上一頁下一頁
發新話題

沉船

收藏  |  訂閱
720  17.8k

引用:
原帖由 stellaluna 於 2022-7-19 13:52 發表 查看引用來源

澳式我真係好麻麻,但我不能不承認有d澳洲仔真係好🔥🔥🔥英國仔真心好麻麻
邊方面?
我地仲係講緊語言/ 口音定係其他?
性格? 人品? 學識? 情調? 粗幼? 床技? 持久力?

引用:
原帖由 蛇貴妃 於 2022-7-19 03:10 PM 發表 查看引用來源

咁人地真係叻仔o黎o既, 讀書成績唔駛講, 幾年間識幾個大陸朋友連北方果種國語口音都俾佢學埋
咪埋眼聽佢煲冬瓜真係唔會覺得佢係香港人囉

英文我最中意係英式口音, 超sexy 澳式都唔錯聽落好似有d 類似, 美式一般感覺比較俗, 其他無咩認識就費事扮專家啦 ...
似乎今時今日喺香港發展,講得一口流利普通話已經唔夠,發音標準更重要。

口音呢樣嘢純屬個人喜好,各音入各耳。不過講番轉頭,口才、語言天份兼備嘅男人,再加埋一口地道口音,確係殺得死人㗎喎!如果我係你,應該會幾擔心。因為,我實在諗唔到點解大王唔係一隻狗公囉!總之睇緊啲啦!

你信命運嗎,阿蛇?信嘅話,你所講所有發生咗嘅嘢都係命運嘅安排。我唔信命運。我信偶然:大王同你一齊咗就係咁啱得咁橋,冇任何解釋。但不減成件事嘅美好。

引用:
原帖由 蛇貴妃 於 2022-7-19 03:34 PM 發表 查看引用來源

頂你又諗o左去邊
我幫鬼妹仔咋...

初時佢就係身上除得o既o野除晒落o黎, 除o左一d 明顯唔擺得落洗衣機物料o既衣物之外就全部擲入去
我話我唔介意你d 咩 (雖然當時係未發生 但後來發生o左就證明我真係唔介意 ...
Sorry,我誤會咗。以為你咁熱情順便幫人條仔洗埋底褲(因為文中你話「佢哋」)。

我知有啲女仔沖涼時會順便洗埋自己條底底。但有啲女仔真係好冇警覺性囉,條底底之後周圍掛。想益人定引人?

係呀,我講過有個flatmate貪方便將著過嘅波鞋放埋入洗衣機洗。係work㗎,但小弟啲睡衣底褲要再由頭洗過!

引用:
原帖由 stellaluna 於 2022-7-19 03:36 PM 發表 查看引用來源
...
英式我諗起uncle siu😍
我諗起Christopher Hitchens RIP(另一位小弟嘅偶像)。口才+辯才+口音+食女才華都係無懈可擊。

https://www.youtube.com/watch?v=LIVEsa2g4ag

引用:
原帖由 蛇貴妃 於 2022-7-19 14:34 發表 查看引用來源

邊方面?
我地仲係講緊語言/ 口音定係其他?
性格? 人品? 學識? 情調? 粗幼? 床技? 持久力?
好似已經轉移咗話題🤭
嗱,我講外型咋!🤐

引用:
原帖由 guthrie 於 2022-7-19 16:50 發表 查看引用來源

我知有啲女仔沖涼時會順便洗埋自己條底底。但有啲女仔真係好冇警覺性囉,條底底之後周圍掛。想益人定引人?
你好清楚咁喎⋯連沖涼順便洗埋底底你都知
應該當年昅唔少啦🤭
咁最深刻印象係咩款先

引用:
原帖由 guthrie 於 2022-7-19 17:16 發表 查看引用來源

我諗起Christopher Hitchens RIP(另一位小弟嘅偶像)。口才+辯才+口音+食女才華都係無懈可擊。
Ching嘅口才+辯才+食女才華都學到偶像⋯係口音唔知啫

引用:
原帖由 stellaluna 於 2022-7-19 07:45 PM 發表 查看引用來源

你好清楚咁喎⋯連沖涼順便洗埋底底你都知
應該當年昅唔少啦🤭
咁最深刻印象係咩款先
因為曾經有位「表妹」(老婆/當時未婚妻嘅親戚)寄住家中。

最深刻印象係一條紅色T仔。但唔係該位親戚嘅。

引用:
原帖由 stellaluna 於 2022-7-19 07:49 PM 發表 查看引用來源

...係口音唔知啫...
潮汕口音囉。呵呵天㗎。

勁人demo: https://www.youtube.com/watch?v=l3l2n4S9ERc

引用:
原帖由 蛇貴妃 於 2022-7-19 07:57 發表 查看引用來源

至於超友誼嘛... 我知咩野叫做 french kiss, 但 australian kiss 就係佢教我o架啦
又(想)教我用腳打機機但我呢d 老骨頭掌握唔到 好舒服o架我俾隻手佢玩, 條友腳底超軟超滑又超靈活真係橡皮人咁...
妳究竟還跟人家做過些什麼
我吃醋了 😤

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆