上一頁下一頁
發新話題

沉船

收藏  |  訂閱
720  17.8k

引用:
原帖由 stellaluna 於 2022-7-14 12:54 發表 查看引用來源

我咩都唔落,就咁食!好味😋
都係中意濕滑+腥味o既人

大王仲誇張到洗都唔洗就吞, 係連個蠔殼入面d 水都飲埋
你地唔好學佢

引用:
原帖由 蛇貴妃 於 2022-7-14 13:05 發表 查看引用來源

你地唔好學佢
腥咩? 唔腥喎,香至真! 我就係鍾意陣味⋯檸檬汁同tabasco破壞晒佢嘅原味
佢生吞連水飲,係咪功效好d😂

我鍾意放入口,一咬,等佢係口中爆開⋯😋🤤

【EP 2】King of the World

大鄉里第一次坐郵輪。咩都新奇。

架郵輪比鐵達尼號仲要巨型。

郵輪上娛樂節目超多,成個旅程基本上真係「食玩瞓扑」(如果有女/仔同行)。一般嚟講,喺船上係任食任玩。除咗比較高級嘅餐廳食嘢要額外俾錢。其他餐廳嘅食物都係任食,包括buffet(冇海鮮)。游水、做gym,等等都係免費。

如果唔易暈船浪,游吓郵輪河確係唔錯嘅體驗。

我記得第一次喺自己間房個窗口望出去,大海茫茫,海風撲面,諗起電影Titanic裡面「king of the world」嗰一幕。突然有一個念頭:唉,即使俾你做咗king of the world又點吖,最後咪又葬身大海?我冷笑。

當然,嗰一刻我仲係好無知。完全唔明白葬身大海其實可以係一件好靚嘅事。

引用:
原帖由 guthrie 於 2022-7-14 13:46 發表 查看引用來源

郵輪上娛樂節目超多,成個旅程基本上真係「食玩瞓扑」(如果有女/仔同行)。一般嚟講,喺船上係任食任玩。除咗比較高級嘅餐廳食嘢要額外俾錢。其他餐廳嘅食物都 ...
完全感受到你一d都唔享受⋯
Titanic我淨係諗到畫畫個幕同玻璃上的手掌✋🏻🤭
睇titanic個陣我d朋友喊晒口㗎,我就好似局外人咁⋯由果刻開始我發覺我係一個好唔浪漫嘅人

引用:
原帖由 stellaluna 於 2022-7-14 13:37 發表 查看引用來源

我鍾意放入口,一咬,等佢係口中爆開⋯😋🤤 ...
放入口, 一口交, 口中爆開... 好有畫面

引用:
原帖由 guthrie 於 2022-7-14 13:46 發表 查看引用來源

郵輪上娛樂節目超多,成個旅程基本上真係「食玩瞓扑」(如果有女/仔同行)。一般嚟講,喺船上係任食任玩。除咗比較高級嘅餐廳食嘢要額外俾錢。其他餐廳嘅食物 ...
唔駛怕, 我比你更大鄉里
好想坐郵輪但一次都未坐過, 大王唔想, 佢話浪費時間住一間會郁o既酒店喎 真比佢吹漲

我認我係好膚淺, 淨係諗到o係上面扑扑扑 對住一望無際o既大海係咁扑, 好似好多咸濕o野可以玩  
話浪費, 俾咁多錢上去扑o野, 但亦又係因為咁 (連續幾日都o係隻船上唔駛趕行程) 先可以早午晚係咁扑嘛!
之但係年紀大啦, 仲可唔可以成個禮拜日日三次真係who knows

引用:
原帖由 蛇貴妃 於 2022-7-14 02:50 PM 發表 查看引用來源

血流成河早就入醫院啦 分分鐘係生癌先會大便出血囉!
我係話個眼位覺得辣 通常食辣o野都係肉多, 好少素食o既菜式嘛, 所以亦都唔會好暢快好快搞掂, 真係生不如死
好啦呢個話題講完! 唔好再講排泄有關o既o野 o ...
「眼位覺得辣...」想笑死人咩?

我諗到呢個畫面!

我都冇做過腳底按摩。聽講如果身體有某啲毛病,按腳會痛X到PK!我好奇如果你去按腳(板)會有咩反應。

我估一係無動於衷,一係爆粗。前者可能性大啲。

引用:
原帖由 stellaluna 於 2022-7-14 02:54 PM 發表 查看引用來源

我咩都唔落,就咁食!好味😋
原汁原味,C姐真識食!我通常salt + black pepper。

如果係新鮮即開,海水會飲埋。

引用:
原帖由 蛇貴妃 於 2022-7-14 03:05 PM 發表 查看引用來源

你地唔好學佢
唔係呀。絕對要學大王㗎。

因為蠔殼裡面嘅海水,係好好飲嘅。蠔味+天然海水味(如果係乾淨嘅海水,而唔係維多利亞港嗰啲好似坑渠水嘅海水)。

引用:
原帖由 蛇貴妃 於 2022-7-14 04:17 PM 發表 查看引用來源

放入口, 一口交, 口中爆開... 好有畫面
入口即化。

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆