上一頁下一頁
發新話題

榴槤之國番外篇

收藏  |  訂閱
1.9k  203.3k

早晨  星爺,寫好了   又來鳥  ........  金翅要施法鳥!    

高傲雙眸注星星
英雄放出話一番
來個信念破陣法
移除內心藏執念
打開心扉破層次

引用:
原帖由 r6654c 於 5/1/2022 08:42 發表 查看引用來源
早晨,星爺又有好嘢教大家,期待明天破陣😛
行下紙仔又話破咗個陣,你話人係幾咁唔容易呢?😬

引用:
原帖由 boar36 於 5/1/2022 09:59 發表 查看引用來源
早晨  星爺,寫好了   又來鳥  ........  金翅要施法鳥!    

高傲雙眸注星星
英雄放出話一番
來個信念破陣法
移除內心藏執念
打開心扉破層次
以為師兄話阿星要俾佢撕甩啲頭髮😬

回覆 903# star_platina 的帖子

哈哈 ... 邊有咁易㗎 ☺

回覆 899# star_platina 的帖子

師兄,辛苦你喇,又要做輔導🤣

引用:
原帖由 boar36 於 5/1/2022 11:47 發表 查看引用來源
哈哈 ... 邊有咁易㗎 ☺
咁阿星冇乜頭髮啦嘛😬

引用:
原帖由 柒七仔 於 5/1/2022 13:01 發表 查看引用來源
師兄,辛苦你喇,又要做輔導🤣
信念破陣唔使輔導㗎,行一輪紙仔就得㗎啦😬

今日天氣乾燥,同阿星一樣,米雪第47話~

米雪 47

首先講下結論先,Michelle行完紙仔之後表情好複雜,好似唔知發生咗咩事咁。而佢嘅表情話俾阿星知,內心有好混亂嘅思緒,有啲平時唔會諗,從來冇咁諗嘅想法,慢慢開始形成,感覺好奇怪,但又有啲興奮。其實阿星冇做啲咩奇怪嘢,只係同佢行咗一個紙陣,將內在固有嘅信念動搖,然後打破,再重新加入新嘅信念,令到佢對事件嘅睇法有所改變,即係點呢?

簡單講解下信念破陣法嘅原理先。當一個人有一個固有嘅限制性信念,而呢個信念會影響到佢嘅態度,甚至影響到日常生活,好多時啲人都會覺得已經冇得救,冇辦法改變,冇人可以幫到佢嘅時候,呢個人就會放棄自己,放棄揾辦法,放棄揾機會;信念破陣法,就係一個簡單直接有效嘅技法去將一啲根深蒂固嘅限制性信念動搖,從而拔除,然後再附加額外嘅新信念去替代之前嘅限制性信念。

你問阿星係咪咁神奇?Michelle就係其中一個成功例子,一般完成信念破陣法之後嘅人都會有迷惘嘅表情,Michelle一路望住阿星,一路眼神好迷惘,胸口起伏。阿星眯眯笑望住佢,等佢開聲。「點解會咁嘅?」Michelle好詫異依家內心入面出現嘅感覺,一邊用手按住胸口,一邊望住阿星睜大一雙美麗嘅大眼望住阿星。

呵,幫唔到手嘅話阿星都唔會出聲話幫你執執佢啦,阿星係咪好叻叻?Michelle聽完阿星一路吹自己幾叻幾叻嘅時候,再一次用凌厲嘅眼神望住阿星,然後話:「冇厘正經。」唔,識得惡住嚟講阿星,即係內心嘅情緒已經回復正常,舊嘅限制性信念已經移除,新嘅信念已經植入,睇嚟都冇乜嘢可以再做,阿星應該可以走人。

正所謂:

針對根源來施法
思緒表情顯復雜
除舊建新見功效
高傲迷惘又詫異
凌厲眼神迎面來
功德完滿謀退路

金翅要諗計閃鳥
(待續)😬

早晨  星爺,寫好了   又來鳥  ........   金翅要諗計閃鳥!

針對根源來施法
思緒表情顯復雜
除舊建新見功效
高傲迷惘又詫異
凌厲眼神迎面來
目標達成謀退路

引用:
原帖由 boar36 於 6/1/2022 08:50 發表 查看引用來源
早晨  星爺,寫好了   又來鳥  ........   金翅要諗計閃鳥!

針對根源來施法
思緒表情顯復雜
除舊建新見功效
高傲迷惘又詫異
凌厲眼神迎面來
目標達成謀退路 ...
早閃早着😬

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆