上一頁下一頁
發新話題

[原創作品] 26/3更新 我係一個夜更的士司機,有支8吋長既波棍係車上係好合理既!

收藏  |  訂閱
100  72.2k

好正,聽見都硬晒啦,点揸車呀

引用:
原帖由 3P2Q 於 2022-2-23 11:08 發表 查看引用來源

新乘客冇話坐位濕左咩
的士佬,你車頂穿左窿呀?滴濕張櫈既?^^

引用:
原帖由 lulu1238899 於 2022-2-23 12:19 發表 查看引用來源
好正,聽見都硬晒啦,点揸車呀
做得的士師傅,一定係一心多用。haha

寫得好真實,吾錯,繼續努力

引用:
原帖由 m2y 於 2022-2-23 17:23 發表 查看引用來源
寫得好真實,吾錯,繼續努力
因為係真人真事,所以寫得真實,你信唔信?haha
多謝支持及留言,我會努力!!
如果再覺得好睇既就再留言支持下啦^^

有乘客到達,落車,這故事便終了。

有乘客截停,上車,新故事又開始。

乘客總是來來往往,上上落落,好不容易又挨完通宵,又到天光,差不多夠鐘楂去交更。

琴晚既生意都算唔錯,有長途又有短途,一客接一客咁。

就係我滿滿足足咁楂架的士駛到去吐露港,keep住行中線向西沙,打算去交更時,突然聽到一股由後方遠至近咁衝上黎既響聲~~

Vee~~~Vee~~~~~Vee~~~~!

好快!!真係好快!!

剎那間,係眼尾哨到快線有架白色既物體高速衝上黎,跟住"Vee"一聲咁就過左我頭!

我都已經開到九十幾咪嫁啦~架白色車竟然快到我連係咩車款都睇唔清楚~只係隱約望到係Honda~~眨眼間,已經連尾燈都見唔到。

果然高手在民間!

都係唔好理人地咁多,快快去交更之後返屋企大覺瞓。

日復一日,我就係咁於深夜之中,楂住架的士穿梭大街小巷、上過高山、潛過大海。

每次都有著唔同既乘客上車,當每見到一個乘客坐左係我後座之時,唔知幾時開始左會慣性地從倒後鏡偷望下佢地,會從佢地既衣著、神情、肢體動作黎猜測佢地背後不為人知既故事。

依個習慣又或者叫做癖好,令我好似上左癮咁,戒不掉。

依~~! 今次上車係果學生妹黎禾,著住件校服,但又無書包跟身既,咪住先,依家都成夜晚9點幾啦,仲邊有學返呀?著住校服既學生妹!唔通係同屋企炒左大鑊而離家出走?但睇落又唔似丫,佢目無表情咁淨係望向窗外,通常離家出走既都會情緒激動,甚至喊苦喊忽,橫睇掂睇又唔似禾。咁唔通係佢其實係做PTGF?  著住校服黎玩誘惑?

就係我腦內不停自問自答之際,不經不覺間依位迷一般既乘客已經到目的地,付過車資,開門落車後,我既幻想亦已跟隨學生妹既背影一同消逝。

依~~! 今次係兩個男既上左我車禾,肥果個就tee恤短褲波鞋,休休閒閒D。瘦果個就恤衫牛仔褲,姿姿整整D。佢地係我開車無耐就傾起計上黎喇,仲比我隱約偷聽到佢地交談之間既一些對話:

"頭先真過癮,你係前面爽唔爽呀?"
"嘩~頭先你都唔知我忍得幾辛苦!"
"咁你覺得佢係咪好窄呀? "
"佢把口又真係幾得既~"
"射到佢一面都係,之後佢仲啜實我唔肯放呀!"

偷聽到依刻,我心諗,你兩個衰佬丫,原來岩岩玩完3p係度傾緊賽後報告,聽落條女又幾掂咁禾~~~!但當我再偷聽到依句之後......

"咁下次一於再約依果Alex出黎囉~"

WTF!!!!!!!!!

我即刻唔想再幻想或者猜測落去啦,已經完全無晒胃口,只係想快快趣趣咁送走兩條死基佬。

好不容易又過左一晚,果天都開始光亮,又係要交更返屋企休息既時侯。

當我又再開車開到吐露港之際,突然間聽到~~

Vee~~~~~Vee~~~~~Vee~~~~~~~!

待續。。。

白色honda 吐露港 我都成日行嫁喎🤣

回覆 46# goldberg 的帖子

早晨,期待你繼續寫下去

引用:
原帖由 high88 於 2022-2-24 06:45 發表 查看引用來源
白色honda 吐露港 我都成日行嫁喎🤣
咁你又有無楂得咁快先?^^

引用:
原帖由 pineapple006 於 2022-2-24 06:57 發表 查看引用來源
早晨,期待你繼續寫下去
早晨,我都期待你繼續睇下去^^

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆