上一頁下一頁
發新話題

第一次不是你,討論吓

收藏  |  訂閱
85  13.6k

引用:
原帖由 Virgin201 於 2022-5-21 10:58 發表 查看引用來源
若果係人老婆角色,重遇奪去奪去自己貞操嘅前男友,會唔會有一種甜蜜或者其他感覺嘅回憶?
當知道前男友係單身,佢仲要搬去你住嘅大廈,經常借故得你一個嘅時候去你屋企聚舊,一次佢借大家醉醉哋再同你表白,孤男寡女跟住又好自然 ...
好幾個問題...
首先第一, 回憶係一定會有, 甜唔甜蜜要睇咩事分手囉 (我果個一定唔會)
同埋要睇當事人點樣理解性愛, 咁多年以來一直都變緊, 太多太長啦 就只講而家呢個moment o既睇法:
性行為係(理論上係) 兩個相愛o既人互相用自己身體取悅對方, 或者係感受對方,
拍拖之後守身如玉我自問做唔到 同得一個人一齊我一定會/想同佢做愛,
所以曾經拍過拖o既人有過性關係對我o黎講係非常非常合理o既事, 冇o野值得唔好意思/ 尷尬, 亦唔會專登諗起,
再見返面, 都係平常心去say hi 囉, 冇錯好幾個ex 同我最後都係鬧得非常之唔愉快,
但我做人o既中指, 係人地可以賤, 我唔可以冇教養, 之前講係話暫時仲未試過同老公一齊果陣撞上佢地,
但我自己一個人果陣有過呀, 咪寒暄兩句囉, 講吓近況, 而家邊度做etc, 基本禮拜啫

去我屋企聚舊... 咁猖狂o既未遇過

不過點都好, 可能只係因為我o既case 啦, 背叛過我o既人我係絕對唔會有第二次信任,
就算見面, 就算果一刻係個咩環境對話係咩內容, 我對呢d 人都有一定程度o既防備,
有人的確會同我say sorry, 我亦會表示我原諒佢, 但原諒一個人曾經對你做過o既傷害唔等於重新接受同愛上佢喎,
所以太敏感o既話題都唔會講太多, 人地約單獨見面免得過都唔會答應, 所以唔存在話會同前任扑o野o既問題

個事實係男女本身心理構造唔一樣呀, 女人真係有可能因為扑o野而愛上一個人, 特別係令你高潮o既男人,
真係顧名思義o既越做會越愛囉, 男朋友係咁, 性伴都有過, 既然自己知自己事, 我更加唔會俾自己有機會,
o係唔適當o既時候愛上唔適當o既人, common sense o黎講就係避免同有過故事o既人孤男寡女劈酒

再退一萬步o既講, 萬一... 萬一真係唔知點解發生o左呢d 事, 除非我唔愛我老公啫,
如果唔係我一定會向佢坦白, 因為實在過唔到自己果關... 哪怕佢知道之後會真係發神經對我動粗殺o左我,
只要我唔係毫不知情咁樣俾人從我自己屋企拐走去強姦中出, 呢種事或多或少自己都有一定o既責任,
無論佢知道之後要點對我, 我都唔可以埋怨佢或者覺得自己無辜囉

引用:
原帖由 Virgin201 於 2022-5-23 17:45 發表 查看引用來源
你又get錯咗啦,三方係老婆嘅前男友,老公同老婆
哈哈哈屌~!

Ok 我試試....

老公:
(on99 咁) 哦, 喂, 哈佬...
老婆:
(皮笑肉不笑) 喂~~~ 好耐冇見啦喎! 最近點呀? 做老豆未呀仆街?
前男友:
(呢個其實我唔知, 睇吓係邊位啦, 不過我希望o既佢係心入面咁諗...) 屌你老味駛唔撚駛咁索呀? 早知唔 9好分手啦...
(然後果晚返去, 同而家條女扑又好自己打飛機又好, 都會諗住我)

以上純粹講笑 (前男友果part only, 老公果part 我有九成信心相信佢反應真係會 on99)

引用:
原帖由 simonlam1987 於 2022-5-20 21:48 發表 查看引用來源

聽古我覺得仲露骨😂
探討反而更學術,可以唔描述性動作的部份
其實都一樣o既啫, 講學術即係講理論, 兩三句講完,
理論o既實踐, 點都會講到動作o既描述

理論: 以前係貪刺激, 挑戰同好勝, 而家更多o既係同所愛o既人親密果時,
作為一個女人奉獻自己俾人破處o既延續

引用:
原帖由 蛇貴妃 於 2022-5-25 08:47 發表 查看引用來源

好幾個問題...
首先第一, 回憶係一定會有, 甜唔甜蜜要睇咩事分手囉 (我果個一定唔會)
同埋要睇當事人點樣理解性愛, 咁多年以來一直都變緊, 太多太長啦 就只講而家呢個moment o既睇法:
性行為係(理論上係) 兩個 ...
啱   人地cheap 唔代表自己要冇教養
E個真係套用係好多地方

引用:
原帖由 蛇貴妃 於 2022-5-25 09:26 發表 查看引用來源

其實都一樣o既啫, 講學術即係講理論, 兩三句講完,
理論o既實踐, 點都會講到動作o既描述

理論: 以前係貪刺激, 挑戰同好勝, 而家更多o既係同所愛o既人親密果時,
作為一個女人奉獻自己俾人破處o既延續 ...
學術又唔係單單理論
但性都係一個好大topic 又真   相處我現時幾好
但兩個人又時想玩的( 如SM )  覺得難投入點咁解

anyway 希望大家同另一半相處得好

引用:
原帖由 simonlam1987 於 2022-5-25 13:36 發表 查看引用來源

學術又唔係單單理論
但性都係一個好大topic 又真   相處我現時幾好
但兩個人又時想玩的( 如SM )  覺得難投入點咁解

anyway 希望大家同另一半相處得好 ...
大概想像到係咩情況...
咁講啦, SM本身嚴格o黎講都係role play 一種, 角色扮演, 即係演戲
唔知你心目中o既SM 係咩類型, 我自己只鍾情玩體罰, 即係籐條打
但點都好啦, 呢d 主奴唔係真係一千幾百年前舊社會果種主人同奴隸,
我地無論玩d 乜o野, 都只不過係"模仿" 果d 真係主人同奴隸o既關係咋
所以, SM要玩得投入, 首要條件係兩條友中意演戲扮o野
我同老公點解玩得咁happy, 某程度上都係因為我地平時本來就鬼五馬六+冇大冇細
第二個條件係有智慧有急才 (唔係借故要讚自己o架, 不過係真)
我有搞o野前o既前戲單純就係想俾老公鞭打o既時候 -- 呢個等陣補充
亦有專登寫劇本要佢陪我演, 例如老師學生, 罪犯行刑(好似新加坡笞刑果種), 特務逼供等等
有對話有情節, 過程中難免會唔記得某幾句台詞, 呆o左o係度就咩mood 都冇晒啦, 呢d 時候要自己醒水接落去
所以的確係要有少少急才同演戲天份, 轉數要高少少

唔演戲單純係受鞭果種, 個 "信" 字好緊要, 真係非常緊要!
做奴o既小女子我 趴定定去受刑, 係相信身後面揸住籐條果位真係識打, 只係疼痛, 佢唔會令我有咩嚴重o既創傷(or 內傷)
做主人o既老公, 佢要相信我係真心想玩呢d 既, 我會嗌, 我會流眼淚, 但只要我唔俾果個要停止o既signal,
就即係我仲受得住或者我仲想繼續, 所以佢可以繼續用力打我
如果任何一方有顧忌, 肯定會玩得唔順暢, 例如做主人o既佢留力, 或者吓吓問住我 O 唔OK, 我會超唔中意

講到相處, 可能係我自己心理作用啦, 不過老公做我主人, 我地關係真係超好, 好過我同以前d 前任...
一來係性愛上大家都high 好多 二來係我自己一路鍛鍊緊忍耐, 考慮對方, 同埋堅持對人o既承諾
係我自己對自己o既要求, 除非真係感覺就快要死, 否則我絕對唔會用果個叫停o既safeword,
打 x 籐係我講o既, 講好o左之後無論有幾痛我都迫自己一定要忍, 一定唔可以中斷,
又或者兩次扑o野之間, 我用受鞭打o黎幫佢起機, 又係果句, 講好o左要咁做, 人地仲未ready, 呢個時候叫停就唔湯唔水大家冇癮,
破處o既延續嘛! 作為一個女人奉獻自己身體去俾所愛o既男人享受, 有痛楚係應該o既,
佢鞭我果陣佢會high, 我為o左佢o既享受而繼續忍耐, 非常之合理
個principle 係, 兩個人相處, 其中一個人感覺順風順水快樂無比, 好有可能係因為另一個人為佢承擔晒d 衰o野,
為o左老公, 我願意做後者

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆