿星講嚟講去得幾句,夠當年喺康城識女仔咋😬

引用:
原帖由 3P2Q 於 10/9/2021 15:57 發表 查看引用來源

冇所謂, 我都係鳩吹當秘笈
師兄本樹,雀仔都樹上面氹落嚟😬

引用:
原帖由 3P2Q 於 10/9/2021 16:40 發表 查看引用來源

師兄見笑啦, 係其他post 都睇到師兄d 留言學貫中西,見識廣搏

就係e個post 所講的 "建立親和感嘅技巧", 就令我絕對拜服

今日有幸再見識埋師兄的鬼話, 人話鬼話立體聲, 難怪師兄係188咁吃得開

相對我ed 在師兄 ...
嘩,師兄講呢啲,阿星果啲抄書直說㗎咋,邊樹識咁多嘢吖😬

而且鬼話係以前食得鬼妹口水多學埋學埋啫,口音太重,啲同事話唔知阿星講乜㗎,呃到同事呃唔到鬼佬囉😬

師兄講說話精境就大家有眼見到,又盞鬼又搞到阿夢笑騎騎咁,阿星嚟學嘢都學唔切啦,所以師兄第三隻腳應該楝喺度可以支撐到喎😬

唏,阿星講啲女仔雀呀,俾阿師兄氹哂落嚟。師兄雀不離身就梗㗎啦,唔通好似阿星咁,雀去人空,個人空空如也咁好咩😬

引用:
原帖由 3P2Q 於 10/9/2021 17:05 發表 查看引用來源

之前講都過, 我讀書少用字不佳, 成日詞不達意, 如有表達錯誤, 勿見笑
師兄句句入肉,好深入下喎,同阿星嘅深入令人叫唔出聲有異曲同工之妙😬

引用:
原帖由 夢@@ 於 11/9/2021 13:58 發表 查看引用來源
我啲選擇困難症係冇我救架。。。諗唔到咪一次過買晒去囉!唔做煩🤭🤭
好嘢,有米之人係唔同啲😬

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆