上一頁下一頁
發新話題

[原創作品] 26/3更新 我係一個夜更的士司機,有支8吋長既波棍係車上係好合理既!

收藏  |  訂閱
100  72.1k

26/3更新 我係一個夜更的士司機,有支8吋長既波棍係車上係好合理既!

#1  #10  #14  #19  #20 #32
我係一個夜更的士司機,有支8吋長既波棍係車上係好合理既!

又係我華仔呀,前陣子係中環高級單棟式住宅度做家居維修員,本來如果安份守己既話,我諗我都可以係果度舒舒服服咁做到退休,但就弊在衰係幾乎所以男人都會犯既錯之上,就係唔用腦諗野,淨係識用碌J黎諗野!

好搞唔搞,竟然夠膽死辣著個女上司,仲要係殺人唔駛眨眼既女魔頭~~欣姐!

兄弟們呀~真係奉勸大家千其千其千其唔好得罪女人,個後果係你永遠都唔會想像得到,更係永遠都承受唔到嫁~~

於是乎我就收左果大信封,食左碟豉椒炒魷!

捧住果紙皮盒,唏唏噓噓咁步出依棟充滿美好、刺激、難忘既大廈。

正所謂東家唔打打西家,以我華仔咁既人材,去到邊都係人材!!本住依個正確心態,繼而踏入我命中另一個更豐盛的人生!

真係能有豐盛人生嗎? 只不過係我單方面既一廂情願,實情係出面揾工真係唔易。

揾到D近屋企岩做既維修工就價錢好低,跟本係學師價錢黎請師傅級數,簡直侮辱我多年維修界既資歷呀~如果比D行家知道既話真係顏面何存呀!

合我心水人工既就返工遠到離晒譜,仲要多多條件,又話必須服從配合OT﹐又話要有齊乜乜物物牌照,仲必須乜乜柒柒咁,唔知既話仲以為係請特工多過係請維修工呀!

好在我平時都有好好既儲蓄習慣,銀行裡面既錢都頂得一排既,但係哩係屋企揾左個幾月都未揾到心水工,內心難免真係有D著急。

正常謂在家靠父母出外靠朋友,於是乎就揾D老友幫下手,幾經轉折之下,的起決心行出個舒適圈,走左去楂30噸既重型車揾食!

慶幸係我幾年前得閒時增值左自己,走去考左好多不同既車牌,當時諗住考黎傍下身,點估到幾年後今日既我竟然真係用得上。

嘗試去楂重型車係因為貪佢人工夠高,但楂左一排之後發覺都唔係咁岩自己,自己一個人困係車度,傾計就同自己傾,食飯就同自己食,果種孤單感覺真係宅男或者天煞孤星先頂得順。

跟住又經老友介紹去左楂綠VAN﹐係就係無咁悶,車上乘客來來往往,間吾中仲可以岌下D索女乘客呀、買餸既靚人妻呀咁,但係又要一邊顧及路面安全,一邊又要顧及所有乘客上車落車既需要,真係無返三頭六臂都搞唔掂。仲要無乜自由,夠時夠刻就要開車到站咁,急起尿上黎都無得屙呀!

後來,終於走左去楂無晒上述煩惱既~~~夜更的士!

而我就由維修師傅搖身一變成為的士師傅~~

待續。。。

本帖最近評分記錄
  • 艾拉傑 威望 +2 勁 ! 點夠師兄你撈....(講笑) 2022-2-17 17:32

第一個留言先...大大力支持💪🏻💪🏻

引用:
原帖由 high88 於 2022-2-17 17:11 發表 查看引用來源
第一個留言先...大大力支持💪🏻💪🏻
多謝支持,大大力我鐘意^^

未入戲肉, 都支持左先

引用:
原帖由 3P2Q 於 2022-2-17 18:08 發表 查看引用來源
未入戲肉, 都支持左先
多謝,支持多D,就會露肉啦,就好似去睇脫衣舞咁
一齊支持咁嗌:除!除!除!除!除!
好自然就有肉睇嫁啦,haha

回覆 1# goldberg 的帖子

師兄,寫得好有真實感。

引用:
原帖由 freepic1iman_dc 於 2022-2-18 00:29 發表 查看引用來源
師兄,寫得好有真實感。
係咪直情有4D既感覺呀?haha
稍後轉入直路既時後,咁可能咪仲好feel~~

引用:
原帖由 goldberg 於 2022-2-18 05:54 發表 查看引用來源

係咪直情有4D既感覺呀?haha
稍後轉入直路既時後,咁可能咪仲好feel~~
繼續寫吧,支持👍

引用:
原帖由 pineapple006 於 2022-2-18 10:40 發表 查看引用來源
繼續寫吧,支持👍
有你既留言同鼓勵,我已經無理由唔寫落去啦^^

做的士司機其實除左比人無禮貌咁叫"的士佬"之外,其實其他各方面都幾好,自由自在,想搏命時就踩耐D踩快D ,做到攰時又可以泊埋一邊訓下唞下,肚餓時自己一個食快餐又得,或者約埋行家師兄一齊開大餐又得。

起初我入行都有D唔慣,又唔熟路,又唔知邊度先多客仔,好彩後來call台D ching幫手,過左唔少料比我,依家重算揾到兩餐。

而且楂左一排之後,發現原來依個行業都有唔少有趣之處,例如永遠唔會知下一目的地係邊,永遠唔會知下一個係咩人截我車,究竟係男定女? 係老定幼? 一家大少定係孤身隻影? 係單身漢丫還是熱戀情侶? 永遠未上我車一刻,都唔會知。

就好似玩扭蛋機一樣,每次都充滿神秘感,係要你打開左隻蛋之後先有答案。

每一個上我車的人,都藏著一個屬於他的故事。

尤其我楂夜更,其他朝9晚5既都放左工,聲色犬馬過後,就係我每晚最忙既時刻。

有一次接近10點既靜寂晚上,在我吉車開到九龍灣寫字樓區時,隔住十零個車位既距離就見到一對男女企係路邊,男既就遞起手截我車。

我二話不說即刻打起死火燈,扭起軚,以快過9秒9既速度即刻扭埋去依一對目標客戶之處。

駛到去依對男女傍邊時,見到果個男既好有風度地打開車門,讓女仕上的士先。

兩個上晒車之後,男既就話"荃灣海之戀丫,唔該!"

我即係回應返佢"收到!"

隨即啪個D波,鬆開腳制,起艇!

於是乎即刻駛上龍翔道直奔向終點。

(心諗,依支旗都唔錯丫,九龍灣去荃灣,都算長途,之前幾支都係短途,依家跑返轉長既,今晚都算好運。)

從倒後鏡見到男既右手就搭係女既膊頭,果女既就埃係男既心口,比人既感覺係對小情人。

再望下倒後鏡,果男既就高高瘦瘦,著住淺灰色西裝,斯斯文文,整整潔潔,望埋去都係30出頭左右,感覺係飽讀詩書,將來一定係社會既棟樑咁款,果樣就有D似依家拍戲果個陳家樂,靚靚仔仔,如果我係女既話都會冧依款~

再岌下果女既都係中等身材,唔高唔矮,立下眼都有D似陳禎怡,眉絲細眼但電力十足,著住卡其色針織既短袖連身短裙,露出白裡透紅既美腿,上身就少少V領低胸,隱隱約約望到大約1~2吋度既波罅,本來佢未上車之前已經見到佢條裙都算短,估計大約遮住patpat多少少,依家女既彎住腰坐係後座之後,重新估計條裙可能已經扯高縮上到露到屁股蛋都唔頂呀。

身為男人既我見到果女仔條裙縮到咁,必然會望多兩眼啦,於是我用盡萬二分既眼力,係倒後鏡度鬼鬼鼠鼠咁哨下哨下,內心就極之想能夠窺探到呀禎怡兩腿之間既秘密,但又生怕被發現我偷窺佢時,唔知後果會變得如何的淒慘~但我都依然繼續滿足我既好奇心,落足眼力咁望倒後鏡。

望呀望!!哨呀哨!! 終於係我劈緊隻灣而產生巨大既離心力幫助之下,令到呀禎怡雙腿微微有所張開,就係電光火石一刻,我係倒後鏡望到......

待續。。。

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆