上一頁下一頁
發新話題

而家係咪無左吹水post?等我開番個黎吹水先

收藏  |  訂閱
307  23.0k

引用:
原帖由 miyeebb 於 2021-10-1 15:53 發表 查看引用來源

幾千萬邊夠丫,買2個單位都唔夠
去太平洋島國買個島返來,買來有咩用,遲啲話你知

引用:
原帖由 brandy888 於 2021-10-1 16:07 發表 查看引用來源
甘當然最好老公可支持你做D生意仔,賺錢買花帶嗰種,中意開就開,五困身,攰就關門行下街甘啦
😮 當年我的確有過這個念頭 但想不到開了店之後賣什麼
跟他商量 他覺得我只會女裝衣服 😭
問題是檔次太低 沒多少人光顧的話比在家更無聊的
稍有名氣客戶流量高的話又累又困身 不如找點啫好
便開始學流行舞蹈了 正好運動量大
偶爾要陪老公放肆吃喝也不怕 😂😂

引用:
原帖由 miyeebb 於 2021-10-1 15:53 發表 查看引用來源

幾千萬邊夠丫,買2個單位都唔夠
3千萬很夠,只要唔買樓。

3千萬,去是旦一間保險公司,可以做到一個月十萬收入。兩萬租樓,重有八萬使。

引用:
原帖由 water121212 於 2021-9-30 08:34 發表 查看引用來源

可能過咗一日之後,第二日,即係今日,就會靜哂

觀察中
觀察完~

引用:
原帖由 katieW 於 2021-10-1 19:22 發表 查看引用來源

😮 當年我的確有過這個念頭 但想不到開了店之後賣什麼
跟他商量 他覺得我只會女裝衣服 😭
問題是檔次太低 沒多少人光顧的話比在家更無聊的
稍有名氣客戶流量高的話又累又困身 不如找點啫好
便開始學流行舞蹈了  ...
有自己興趣係好事

引用:
原帖由 hongkongboy2046 於 2021-10-2 10:25 發表 查看引用來源

3千萬很夠,只要唔買樓。

3千萬,去是旦一間保險公司,可以做到一個月十萬收入。兩萬租樓,重有八萬使。
人係貪心既,當你搵1-2萬就會想自己搵3-4萬,到搵到3-4萬又會想搵10萬,搵到十萬之後又會覺得唔夠,想越黎越多

引用:
原帖由 miyeebb 於 2021-10-3 23:45 發表 查看引用來源

人係貪心既,當你搵1-2萬就會想自己搵3-4萬,到搵到3-4萬又會想搵10萬,搵到十萬之後又會覺得唔夠,想越黎越多
咁都係 所以知足好緊張 去到個個階段先會明白

引用:
原帖由 蛇貴妃 於 2021-10-1 10:17 發表 查看引用來源

叻女 做得o岩呀
我學游水果陣教練話過, 免得過唔好自己去救浸親o既人, 最好做法就係嗌救命
因為你未學過救人你唔知道點拉佢, 浸親果個人當時一定好驚, 見到有人埋o黎就搏晒命扯住你,
生死關頭你唔 ...
我細個學拯溺,上第一課及書本都講,第一選擇係用物件拖個人上黎,例如水泡及長繩,自己唔好第一時間落水,就算真係落水都要等佢無乜點掙扎先,即係佢已經典到軟軟地先落水。
否則浸親嘅人所發出嘅蠻力,唔係咁易控制到,到時就唔係一個人浸親而係兩個人浸親。
我唔係救生員,亦唔係講幫任何人開脫,但我親身浸親,比人救過又曾經救過人,有啲野想像同現實都係唔同。
不過我覺得警覺真係好緊要。

引用:
原帖由 miyeebb 於 2021-10-3 23:45 發表 查看引用來源

錢永遠都搵唔曬 已經睇透左😆

引用:
原帖由 c_for_car 於 2021-10-4 00:11 發表 查看引用來源
咁都係 所以知足好緊張 去到個個階段先會明白
人好難知足,我呢個年紀搵到2萬算多,但我同我d同學都係覺得少,因為如果我地有能力拎到牌,而家起碼搵4萬

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆