銀「髮」族/白「髮」族

收藏  |  訂閱
38  4.3k

銀「髮」族/白「髮」族

間中會跟老友(年齡 5X-6X 都有嘅廢佬)船仔出去釣吓魚游吓水, 沖身換衫時望吓佢哋下面唔覺唔覺有啲已經變咗銀「髮」/白「髮」族, 唔知多唔多中年師兄都有呢啲現象出現呢 ? 聽講女性有啲四十幾就有白毛做咗白髮魔女, 唔知有幾堅, 自己覺得白唔白問題唔大, 反之仲覺得幾型

引用:
原帖由 艾拉傑 於 2021-10-10 08:02 發表 查看引用來源
間中會跟老友(年齡 5X-6X 都有嘅廢佬)船仔出去釣吓魚游吓水, 沖身換衫時望吓佢哋下面唔覺唔覺有啲已經變咗銀「髮」/白「髮」族, 唔知多唔多中年師兄都有呢啲現象出現呢 ? 聽講女性有啲四十幾就有白毛做咗白髮魔女, ...
年紀大咗真係唔到你唔認老,人老咗就有五白:
朝早起身梳頭,第一樣見到就係頭髮白咗,洗面就見到眼眉毛白咗、鼻毛白咗,剃鬚嗰時又見到啲鬍鬚白咗,沖涼嗰時望下賓州春袋,見到陰毛又多咗幾條變白色。
老婆好啲淨係見到白頭髮,陰毛就出現咗三色,除咗本身黑色有啲變咗白色仲有啲變咗好似金色( 其實應該係枯黃咗的顏色)。

引用:
原帖由 艾拉傑 於 2021-10-10 08:02 發表 查看引用來源
間中會跟老友(年齡 5X-6X 都有嘅廢佬)船仔出去釣吓魚游吓水, 沖身換衫時望吓佢哋下面唔覺唔覺有啲已經變咗銀「髮」/白「髮」族, 唔知多唔多中年師兄都有呢啲現象出現呢 ? 聽講女性有啲四十幾就有白毛做咗白髮魔女, ...
白唔白睇家族違傳,有朋友30零嵗已經有白毛,有啲到60嵗先開始有。我屌過一個人妻未到40已經見有白陰毛了🤭🤭

引用:
我就第五個位無,其他4個位出左。

引用:
原帖由 MAN818 於 2021-10-11 17:43 發表 查看引用來源
白唔白睇家族違傳,有朋友30零嵗已經有白毛,有啲到60嵗先開始有。我屌過一個人妻未到40已經見有白陰毛了🤭🤭
師兄,請問全部都係白毛定只係得幾條?

哇...我拿拿聲照下下面有無白毛

引用:
原帖由 hqkwtang 於 2021-10-12 09:47 發表 查看引用來源
我就第五個位無,其他4個位出左。
哈!哈!師兄,就快有㗎喇。 🤣

引用:
原帖由 平衡生活 於 2021-10-12 13:06 發表 查看引用來源

師兄,請問全部都係白毛定只係得幾條?
30零嵗有几條,到60估計有50%白😅

引用:
原帖由 失常少女 於 2021-10-12 14:25 發表 查看引用來源
哇...我拿拿聲照下下面有無白毛
應該開始有😂😂

引用:
原帖由 MAN818 於 2021-10-11 17:43 發表 查看引用來源
見過自己老豆好大年紀都唔係太多白毛, 可能佢體格強.
女人嘅老虎啲家姐有心無意咁講過吓有唔少, 登哂六冇至奇.

前往最後回覆