上一頁下一頁
發新話題

原來人大左,真係會變

收藏  |  訂閱
57  2.1k

引用:
原帖由 dbs0375 於 2021-11-16 20:02 發表 查看引用來源

人大咗 經歷多咗 時間就係治癒良方
只係一步一步咁麻木
由希望到失望到無望
道理永遠都係擺係度,要走既人留唔住,要留既人趕唔走
好細個就明,但真係睇住對方走果時,會好痛

而家已經唔會痛,只係會有d失落

引用:
原帖由 葉夜兒 於 2021-11-16 20:56 發表 查看引用來源
岩岩隨便食左d,你又食左未
我講緊我馬會個ac無錢🤣
吃飽飽了
入番$落去咪用得 lol

引用:
原帖由 葉夜兒 於 2021-11-16 20:59 發表 查看引用來源
只係一步一步咁麻木
由希望到失望到無望

而家已經唔會痛,只係會有d失落 ...
要留既人趕唔走👈何解?
緣緣到沒法擋,當要消失不要問為何!
初初初一定感覺痛 失落 不快!當習慣了就會快適應戀!但失落感一定會有,因為生活習慣又不同了......

係,有時知道同做到係兩回事,其實好明白自己有幾傻,有幾蠢,但係痛都係唔會因為你知道自己蠢而消失,只係希望用麻木嚟麻醉自己。加油
引用:
原帖由 葉夜兒 於 2021-11-16 20:59 發表 查看引用來源
只係一步一步咁麻木
由希望到失望到無望

引用:
原帖由 葉夜兒 於 2021-11-14 09:28 PM 發表 查看引用來源
或者以前,會哭慘了會不停問點解,會想挽留

今日,無喊,無挽留,要走既,始終都要走

或者係睇清楚事實既真相
或者係就算幾多年,呢種關係一樣會完結
又或者係,世界上太多美好

其實原因係點,又有咩所謂
結果始終都係得一個

好多 ...
迷惘,迷失,灰,心情差,我都有好幾年試過咁,最後明白到世界上仲有好多人等緊我⋯所以要努力

引用:
原帖由 葉夜兒 於 2021-11-16 08:59 PM 發表 查看引用來源
只係一步一步咁麻木
由希望到失望到無望

我成日都講果句也許 上天不給我的
無論我兩臂怎緊扣 仍然走漏給我的
無論過去我怎失手都會擁有

引用:
原帖由 葉夜兒 於 2021-11-15 08:36 PM 發表 查看引用來源
首先要有其他圈子🤭可惜我無,真係無,朝早6點起身準備返工到夜晚7點幾先返到屋企係日常,食d野沖個涼吹埋頭玩陣電話又要訓
我一樣,日日返12個鐘,放假放平日⋯

引用:
原帖由 dbs0375 於 2021-11-16 21:20 發表 查看引用來源
要留既人趕唔走👈何解?
緣緣到沒法擋,當要消失不要問為何!
初初初一定感覺痛 失落 不快!當習慣了就會快適應戀!但失落感一定會有,因為生活習慣又不同了...... ...
當要消失不要問為何!
呢樣野無問好耐,人地要走緊係唔想對住你,仲問咩🤭不過我真心唔鍾意有d人,係要玩消失,其實有開始就應該有終結,就算不能再走下去,都應該講聲

引用:
原帖由 leowaiwai 於 2021-11-17 08:17 發表 查看引用來源
係,有時知道同做到係兩回事,其實好明白自己有幾傻,有幾蠢,但係痛都係唔會因為你知道自己蠢而消失,只係希望用麻木嚟麻醉自己。加油
其實又可唔可以用傻同蠢黎形容呢?8年,無愛情,都總會有d感情既,就算無感情,都會係一種習慣。。。唉,唔識講

引用:
原帖由 lonelystarnight 於 2021-11-17 08:55 發表 查看引用來源
迷惘,迷失,灰,心情差,我都有好幾年試過咁,最後明白到世界上仲有好多人等緊我⋯所以要努力
你就好啦有咁多人等緊你
我無等緊既人都無人等緊我🥺

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆