英軍和天水國最新資訊

收藏  |  訂閱
18  4.2k

英軍和天水國最新資訊

2年半之后,终於可以重返這2個埸,技師質素比之前好得多,全果做服務,仲提議我亲佢细妹;最后都係鹿狗形色比佢隻手出征。呢十日隔離既日子真係值得付出

我全部睇得明,係唔知道邊間!?!

迎君天水閣,好多師兄都去過

引用:
原帖由 天字荳號飛 於 2022-8-2 15:00 發表 查看引用來源
我全部睇得明,係唔知道邊間!?!
乜你信佢爲咗起機,走去隔離十日咩。
佢啲大陸式廣東話。你雖然睇得明,但啲字吾係咁寫法呢。

擺明廣告。

引用:
原帖由 alansea123 於 2022-8-1 22:43 發表 查看引用來源
2年半之后,终於可以重返這2個埸,技師質素比之前好得多,全果做服務,仲提議我亲佢细妹;最后都係鹿狗形色比佢隻手出征。呢十日隔離既日子真係值得付出 ...
香港人寫法。

2年半之後,终於可以重返呢2個埸,技師質素比以前好咗好多,高清服務,仲提議我錫佢细妹;最後都係69俾佢用手搞掂。隔離呢十日真係覺值得。

引用:
原帖由 voking 於 2022-8-3 02:24 發表 查看引用來源

香港人寫法。

2年半之後,终於可以重返呢2個埸,技師質素比以前好咗好多,高清服務,仲提議我錫佢细妹;最後都係69俾佢用手搞掂。隔離呢十日真係覺值得。 ...
如果我寫english,我咪係bbc啊,I really don't care you believe it or not,反正你都冇乜機會去享受lor!

引用:
原帖由 voking 於 2022-8-3 02:19 發表 查看引用來源

乜你信佢爲咗起機,走去隔離十日咩。
佢啲大陸式廣東話。你雖然睇得明,但啲字吾係咁寫法呢。

擺明廣告。
都唔一定係廣告,好耐以前 啲包膠係特登寫錯字同音字 曼聯 鰻魚 粵海 月海 鳳凰 山雞 皇室 黃色

迎君 有啲寫 盈尊,耐無睇無人寫… 就轉換慢!

引用:
原帖由 alansea123 於 2022-8-3 13:30 發表 查看引用來源
如果我寫english,我咪係bbc啊,I really don't care you believe it or not,反正你都冇乜機會去享受lor!
你可以寫法文添。反正,我就吾會坐十日監去打個飛機。

引用:
原帖由 天字荳號飛 於 2022-8-3 19:06 發表 查看引用來源

都唔一定係廣告,好耐以前 啲包膠係特登寫錯字同音字 曼聯 鰻魚 粵海 月海 鳳凰 山雞 皇室 黃色
呢點我可以接受,從前有皇管,只可以去諧音或xyz代替。而家老頭又吾係度,使乜要用諧音去估係邊間。

只不過佢啲白話寫出嚟就知吾係香港人寫既。係吾係廣告,各花入各眼。
又或者係作既都吾定。個兩間SN有冇開都冇ching可以證實,點講都得。

前往最後回覆