上一頁下一頁
發新話題

我與補習學生的故事(一年後的更新, Part 36 updated #1765)

收藏  |  訂閱
249  1.5m

引用:
原帖由 kenny_love 於 2022-6-8 22:04 發表 查看引用來源
打住篇過渡先
Part 5
返屋企途中,我發覺Miki既出現的確令我生活既一個調劑,雖然相處時間唔多,但只要有佢既存在,我就好似忘記啲傷痛…
叮!第二日中午我收到Miki Whatsapp。
Miki: Kenny哥哥,份卷出左好多你教既野,呢次我應 ...
咁有耐性?之後都係佢搵返你?

引用:
原帖由 kenny_love 於 2022-6-9 08:23 發表 查看引用來源
其實果陣只係補左半個習姐, 雖然有時會諗起佢, 但未去到咁close既關係
慢慢來先有情趣!😉

引用:
原帖由 kenny_love 於 2022-6-9 22:43 發表 查看引用來源
Part 6
就係7月中,我終於忍唔住whatsapp Miki問下佢仲會唔會補習。
Miki冇覆,第二日冇覆,第三日都冇覆…如是者成個禮拜都冇反應,我睇返佢last online係6月中,我開始擔心Miki係咪出左啲咩事。
我嘗試想用其他方法睇下聯唔 ...
今次會唔會有新進展?

引用:
原帖由 kenny_love 於 2022-6-9 22:56 發表 查看引用來源
我都唔知算唔算有新進展
可能我太長氣,每一part都係打到我預期嘅2/3
唔緊要,慢慢打啦!😉

引用:
原帖由 kenny_love 於 2022-6-10 11:15 發表 查看引用來源
其實係,細節先可以凸顯到個人既性格特徵
與其我一次講過介紹哂啲人
我覺得透過故事慢慢滲出黎會好啲
咁等你分享啦!😉

引用:
原帖由 kenny_love 於 2022-6-10 19:21 發表 查看引用來源
Part 7
10月我就開始成為打工仔,我份工返工既時間係勁chur,keep住有野要做,幸好通常都可以準時5半收工,所以補習時間都改遲左去6半到7半。
不過上手都叫我有心理準備有時要係公司OT,通常都係一浸浸,一年2 – 3個咁既peroid, ...
師兄好有心機,寫咁長篇!😬

引用:
原帖由 kenny_love 於 2022-6-12 16:45 發表 查看引用來源
Part 8
畢左業之後,大學同學都係自己既工作搏殺緊,以前日日見,一齊係hall劈酒既兄弟好似突然係你生活中消失咁…我生活圈子好似突然縮細左咁,反而係識左十年八年既中學同學仲會聯絡,仲會一齊食飯。Miki佢地3個既出現,好似令 ...
好似加快咗速度!就快有嘢睇!btw, Wendy真係好大波?😬

引用:
原帖由 kenny_love 於 2022-6-12 17:45 發表 查看引用來源
係呀,因為有D位再寫就變左重重覆覆重覆又重覆就skip左佢😂不過仲有好多野寫,呢到大概1/4,大家想睇既戲肉係最後1/4🙈
er...前面有寫目測C cup🙈
唔緊要,你寫得咁好,學某師兄講,當小說睇都幾好吖!😉

引用:
原帖由 kenny_love 於 2022-6-13 16:38 發表 查看引用來源
Part 9
我地約左朝早11點Miki樓下附近既M記等,Miki同Wendy都好準時到左,Ally話臨時有野搞,而家返緊黎。我地就去左買M記上Miki到食左先。
原本Ally話想一齊睇「Now You See Me」,而家佢人未到,我地就係飯枱食住M記先,吹下閒 ...
睇來Ally可能幫到手喎!😉

引用:
原帖由 kenny_love 於 2022-6-13 22:17 發表 查看引用來源
留得名既,都一定有少少篇幅既
咁即係wendy都有?😉

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆