上一頁下一頁
發新話題

觀塘康寧

收藏  |  訂閱
54  27.2k

引用:
原帖由 voking 於 2021-11-19 00:57 發表 查看引用來源

當年配額每日150人。係俾啲夫妻/子女來港團聚。吾係俾啲單身女申請落嚟做雞!

當年黃霏申請竇睛童落嚟就係其中一個名額。吾通佢又係落嚟做雞?

亂作野。 ...
團聚,每年五萬人,無人做鸡!

引用:
原帖由 coboko123 於 2021-11-19 03:46 發表 查看引用來源
80年代原來香港已經有泰妹,佢地點來架,偷渡定150定難民,旅遊,探親,公干?
個的泰妹有旅遊,有假結婚,120元,做鸡分到100,吹簫現收廿元,平價好玩,囡一日做廿粒,2000,14日28000,吹簫錢夠伙食,机票,泰國人工唔夠1000/月佢地冇馬伕,宿舍就係四樓,边賓館全係二.三樓,有call就帶住要去賓館相,做完賓館就会俾粒大鈕,衫鈕的鈕,俾佢返宿舍

引用:
原帖由 voking 於 2021-11-19 00:57 發表 查看引用來源

當年配額每日150人。係俾啲夫妻/子女來港團聚。吾係俾啲單身女申請落嚟做雞!

當年黃霏申請竇睛童落嚟就係其中一個名額。吾通佢又係落嚟做雞?

亂作野。 ...
每日150名額,80年代用盡配額,唔理佢幾時申請,150人/日,中一定有十八廿二女,依的就係當年北妹房心來源

引用:
原帖由 voking 於 2021-11-19 00:51 發表 查看引用來源

90年代,我去石龍多次。私竇雞仔250過夜。係KTV搵既就450。從來冇俾雞頭錢。
究景你有冇去過石龍呀!

大話精
我去石龍真係唔知早過或遲過你,又冇你咁叻,唔識去私竇揾250鸡仔過夜,我地當年十二点幾火車到,飲完茶,租完房,幾件一齊去的成行成市成十間8間地下舖仔,揀完囡要俾一百鸡頭帶走,上房試Q,當時公價囡過夜三百,一Q一百,啱嘅屌完瞓陣,六点半一齊帶囡食飯,唔啱或根本想屌多件咪俾一百囡,再落原本舖仔揾多件,再揾就唔使俾鸡頭錢,我講真嘅經歷,边過大話精由網友判

引用:
原帖由 voking 於 2021-11-18 18:43 發表 查看引用來源

我問緊你80年代旺角邊度有北姑呀?

係香港人90年代後北上後,啲北姑先遊落嚟開始賣。80年代大陸仲未開放,啲北姑點落嚟吖?

大話精
你講90代由馬伕帶住週圍走北姑我講80代中係公記做房心北妹仔(依的係正式150/日配額來港,誤入歧途,賣肉養家?)

引用:
原帖由 coboko123 於 2021-11-19 07:30 發表 查看引用來源
當時係唔會有18.22女女落到來,當時限左幾歲先批,落得來既全是小朋友加大人,更冇北妹尼個說法,我聽都未聽過
當時成年十八歲就唔批跟父母,而家這批就批照顧落左嚟做左老父母,當年只係旺角廣東道公記玩房心有北妹仔,冇成行成市

引用:
原帖由 生生不息2014 於 2021-11-19 14:52 發表 查看引用來源
話時話我九幾年上去玩從未試過另外俾錢雞頭。百三蚊一Q。
而家叫完鸡先俾錢,我以前廟街叫鸡俾錢先,你今日叫鸡屌完先俾錢,唔同而家,就唔会係事實?

引用:
原帖由 coboko123 於 2021-11-19 18:47 發表 查看引用來源
你冇試過唔等於佢冇玩過,你聽過北妹這個說法未呀,未聽過!唔咁要,佢玩過埋添。
我去石龍唔知有250私竇兼未聽過,就否定?未玩過北妹仔兼未聽過,同一樣事實,各人說法唔同
好似有錢老作紅門老牌K仔,講成会所
K中囡講成会所妹仔
依家個的尚存,可以講依的  大話精
昨日己不存嘅嘢
世事好多未見未聽
你雖然唔係坐井,但不可以观晒天,知嘛!

引用:
原帖由 voking 於 2021-11-20 04:53 發表 查看引用來源

佢通常係聽人講當去過。
吾好怪佢。
我去石龍多次,都未俾過錢雞頭。通通都係俾雞。除咗私竇,250直接俾雞頭就帶女走,一毫子都吾使俾隻雞。
聽人講就只会識講俾錢隻鸡唔会識講要俾一百鸡頭,去返原本個食換囡唔使再俾鸡頭費

引用:
原帖由 voking 於 2021-11-20 04:49 發表 查看引用來源

佢一開始就係度作野,好多人都踢爆佢。佢講啲野,有經歷過既ching都知佢老作。
都吾係今日,係呢幾年都仲係作。
幾年前話自己死撚,前兩年突然間可以一日幾獲,仲要鑊鑊高潮鑊鑊金。跟住之後又話自己食偉哥都吾識起頭。
佢講 ...
當年梗唔会申請名額落HK做鸡,但每年五萬人中適齡做鸡嘅有冇一些須要生活做鸡佢講話一陣我自說一陣死能,一陣幾鑊,唔知佢記錯我幫老作貓計廿四小時九鑊,
而家打左針,死能,真係試過一次食100威哥起唔到頭,當時心境如果起到,就狂食偉仔博馬上風
但依家又平服返

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆