上一頁下一頁
發新話題

沉船

收藏  |  訂閱
720  17.8k

【EP4】Misty

當晚小弟再遇沉船妹。

晚飯後,老人家先行上房休息。同行有位同輩嘅男性朋友(以下簡稱「梁炳」 )建議去酒吧「望」吓。我本身唔飲酒嘅,但唔想掃興,去咗。

好在去咗。

船上有酒吧數間。每間嘅環境都唔同,menu嘅選擇亦唔一樣,可以各適其式。酒方面,有啲郵輪係完全唔俾BYO上船嘅。小弟搭嗰架似乎比較寬鬆,每人可以帶兩枝(當時啦,而家就唔知)。呢樣嘢留意番。唔係嘅話,辛苦帶幾支私人珍藏上去被充公咗就唔抵。

我揀咗一間jazz bar,因為環境好似冇咁雜。而且想聽下live music。

我點咗杯當地牌子嘅無酒精飲品。梁炳點咗...我唔記得咗,但應該會係烈酒。

兩條友摸住酒杯底喺度吹水。講吓細個時嘅嘢,講吓時事,又講吓啲無無謂謂嘅立雜嘢。麻甩佬總有無盡嘅話題。

現場聽音樂確係一種享受,即使只係酒吧音樂。

酒吧內環境都幾暗。光與影交錯,相互掩映,情調非常適合調情,如果身邊係一位異性嘅travel buddy。上次返香港曾經睇過某眼鏡舖一個電視廣告:「睇嘢最清晰嘅一刻,往往係睇到與睇唔到之間果下。唉,好彩嗰次冇走漏眼,唔係就走寶喇喂!🤓」(大約嘅意思-唔知有冇記錯,抑或又係我自己幻想出嚟)個廣告對於大部份人嚟講係廢噏,但對於先天性發雞盲嘅小弟則...絕對適用。

我眼角望到坐喺鋼琴後面嗰條友好似係...沉船妹!😳😳😳我好可能記錯,但印象之中,嗰一刻佢係彈緊Misty。一首jazz嘅名曲。所以從此,呢首曲對我嘅意義比較特別。

佢依然一頭金髮,但換咗素衫。

初時仲以為彈琴嗰個會係個阿伯嚟㖭。

引用:
原帖由 艾拉傑 於 2022-7-18 11:29 AM 發表 查看引用來源

吉肥師兄另一個身份原來係些乎, 堅呀 !
做些乎正呀!遲下退咗休,真係想試吓。

引用:
原帖由 stellaluna 於 2022-7-18 12:12 PM 發表 查看引用來源

🧐🧐🧐ching想出現咩呢?

諗起好耐之前有人請食過一個波型嘅啫喱?又係要咬開就起勢好落力咁啜⋯
估吓?一樣同小籠包差唔多有皮有肉又有汁嘅一樣嘢。

請問波型啫喱係咩波型?

引用:
原帖由 guthrie 於 2022-7-18 11:58 發表 查看引用來源
當晚小弟再遇沉船妹。

晚飯後,老人家先行上房休息。同行有位同輩嘅男性朋友(以下簡稱「梁炳」 )建議去酒吧「望」吓。我本身唔飲酒嘅,但唔想掃興,去咗。

好在去咗。

船上有酒吧數間。每間嘅環境都唔同,menu嘅選擇亦唔 ...
唔知點解有D 怕...
我諗到一個情節, 沉船妹原本心如止水o既生活俾一隻狗公掀起o左驚濤駭浪, 由傾傾計飲飲o野開始慢慢動o左真情,
到隻船埋岸果陣狗公先話佢知原來自己係有家庭o既人, 不過都好中意佢, 但係又因為良心同責任唔可以同佢一齊
就o係分別之前 (斷估咁大架船泊岸都需要d 時間, 好似飛機著陸駛埋去terminal 中間都要等一排一樣) 又攬埋一舊扑o左最後一次,
沉船妹喊晒好唔捨得又好唔份氣咁問點解明明兩個相愛o既人都唔可以o係埋一齊....

引用:
原帖由 蛇貴妃 於 2022-7-18 01:16 PM 發表 查看引用來源

哼哼.....

呢兩隻字俾到你o既information 應該比我寫一大段o野更有用啦卦?
...
唔係喎,好模稜兩可喎!不過,考慮到你作為奴唔能夠直接批評主人... 都係一齊滴汗算啦。

我有時覺得女人同女人同居先係最正。愛情同性慾都未必一定要靠男人。

冇咗男人嘅屋企會美好好多。你諗下:衣服溝亂着。一對鞋兩份share,慳錢又環保。屙完尿廁所板由得佢長放落嚟,方便。馬桶蓋或馬桶附近嘅地下,唔會再有一撻二撻嘅尿跡。

男人中間嗰支棍,除咗可以剎車,亦可以炒車。拉嘅時候要小心!

睇唔出原來阿蛇已經識煲好多湯。「花生雞腳」係咪大王飛佛? 下次煲「青紅蘿蔔豬骨」(二奶湯!),試吓落埋豬踭+半雞。大王享用之後嗰晚會砌到你好冧! 成功咗記住請小弟食飯呀!

引用:
原帖由 蛇貴妃 於 2022-7-18 03:23 PM 發表 查看引用來源

唔知點解有D 怕...
我諗到一個情節, 沉船妹原本心如止水o既生活俾一隻狗公掀起o左驚濤駭浪, 由傾傾計飲飲o野開始慢慢動o左真情,
到隻船埋岸果陣狗公先話佢知原來自己係有家庭o既人, 不過都好中意佢, 但係又因為 ...
吓,講咩呀?小弟嗰陣仲單身喎。

想問下梁炳係咪似嗰位梁炳先?錯重點,但想知嘛
似乎師兄對沉船妹已有印象喎⋯睇黎好快會識人🤭人

引用:
原帖由 蛇貴妃 於 2022-7-18 13:23 發表 查看引用來源

唔知點解有D 怕...
到隻船埋岸果陣狗公先話佢知原來自己係有家庭o既人, 不過都好中意佢, 但係又因為 ...
你怕咩? 怕沉船妹比狗公呃?
好似無交代沉船妹單身定有男友?
或者掉轉頭⋯狗公動真情,最後喊晒口咁離場😪

引用:
原帖由 guthrie 於 2022-7-18 12:49 發表 查看引用來源

估吓?一樣同小籠包差唔多有皮有肉又有汁嘅一樣嘢。

請問波型啫喱係咩波型?
Tomato!!!!!🍅🍅🍅

波形啫喱細過網球。提子㗎好好味

引用:
原帖由 guthrie 於 2022-7-18 13:26 發表 查看引用來源

唔係喎,好模稜兩可喎!不過,考慮到你作為奴唔能夠直接批評主人... 都係一齊滴汗算啦。

我有時覺得女人同女人同居先係最正。愛情同性慾都未必一定要靠男人。

冇咗男人嘅屋企會美好好多。你諗下:衣服溝亂着。一對鞋 ...
愛情同性慾... 性慾唔知點講啦, 有過, 不過係酒精影響底下
至於愛情睇你點定義, 查實果陣我關心著緊佢多過大王...

衫褲鞋襪撈亂著呢樣係真, 避孕套都會兩份用添! 唔係3P 唔係翻用呀,
出街佢會借我d 鞋著, 有時候講笑咁講話大王係間接連佢d 腳趾都啜埋因為好多都係唔著襪就咁穿入去o既高爭鞋
益o左佢啦仆街, 人地腳板底真係粉紅粉嫩果囉!

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆