上一頁下一頁
發新話題

那些年,星星同學會

收藏  |  訂閱
1.8k  297.3k

引用:
原帖由 licklickson 於 13/1/2023 09:26 發表 查看引用來源
開心過咪算囉!有個妹補償返吖嘛!😉
邊有得咁計,冇叉燒飯食燒鴨飯咁咩?😬

引用:
原帖由 star_platina 於 2023-1-13 12:25 發表 查看引用來源

邊有得咁計,冇叉燒飯食燒鴨飯咁咩?😬
梗係!可能仲正!😬

引用:
原帖由 licklickson 於 13/1/2023 12:29 發表 查看引用來源
梗係!可能仲正!😬
唔通變咗四寶飯?😬

既然星期五濕淋淋,更新下先~

那些年,星星同學會 第65話

阿星約咗Joyce食晚飯,喺唐人街食碟頭啦,後生仔邊得嚟咁多錢吖。同Joyce去咗間平時都去開嘅陽城小菜館,兩個人食碟頭飯,咪以為碟頭飯好平,當時已經要£4.50,圍起港紙都要$54蚊,同依家食一個茶記嘅碟頭都差唔多。7點幾食飯,食完都係冇咩好做,要等到disco可以入場都要起碼9點,真係人多就要等到12點過後,咁依家到12點仲有4個鐘,要揾地方打發下啲時間先得。

阿星就好易話為呀,匿喺機舖打佢幾個鐘頭街霸拳皇之類,時間好快就過。之但係有個惡人Joyce喺度,一陣間阿星掛住打機冇理佢,你估佢會唔會又打鑊甘阿星呢?

不過阿星都真係諗唔到啲咩可以做,又唔想同佢去行街,又唔想同佢去唐人街附近個公園坐,咁都係唯有去打機罷啦。估唔到Joyce竟然冇反對喎,阿星話打陣機再睇下點,佢竟然點點頭就跟住行,真係估佢唔到。

Joyce有打機,不過唔打街霸拳皇之類嘅格鬥遊戲,阿星都叫做係個街霸倫敦分區大賽第一,入到機舖即刻威風八面,係人都走埋嚟同阿星隻抽。既然仲有咁多人,同啲人抽下,應酬下大眾,打發下時間先得。

待續😬

引用:
原帖由 star_platina 於 2023-1-13 13:01 發表 查看引用來源

阿星約咗Joyce食晚飯,喺唐人街食碟頭啦,後生仔邊得嚟咁多錢吖。同Joyce去咗間平時都去開嘅陽城小菜館,兩個人食碟頭飯,咪以為碟頭飯好平,當時已經要£4.50,圍起港紙都 ...
又冷落咗佳人!😂

引用:
原帖由 star_platina 於 2023-1-13 13:01 發表 查看引用來源

阿星約咗Joyce食晚飯,喺唐人街食碟頭啦,後生仔邊得嚟咁多錢吖。同Joyce去咗間平時都去開嘅陽城小菜館,兩個人食碟頭飯,咪以為碟頭飯好平,當時已經要£4.50,圍起港紙都 ...
咁㗎你,打機冷落呀Joyce

人哋個心可能想去公園抱抱呀

引用:
原帖由 licklickson 於 13/1/2023 13:18 發表 查看引用來源
又冷落咗佳人!😂
去下食飯落下D啫,又唔代表人哋有啲咩想法😬

引用:
原帖由 Katrinacat 於 13/1/2023 13:19 發表 查看引用來源

咁㗎你,打機冷落呀Joyce

人哋個心可能想去公園抱抱呀
吓,平時阿星去佢哋屋企都係打機㗎啦,唔會有問題囉好冇。

同佢去行公園,阿星諗都唔敢諗呀,一陣行到個樹蔭位阿星擰轉頭望住佢,佢以為阿星有啲咩不軌企圖然後大巴大巴星過阿星咁就真係邊度都唔使去,匿埋喺公園入面等塊面消腫先敢行出街喇。你知佢平時都大巴大巴星阿星,一陣星到上癮唔識得停,阿星就真係以後都唔使做人喇😬

引用:
原帖由 star_platina 於 2023-1-13 13:54 發表 查看引用來源

去下食飯落下D啫,又唔代表人哋有啲咩想法😬
你又唔問又點知呢?

引用:
原帖由 licklickson 於 13/1/2023 14:01 發表 查看引用來源
你又唔問又點知呢?
人哋下下大巴大巴咁星,都唔使點問啦下話,再問,盞俾人星多兩巴,阿星怕怕😬

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆