上一頁下一頁
發新話題

那些年,星星同學會

收藏  |  訂閱
1.8k  297.8k

引用:
原帖由 licklickson 於 18/6/2023 20:53 發表 查看引用來源
咁又係!
大家都係人生入面嘅插入,做好令對方開心就好😬

引用:
原帖由 star_platina 於 2023-6-18 22:30 發表 查看引用來源

大家都係人生入面嘅插入,做好令對方開心就好😬
有道理!😬

引用:
原帖由 licklickson 於 18/6/2023 22:31 發表 查看引用來源
有道理!😬
所以有人出出入入係好平常嘅事😬

父親節翌日,更新下先~

那些年,星星同學會 第134話

健力士國呢,係一個幾平靜嘅地方,阿星唔係講北愛喎,南愛爾蘭呀。啲人好得意㗎,食飯嘅時候要飲大杯牛奶㗎。阿星喺呢度都住咗有一年嘅時間,呢度好多肥妹㗎,呀唔係,佢地喺中國人嘅眼入面叫做肥妹啫,其實都唔係㗎,係好肉地先啱。

呢度阿星住過兩個地方,喺第一個地方阿星遇到個老闆好中意阿星嘅,講到要介紹個女俾阿星咁話。老闆有三個女,大女17歲,二女16,最細嘅妹妹14歲。你唔會諗住介紹個細女俾阿星下嘛,阿老闆?佢三個女都鬼鬼地嘅?哦,原來事頭婆係英國人。阿星廿二歲,你想交間餐館俾阿星打理?咪玩啦老闆。終於有一日,老闆真係帶晒佢三個女嚟夾擊,吓,真係俾阿星揀?

大女二女都好高大,將來老三應該都差唔多。細女見到阿星就走埋嚟話:「爹哋成日講起你㗎!」吓,講阿星咩呢?食煙?佢都食喎。高?招客嘅賣點囉。做嘢勤力?阿星知吖。哦,原來話阿星好仔。大家知唔知,做親餐館嘅,好多人都賭錢,但係阿星係從來都唔賭嘅,收工挫大D阿星都唔玩。老實講,£1鎊一隻,你老闆大把,阿星得少少糧,輸咗日子點過?唔,又離題萬丈添。

阿星唔賭,個老闆賭到興起嘅時候曾經話阿星冇銀用,阿星笑笑,冇銀用咪冇銀用囉,起碼阿星唔會賭埋自己份糧俾你。打完工,輸埋啲錢俾返你,仲要同你借糧,阿星咪白做?傻嘅。

待續😬

引用:
原帖由 star_platina 於 2023-6-19 09:37 發表 查看引用來源
父親節翌日,更新下先~

那些年,星星同學會 第134話

健力士國呢,係一個幾平靜嘅地方,阿星唔係講北愛喎,南愛爾蘭呀。啲人好得意㗎,食飯嘅時候要飲大杯牛奶㗎。阿星喺呢度都住咗有一年嘅時間,呢度好多肥妹㗎,呀唔係,佢地喺中國 ...
而家唔駛輸返比佢,仲可以食佢啲女Tim!😬

引用:
原帖由 licklickson 於 19/6/2023 10:29 發表 查看引用來源
而家唔駛輸返比佢,仲可以食佢啲女Tim!😬
16歲以下打籐㗎喎😬

引用:
原帖由 star_platina 於 2023-6-19 10:42 發表 查看引用來源

16歲以下打籐㗎喎😬
又唔係新加坡!😬

引用:
原帖由 licklickson 於 19/6/2023 10:51 發表 查看引用來源
又唔係新加坡!😬
歐美國家或者唔打籐嘅,可能要除底褲彈小星星。已經冇乜幾多,再彈就會冇喎😬

熱辣辣嘅夏日,嚟個快閃先得~

那些年,星星同學會 第135話

阿星諗老闆應該係咁諗阿星啩,起碼唔賭錢,唔會穿櫃借糧走佬果啲嘢,算叫做老實,話介紹個女阿星識都係睇阿星傻下傻下,應該唔會呃佢個女咁囉。

講返佢啲女,阿老三好中意同阿星傾偈,阿星一路做嘢佢一路問阿星嘢,傾傾下二家姐又走埋嚟傾,兩個細路係咁問長問短,不過有趣地,大家姐始終唔過嚟,係咁眼望望囉,或者不屑同阿星傾啩。冇所謂啦,阿星又冇諗住傾,反正大把嘢做。冇幾耐佢地三個跟咗老闆走咗。夜晚老闆返嚟,見到阿星第一句就問阿星點解唔同佢大女傾計,吓,阿星又唔識佢,又返緊工,點傾?俾你睇到蛇王星嘅真面目,阿星以後咪唔使撈?所以阿星答佢:「都冇介紹,唔係幾好意思嘅,咁冇禮貌咩。」

你估阿老闆點講?佢話:「挑,使介紹嘅咩?你都冇叉用嘅。」跟住笑住咁拍下阿星膊頭然後就行咗去。喂,禮貌嚟喎,人家識你係老鼠?唔傾咪由佢囉,阿星嚟打工啫,唔係嚟滾你個女。之後佢係咁帶個大女嚟坐,每次阿星都忙到仆街,唔得閒理佢。呢個老闆好搞笑,係咁俾個女喺阿星面前出現,又係咁唔介紹俾阿星識喎。好,你唔介紹阿星都唔會同佢傾計,睇下邊個出聲先?

最後阿老闆忍唔住,買兩張戲飛俾阿星,叫阿星放假果日請佢大女去睇戲。喂,唔好玩啦,你大老闆,又係乜乜會嘅大佬,阿星同你個女拍拖,一個依郁有咩風吹草動唔覺意你個乖女同你講阿星對佢唔好,你棟成隊刀手喺阿星屋企門口咁咪曉潛水都唔得掂?

https://imgur.com/a/Bo8NNAl

待續😬

更新下先~

那些年,星星同學會 第136話

睇戲其實冇咩好講,阿老闆晨咁早倒屎都未開工就嚟車埋阿星去接佢個女,係呀,佢係話阿星想約佢個寶貝女㗎,佢個寶貝女呢,又好cool咁見到阿星唔出聲,望都唔望。唔,眼神交流都冇,點溝呀?呀唔係,應該係溝通先啱。全程車,係得阿老闆一輪咀咁同阿星講,又叫阿星同佢個女好好傾下計,又叫阿星唔好多手又用啲好凌厲嘅眼神嚟到警告阿星。知喇老闆,對你個寶貝女好禮貌啲吖嘛,唔使教阿星都識做啦,想死咗都唔知咩樹麽?

去到戲院,阿老闆千吩咐萬吩咐叫阿星要有紳士風度,請佢個寶貝女食嘢,仲問阿星夠唔夠錢,咩呀,雖然阿星打機買game玩又食煙啫,都未至於使哂份糧,你想請埋阿星食飯直落咩?

終於,阿老闆開車走咗喇。阿大小姐竟然笑咗出嚟,跟住同阿星講:「我爹地吩咐你唔准多手?」喂?你識聽中文唔該早响吖,仲諗住同你講英文添。

「係呀,仲叫阿星對你好啲添,你爹地好嚴嘅咩?」

“Ya, but he loves us!”

乜乜會~都係人,乜乜會~都有家庭,都會擔心仔女;阿星作為一個員工,明白佢都好正常啫。

「不如咁啦,如果你唔想同阿星睇戲,不如呢度散啦。你唔好講俾你爹哋知就得。」

「邊個話我唔想同你睇戲?」

嘩,全程車你望都唔望,招呼都唔打,仲唔係唔想同阿星睇戲,你當阿星盲嘅定係傻嘅?

「我爹地有冇話你知我叫咩名?」大女眨眨眼。

「冇喎,佢淨係我個女我個女咁叫你咋喎。」阿星一路答一路點煙,係咁俾人問長問短,都真係搞到阿星有啲咁多唔自在。

待續😬

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆