上一頁下一頁
發新話題

榴槤之國番外篇

收藏  |  訂閱
1.9k  202.0k

引用:
原帖由 boar36 於 28/1/2022 08:59 發表 查看引用來源
早晨  星爺,寫好了 又來鳥 ..... 金翅如夢似幻鳥!

甜美聲線喚星醒
原來英雄失知覺
方才情境夢似真
實則周公兩時辰
回程變身作乘客
艾妮雙臂若泛紅 ...
一切有為法,如夢幻泡影;如露亦如電,應作如是觀。以後請叫阿星做鳩摩羅星😬

回覆 1089# star_platina 的帖子

師兄,原來只是夢一場?

引用:
原帖由 柒七仔 於 28/1/2022 12:29 發表 查看引用來源
師兄,原來只是夢一場?
係囉,原來南柯一夢,但係實在太真實,好似真嘅一樣😬

南茜elly玩發夢咁鬼馬?

引用:
原帖由 koalaau 於 28/1/2022 17:26 發表 查看引用來源
南茜elly玩發夢咁鬼馬?
佢哋玩到咁,阿星咪順下佢哋意,發個好夢囉😬

引用:
原帖由 star_platina 於 2022-1-28 12:02 發表 查看引用來源

一切有為法,如夢幻泡影;如露亦如電,應作如是觀。以後請叫阿星做鳩摩羅星😬
以無法為有法,以無限為有限;萬物皆相生相克 ....
水乃萬物生命之源,缺水無以生,水超災難臨,水能載舟,亦能覆舟 ........
so ....  be water,  my friend ......  

引用:
原帖由 boar36 於 30/1/2022 14:48 發表 查看引用來源

以無法為有法,以無限為有限;萬物皆相生相克 ....
水乃萬物生命之源,缺水無以生,水超災難臨,水能載舟,亦能覆舟 ........
so ....  be water,  my friend ......   ...
阿星已經be咗water啦,因為南茜嘅water,阿星已經became water咁緊要😬

年廿九,飛去見下Karry先得。新故事,Karry第1話~

Karry 01

唔知大家多唔多用手機應用程式嚟到揾朋友呢?阿星間唔中都有玩,不過都係無聊嘅時候打發下時間,而且有阿Cassy同Elly地喺樹,都好少有無聊嘅時候。有時用手機程式八卦下周圍有啲咩人,喺機場入面嘅候機室度都係一個幾有趣嘅活動。打開搜尋模式,自不然會揾到三幾十個男男女女,喺寶安機場入面揾,你會發現每次你㩒入去,你都會揾到唔同嘅人,好好玩。

阿星就係坐喺度揾下揾下咁樣,識到佢。大家唔好誤會,Karry唔係阿星喺手機程式度揾出嚟嘅人,佢係喺機場貴賓室度坐喺阿星後面嘅人。阿星同佢其實係背對背坐,大纜都扯唔埋嘅兩個旅客。Karry係一個好靜焗嘅女仔,應該話同佢唔熟嘅話佢係唔多開聲嘅,而熟咗之後就唔同哂,好多話題可以傾,而且樣樣都可以傾到好入肉。

果日阿星除咗喺度揾下周圍有咩人之外,就係同Cassy,Elly 地傾短訊偈,一路傾一路笑,又一路搜尋隔離左右嘅人。然後搜到一半揾到個女仔,Cassy打短訊嚟,問阿星掛唔掛字佢,阿星當然係掛字啦,又話點樣掛字阿Elly,返到去要同佢哋食餐飽嘅咁話。傾下傾下,阿星喺度手多多,㩒下㩒下,㩒到一個著泳衣相嘅女仔。

正所謂:

候機室內無所事
手機情話傳女伴
傾談期間甚歡欣
再來搜尋週邊人
泳衣女郎彈出來

金翅㩒咗條女出來鳥
(待續)😬

年初四,凍冰冰,Karry嘅故事先啱啱開始升温。Karry第2話~

Karry 02

著得泳衣,應該係身材唔錯啦,老實講,阿星老花,真係睇得唔太清楚,而且人地瞓喺張沙灘蓆上面,用手遮住咗塊面,只係勉強睇到玲瓏浮凸嘅身材包咗喺白色一件頭泳衣入面,要睇到嘅嘢一啲都睇唔到,阿星只係睇到,佢有一雙都幾長嘅古銅色長腿,以優美嘅姿勢交叉展示,只係睇一張相,阿星有理由相信佢係一個幾高嘅女仔,而且身材應該至少有阿星以前一個朋友阿花咁上下。阿花係阿星嘅一個好意外認識嘅女性,曾經有一段時間,阿花得閒就俾啲身材阿星睇,令到阿星一收到相,對眼都唔知望邊好。

講番張相先,阿星好仔細咁望住張相好耐,張相算得係拍得幾靚嘅,可惜嘅係拍唔到當時人嘅樣,冇辦法知道一副咁好身材嘅胴體,係屬於一個點樣嘅女仔。阿星睇完一輪之後,打咗個朋友邀請嘅短訊俾個女仔:「慶有幸嘆驚艷,惜無緣睹芳容。」喺唔夠一分鐘嘅時間,對方已經有答覆,仲係用英文話:「你都幾好文采喎。」失禮,雖然阿星讀書唔多,學識有限,都總叫做係一個讀書人,三兩句通俗嘅打油詩又唔會難到阿星嘅,係要搞盡所餘無幾嘅腦汁先寫得出咁解啫。

Karry回覆短訊話:「我都見到你睇咗好耐先寫,乜真係咁難寫我咩?」咩?依家啲手機短訊程式可以知道人地睇緊你啲資料嘅咩?Karry笑住擰轉頭話:「我一路都坐喺你後面呀傻佬!」搞乜?阿星背後個好大個頭嘅女仔一路望住阿星一路笑,然後話:「你係香港人?」你又知?「聽你口音都聽到啦。」咁你係邊樹人呢?「廣州人囉,你聽唔出咩?」好似香港人嘅廣東話同廣州人嘅廣東話係差唔多嘅囉。阿星一路講一路起身行埋去坐喺Karry嘅對面。Karry一路同阿星兩個互相打量對方,睇相真係唔覺佢個頭咁大,查實張相都冇頭睇,泳衣相只得身材而睇唔到頭,所以阿星都冇預料過佢係個大頭妹,唔知其他頭大唔大呢?

正所謂:

美艷胴體現眼前
長腿銅膚甚吸睛
唯獨未能睹芳容
英語短訊來答訕
一舉一動被掌握
原來佳人坐背後
彼此仿彿無隔膜

金翅那麼遠 這麼近鳥
(待續)😬[attach]40072412[/attach]

引用:
原帖由 star_platina 於 2022-2-4 07:38 發表 查看引用來源
年初四,凍冰冰,Karry嘅故事先啱啱開始升温。Karry第2話~

Karry 02

著得泳衣,應該係身材唔錯啦,老實講,阿星老花,真係睇得唔太清楚,而且人地瞓喺張沙灘蓆上面,用手遮住咗塊面,只係勉強睇到玲瓏浮凸嘅身材包咗喺白色一件頭泳衣 ...
咁之後知唔知?😉

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆