上一頁下一頁
發新話題

觀塘康寧

收藏  |  訂閱
117  27.2k

引用:
原帖由 coboko123 於 2021-11-19 03:46 發表 查看引用來源
80年代原來香港已經有泰妹,佢地點來架,偷渡定150定難民,旅遊,探親,公干?
80年代,泰國仲係窮,好多女仔(幾歳時)一早俾屋企人賣咗,到12歳就跟雞頭走,20歳可以返屋企。香港雞頭同泰國雞頭有聯絡。到啲雞仔20歳後,佢地將啲雞仔介紹俾香港雞頭帶嚟香港搵快錢,中間收介紹費。我係泰國都蒲咗幾年,同啲雞頭都熟。當年佢哋都有問我要吾要做中間人。或同佢地帶啲雞仔嚟香港交俾香港雞頭(主要係係泰機場帶上機,落機帶過境,出到機場就有馬夫係度接機)。

引用:
原帖由 西九理性的羊羊 於 2021-11-19 04:44 發表 查看引用來源
團聚,每年五萬人,無人做鸡!
講緊80年代呀。大話精。
吾係講緊90年代呀。

引用:
原帖由 西九理性的羊羊 於 2021-11-19 06:47 發表 查看引用來源
個的泰妹有旅遊,有假結婚,120元,做鸡分到100,吹簫現收廿元,平價好玩,囡一日做廿粒,2000,14日28000,吹簫錢夠伙食,机票,泰國人工唔夠1000/月佢地冇馬伕,宿舍就係四樓,边賓館全係二.三樓,有call就帶住要去賓館相,做完賓 ...
你繼續作啦,啲泰雞係香港冇雞頭,冇馬夫可以上到鐘!
雞費120可以分到100。你真係天方夜談!
80年代英文都吾識,吾好話中文,護照都係啱啱攞,人在異鄉,係香港冇人冇物,夠膽冇後台做雞!遇到啲麻煩友,變態既,請問點收科?冇雞頭,冇馬夫,點搵地方?點拉客?
吾識人,點去賓館見工?

大話精

引用:
原帖由 西九理性的羊羊 於 2021-11-19 07:29 發表 查看引用來源
你講90代由馬伕帶住週圍走北姑我講80代中係公記做房心北妹仔(依的係正式150/日配額來港,誤入歧途,賣肉養家?)
80年代,每日名額係全中國得150人,吾係全部俾晒深圳。全國個個城市打崩頭搶名額。邊有咁多雞落到嚟!!
用下腦諗下啦。大話精。

引用:
原帖由 coboko123 於 2021-11-19 07:30 發表 查看引用來源
當時係唔會有18.22女女落到來,當時限左幾歲先批,落得來既全是小朋友加大人,更冇北妹尼個說法,我聽都未聽過
佢一開始就係度作野,好多人都踢爆佢。佢講啲野,有經歷過既ching都知佢老作。
都吾係今日,係呢幾年都仲係作。
幾年前話自己死撚,前兩年突然間可以一日幾獲,仲要鑊鑊高潮鑊鑊金。跟住之後又話自己食偉哥都吾識起頭。
佢講野,有常識既都可以判斷。

80年代有北姑。當年都未開放,邊有咁多人識申請名額落嚟香港做雞吖!係90年後落咗嚟,發覺老公搵吾夠,冇錢寄返大陸,先開始有啲會走私鐘,瞞住老公出嚟做。後期先多咗北嫂。後生既,都幾難。華南既多數去晒深圳做工廠,之後發覺去KTV做,瞓一晚可以搵到一個月人工,之後啲工廠妹就轉行KTV。

引用:
原帖由 生生不息2014 於 2021-11-19 14:52 發表 查看引用來源
話時話我九幾年上去玩從未試過另外俾錢雞頭。百三蚊一Q。
佢通常係聽人講當去過。
吾好怪佢。
我去石龍多次,都未俾過錢雞頭。通通都係俾雞。除咗私竇,250直接俾雞頭就帶女走,一毫子都吾使俾隻雞。

引用:
原帖由 voking 於 2021-11-20 04:53 發表 查看引用來源

佢通常係聽人講當去過。
吾好怪佢。
我去石龍多次,都未俾過錢雞頭。通通都係俾雞。除咗私竇,250直接俾雞頭就帶女走,一毫子都吾使俾隻雞。
聽人講就只会識講俾錢隻鸡唔会識講要俾一百鸡頭,去返原本個食換囡唔使再俾鸡頭費

引用:
原帖由 voking 於 2021-11-20 04:49 發表 查看引用來源

佢一開始就係度作野,好多人都踢爆佢。佢講啲野,有經歷過既ching都知佢老作。
都吾係今日,係呢幾年都仲係作。
幾年前話自己死撚,前兩年突然間可以一日幾獲,仲要鑊鑊高潮鑊鑊金。跟住之後又話自己食偉哥都吾識起頭。
佢講 ...
當年梗唔会申請名額落HK做鸡,但每年五萬人中適齡做鸡嘅有冇一些須要生活做鸡佢講話一陣我自說一陣死能,一陣幾鑊,唔知佢記錯我幫老作貓計廿四小時九鑊,
而家打左針,死能,真係試過一次食100威哥起唔到頭,當時心境如果起到,就狂食偉仔博馬上風
但依家又平服返

引用:
原帖由 voking 於 2021-11-20 04:30 發表 查看引用來源

80年代英文都吾識,吾好話中文,護照都係啱啱攞,人在異鄉,係香港冇人冇物,夠膽冇後台做雞!遇到啲麻煩友,變態既,請問點收科?冇雞頭,冇馬夫,點 ...
當年120,賓館20,鸡100,鸡点同宿舍分就唔知,的泰鸡係揸住賓館相上鐘,落鐘俾粒鈕,亦試過叫完,賓館叫佢打电話返宿舍,叫隻過第二間做,當年仁安的泰鸡係家庭式一個帶一個以旅遊或做假結婚留低,當年HK人工平均女二千男三千,而賓館仔係半默許妓寨,後經90年代馬伕式集体經營,再經毒果東方風月版吹噓,天成大廈賓妹事件先大力打壓,告keeper倚靠妓女為生,賓館定性為妓寨,先打沉馬檻

引用:
原帖由 voking 於 2021-11-20 04:30 發表 查看引用來源

80年代英文都吾識,吾好話中文,護照都係啱啱攞,人在異鄉,係香港冇人冇物,夠膽冇後台做雞!遇到啲麻煩友,變態既,請問點收科?冇雞頭,冇馬夫,點 ...
大話精講你自己,80年代北上唱K
己經不折不扣大話精,科技未到,不如講埋手电点歌,大話精
80年代又北上唱K,又去泰国玩,咁能有米同時空穿梭,將未來當80年代,你真:紅門分身,徒弟

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆