上一頁下一頁
發新話題

那些年,星星同學會

收藏  |  訂閱
1.8k  296.8k

引用:
原帖由 star_platina 於 2022-11-20 15:54 發表 查看引用來源

佢同佢阿妹一間房嘛,喺房搞阿星咪蝕底哂俾Grace 睇哂囉,唔制😬
咁咪順便食埋佢!😉

引用:
原帖由 licklickson 於 20/11/2022 16:59 發表 查看引用來源
咁咪順便食埋佢!😉
咁………又唔係幾好嘅😬

那些年,星星同學會 第25話

Grace話:「你地唔使理我,繼續啦!」 繼續?唔係呀化?Grace攞咗杯水好快咁跑咗上房,Joyce即刻抽返出嚟,着返衫講今晚唔做啦。轉身就上返房。吓,留返小星星一柱擎天咁自己一個喺度做乜?往後幾個星期阿星揾Joyce唔到,Man又話佢唔得閒。直到一次Grace聽電話:「喂,Grace,你家姐喺唔喺度?」 Grace話:「佢唔喺度呀。」 哦,好失望,佢幾時返呀?Grace話佢返咗香港放假喎,唔知幾時返。吓?走咗都唔講阿星知嘅?

跟住Grace好細聲又好正經咁問阿星,點解你同姐姐一齊?因為阿星識佢先囉。跟住佢再問:「咁如果你識我先呢?」 阿星諗都冇諗,好自然咁就話:「咁咪同你一齊囉。」 打死阿星都估唔到隨口噏會搞到咁大鑊。Grace突然喊哂咁好大聲話:「你依家先講啲咁嘅嘢?你從來都冇諗過我,依家又講啲咁嘅嘢hurt我!」

寃枉呀大人,講下笑好冇?唔好咁認真啦! Grace好快收咗聲,用萌咗嘅聲線同阿星講咗句sorry,大家都靜咗落嚟。真係唔知講咩好,諗諗下其實Grace都有打機,係冇阿星打得咁犀利,不如同佢講下打機啦。喂,你太空戰士6打到邊度?

待續😬

引用:
原帖由 star_platina 於 2022-11-21 08:30 發表 查看引用來源
那些年,星星同學會 第25話

Grace話:「你地唔使理我,繼續啦!」 繼續?唔係呀化?Grace攞咗杯水好快咁跑咗上房,Joyce即刻抽返出嚟,着返衫講今晚唔做啦。轉身就上返房。吓,留返小星星一柱擎天咁自己一個喺度做乜?往後幾個星期阿星 ...
人哋都講到咁你仲唔出手!😉

引用:
原帖由 licklickson 於 21/11/2022 08:42 發表 查看引用來源
人哋都講到咁你仲唔出手!😉
吓,人地好多兵跟住㗎,係娘娘,阿星呢啲同佢身邊果班嘅質素真係拍馬都追唔上啦😬

引用:
原帖由 star_platina 於 2022-11-21 10:55 發表 查看引用來源

吓,人地好多兵跟住㗎,係娘娘,阿星呢啲同佢身邊果班嘅質素真係拍馬都追唔上啦😬
可能對你特別有feel呢?

出多一話,講埋落去。

那些年,星星同學會 第26話

當年太空戰士系列吸引唔少青少年,阿星同Grace都唔例外。佢嘅反應嚟得異常之慢,等咗好耐,都冇聲,仲諗住個電話壞咗,正想收線嘅時候,佢先答我:「最近冇玩。」 真係好怕沉默再度降臨,阿星即時接上:「咁打到邊度呀?識唔識再打落去?」

話題打開咗,大家多啲嘢講,阿星係係死𡃁仔,佢係𡃁妹,唔怕大家見笑,當時啲十七八青少年係講呢啲㗎咋,冇咁多咩學民咩之類咁遠大理想同情操。

Grace講多兩講俾阿星逗到笑返,應該都係時候功成身退,就同Grace話阿星去訓喇。點知佢又唔出聲,唉,咁你想阿星點呢?你家姐又唔喺度,阿星又冇嘢做,你又唔收線,阿星又眼瞓…………

咁嘅情況,梗係直接啲話佢知阿星眼瞓,跟住就收線啦。佢聽完靜咗一陣,問阿星聽日會唔會打俾佢?呢啲嘢瞓醒先講啦,鬼知聽日做咩呢?係咁咦隨便應下話好咪收線瞓覺囉。

待續😬

當時Grace大概就係咁樣喇

而姐姐Joyce就係咁上下

引用:
原帖由 star_platina 於 2022-11-21 11:00 發表 查看引用來源
出多一話,講埋落去。

當年太空戰士系列吸引唔少青少年,阿星同Grace都唔例外。佢嘅反應嚟得異常之慢,等咗好耐,都冇聲,仲諗住個電話壞咗,正想收線嘅時候,佢先答我:「最近冇玩。」 真係好怕沉默再度 ...
.好似家姐正啲喎!不過Grace都擺到明有得食啦!😉

C-Hing... Thank you again for the new episodes. I am a die hard fan of this story.  Should have left more replies.…anyway,  Grace is my cup of tea for sure.  Girls with short hair are attractive, no doubt about it.  Looking forward to the new episode
BTW....I had a former colleague looks very much like this short hair girl.  A Berkeley graduate Taiwanese girl with super fair skin, beautiful lady with a brain, simply attractive!
引用:
原帖由 star_platina 於 2022-11-21 11:00 發表 查看引用來源出多一話,講埋落去。

當年太空戰士系列吸引唔少青少年,阿星同Grace都唔例外。佢嘅反應嚟得異常之慢,等咗好耐,都冇聲,仲諗住個電話壞咗,正想收線嘅時候,佢先答我:「最近冇玩。」 真係好怕沉默再度 ...

引用:
原帖由 licklickson 於 21/11/2022 11:05 發表 查看引用來源
.好似家姐正啲喎!不過Grace都擺到明有得食啦!😉
兩姊妹都幾靚㗎,Joyce冷豔靜焗啲,Grace活潑健談啲,以前阿星去朋友度成日見到佢哋兩個,阿星打機又多,所以同佢兩個先有偈傾啫。好話唔好聽,當時阿星都唔知點解佢哋會對阿星愛護有加,當然依家知咩事啦,不過當時嘅阿星盲樁樁嘛😬

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆