上一頁下一頁
發新話題

那些年,星星同學會

收藏  |  訂閱
987  297.7k

引用:
原帖由 月影偷情 於 7/12/2022 22:43 發表 查看引用來源

……

有嘅🤭☕咁😌你幾時睇?
月師兄有,阿星就睇😬

引用:
原帖由 月影偷情 於 7/12/2022 23:00 發表 查看引用來源

……謝欣賞!😬😬☕
謝分享就真😬

又更新下先~

那些年,星星同學會 第44話

好一個Grace ,真係死纒爛打到你驚。聽到阿星話要趕車,即刻話:「我揸車嚟嫁,我哋一齊返去食宵夜啦。」小姐,阿星屋企啲人瞓哂,你唔係諗住去阿星屋企嘈醒哂全部人下話?

Grace 即刻話:「咁我哋食完先入屋咪得囉。」阿星望下包外賣,半隻香酥鴨,又青瓜絲又蔥絲又餅皮又海鮮醬咁,隻鴨又未爬絲,阿星睇下你點樣喺車度食?見佢又打電話去阿星屋企問長問短,又夜媽媽嚟車阿星收工又盛咁,推佢又好似好衰,唉,阿星都係俾你舞到七個一皮咁㗎喇。好啦,一陣去到你唔好咁嘈,食完早啲上去瞓,阿星有毛巾,去到你冲個涼啦,不過你冇衫喎。

你估個衰妹講咩?佢話:「我一早攞埋衫啦!尋晚冇衫換,瞓得唔舒服!」你早有預謀,今晚又去阿星度瞓,你真係唔驚阿星咁喎。Grace 一路拖住阿星行去佢架車度,一路笑住話:「我先唔怕你呀,你得把口嘅!」哼,睇下點!

就係咁,阿星今晚又坐住Grace 架車返屋企去也。Grace 對於阿星屋企條路真係好熟悉咁,阿星問佢點解咁熟路,佢笑住話:「喺你返緊工嘅時候我已經嚟呢度兜咗三次,記熟咗條路喇。我係咪好叻呢?」你都得㗎喇,冇事做揾嘢嚟做。真係冇你符。

待續😬

引用:
原帖由 licklickson 於 8/12/2022 09:51 發表 查看引用來源
睇吓人哋對你幾有心!你仲對人咁冷淡!😂
阿星嫌佢煩住哂嘛😬

引用:
原帖由 月影偷情 於 8/12/2022 12:00 發表 查看引用來源

有冇睇過佢☕😒
有咩睇有咩睇😬

引用:
原帖由 月影偷情 於 8/12/2022 12:24 發表 查看引用來源

😬😬師兄☕又借你位添!😁😁
隨便隨便😬

引用:
原帖由 月影偷情 於 8/12/2022 12:50 發表 查看引用來源

尼單野:
又睇唔到😬

引用:
原帖由 月影偷情 於 8/12/2022 13:40 發表 查看引用來源

點呀?😌又睇唔到?

飛釘有咩咁出奇?😬

引用:
原帖由 月影偷情 於 8/12/2022 13:52 發表 查看引用來源

E+社會太平~淡😌冇新聞!…可以小朋友叫都講一餐!
就嚟阿星行出街都變成新聞😬

趁星期五寫一段先~

那些年,星星同學會 第45話

知唔知點樣靜雞雞爬鴨呢?阿星同Grace 兩個去到阿星度,靜雞雞咁入咗屋,阿星將包外賣放低喺厨房,然後帶Grace 去樓上浴室,等佢自己冲涼,原本佢話怕,阿星同佢講要烘返熱塊香酥鴨,唔得閒等佢冲涼,叫佢冲完涼快啲落嚟食宵夜。冇理由喺廁所度等埋佢冲涼啫下話?

搞下搞下,都等佢等咗好耐,原來個衰妹洗埋頭,用毛巾抹住頭喺樓上落嚟。阿星望住佢一路抹頭一路欣賞阿星用一對鐵叉將烘熱咗嘅香酥鴨爬成鴨肉絲,再用單手控制兩隻叉將蒸熱咗嘅餅皮放上碟上面,搽上海鮮醬,放少少青瓜絲同蔥絲,然後加上啱啱爬好嘅鴨肉絲,再將餅皮用叉卷好,全程單手示範,Grace一路心心眼咁望住阿星包,包完俾佢食。

半隻香酥鴨有8塊餅皮,每人4塊,其實咁夜都食唔到咁多,Grace 只食咗兩卷,而阿星就食埋剩低嘅嘢。兩個人食完嘢又再靜雞雞關燈行上樓上返入阿星間房度。依家先一點零鐘,咁早又未瞓得著,況且阿星又未冲涼,啱啱食完宵夜都未落格,不如就打下機先啦。除咗啲格鬥遊戲同角色扮演之外阿星都唔多玩其他遊戲,Grace 除咗之前為咗同阿星有偈傾嘅時候玩過太空戰士6之外都冇乜玩過。見Grace 睇阿星打機有啲睡意,阿星叫佢不如瞓啦,阿星玩多陣就去冲涼瞓。Grace 擰擰頭,話要等埋阿星一齊瞓。睇你攰成咁,阿星又心軟,一於去冲涼先喇。

待續😬

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆