公務員可否光顧桑拿水療大場?

收藏  |  訂閱
13  5.0k

公務員可否光顧桑拿水療大場?

我想去油麻地溫莎水療過夜

回覆 1# china_enter 的帖子

根據公務員事務局制訂的《公務員品行總則》訂明,公務員應具備道德操守,包括不得作出令政府聲譽受損的活動或行為,公務員如違反政府規例或指令,又或其行為使政府聲名受損,可遭受紀律處分。視乎其不當行為的嚴重性,嚴重違規者可被革職。

引用:
原帖由 larry66 於 2021-9-19 00:19 發表 查看引用來源
根據公務員事務局制訂的《公務員品行總則》訂明,公務員應具備道德操守,包括不得作出令政府聲譽受損的活動或行為,公務員如違反政府規例或指令,又或其行為使政府聲名受損,可遭受紀律處分。視乎其不當行為的嚴重性,嚴重違規者 ...
去桑拿大場如何令政府聲譽受損?

講多無謂,如果你喺紀律部隊,就用公司規則搞你,搞你唔到就用公務員條例搞你,今時今日,一定死,總之食完就走,英雄地不宜久留,諗住磨爛蓆,唔好諗住回份口供就冇事,自己生意,衰咗就自己受返,冇面比,係咁多 😂

消防員最鐘意叫雞😜😜😜

引用:
原帖由 china_enter 於 2021-9-19 13:54 發表 查看引用來源

去桑拿大場如何令政府聲譽受損?
傻喇,而家時代就揸正,我嘅時代,撻朶咪帶你疴尿,sacp单嘢,係查謀杀,所以一個不能少

引用:
原帖由 larry66 於 2021-9-19 14:04 發表 查看引用來源
講多無謂,如果你喺紀律部隊,就用公司規則搞你,搞你唔到就用公務員條例搞你,今時今日,一定死,總之食完就走,英雄地不宜久留,諗住磨爛蓆,唔好諗住回份口供就冇事,自己生意,衰咗就自己受返,冇面比,係咁多 😂 ...
邊條circular話唔可以去桑拿按摩?

引用:
原帖由 china_enter 於 2021-9-20 21:59 發表 查看引用來源

邊條circular話唔可以去桑拿按摩?
咁你條七頭又出條問題,攞正牌有乜問題

回覆 7# china_enter 的帖子

如果你喺自己人,實有方法查到,有一種地方叫做 (不名譽場所),唔使喺度公開問 !

引用:
原帖由 larry66 於 2021-9-21 08:34 發表 查看引用來源
如果你喺自己人,實有方法查到,有一種地方叫做 (不名譽場所),唔使喺度公開問 !
即係桑拿水療係公務員唔去得?

咁按摩店係咪都唔得?
蘭桂坊酒吧係咪都唔去得?

前往最後回覆