上一頁下一頁
發新話題

那些年,星星同學會

收藏  |  訂閱
1.8k  296.5k

引用:
原帖由 star_platina 於 2023-1-13 19:21 發表 查看引用來源

師兄好肚餓😬
美食/色當前,點忍呀!😉

引用:
原帖由 licklickson 於 13/1/2023 19:24 發表 查看引用來源
美食/色當前,點忍呀!😉
可能阿星老,好似唔多心急😬

又更新下先~

那些年,星星同學會 第66話

打機嘅時間好快過,眨下眼又9點幾,機友越嚟越少,星期二晚嘛,聽日仲要返工返學㗎,你估好似阿星咁遊手好閒咩?見啲人走得七七八八,阿星記起好似忘記咗Joyce喺度,即刻擰轉頭睇下佢點。原來Joyce一路企喺阿星後面,一路都冇離開過。今次輪到阿星唔好意思喇,即刻叫佢坐喺阿星隔離,又對唔住又敬哂禮咁,希望佢唔好又星巴阿星嘆。Joyce冇平時咁惡嘅表情,只係靜靜咁坐喺阿星隔離,等咗好耐,佢突然間出聲:「你就嚟死啦!」咩事?

「你就嚟死啦!」Joyce一手捉住阿星個下爬,向住遊戲機螢光幕一擰!係喎,阿星個拳王就嚟俾人打死啦!好彩係拳王就嚟死,唔係真係阿星就嚟死,真係俾Joyce嚇鬼死。

Joyce好安靜咁坐喺阿星隔離睇阿星打機,間唔中有人嚟挑機,佢就會起身企喺阿星後面,直到挑戰者輸咗起身走人,Joyce又坐返喺阿星身邊靜靜咁睇住阿星打機。

坐下坐下,都差唔多11點,機舖都就關門。阿星望下Joyce,發覺佢原來望住阿星。今日阿星都著返條西褲,著返件恤衫,做返個斯文人,唔通阿星著得有型,令到Joyce望住阿星?

待續😬

Joyce究竟望住阿星搞乜鬼呢~

那些年,星星同學會 第67話

「阿星塊面上面有飯剩?」

「咩?」

「唔係點解你起勢咁望住阿星?」

俾阿星一講,就算喺燈光唔太光猛嘅機舖入面,阿星都睇到Joyce塊面閃過一絲紅暈。然後Joyce雙眼向下望,唔再同阿星有眼神接觸。阿星呢啲鍥而不捨嘅人,點會放過呢啲機會呢?一於打爛砂盤問到篤,打蛇隨棍上,哄埋去Joyce度睇下佢望住下面啲咩。

然後又然後,喺阿星裝緊Joyce望邊度嘅時候,Joyce突然間打出一掌,推落阿星個咀度。又嚟?好彩阿星醒目,即刻縮向後,再嚟返個周星星出名嘅唐伯虎點秋香求神嘅動作。阿星自問都叫做風趣幽默,唔知點解喺Joyce面前就只有捱打嘅一途,下下都俾佢打。查實係阿星惹到佢啲咩,令到佢成日打阿星呢?不過呢啲都已經唔重要,呢一刻就係要令到Joyce想打而又打唔到阿星先至好。

玩咗一陣,Joyce打唔到阿星,阿星又避得唔太叻,最後都俾佢打到。Joyce用盡全身嘅力,一鎚打落阿星心口,喺打咗呢下重重嘅一鎚之後,Joyce嘅動作突然停止,拳頭仍然留喺阿星心口,但係就開聲問:「做咩唔避?」

阿星苦笑,要避點都避到嘅,咁避咗又點呢?俾你打一下實實在在嘅,話唔定你會有歉意,唔再打呢?當然,阿星唔會咁樣講出口啦,苦笑咗一下之後,用手捉住Joyce仍然未縮走,放咗喺阿星心口上面嘅右手,慢慢將佢放落嚟,輕輕握住,再望住佢,睇下佢有咩反應。

待續😬

咁靜焗嘅?出多一段收爐先~

那些年,星星同學會 第68話

其實阿星都冇諗過要捉住佢隻手,不過見佢咁樣,試下又何妨呢?男仔就係要大膽,雖然大膽未必俾你拖到個女仔隻手。就好似阿星咁,輕輕握住Joyce嘅手,睇下佢會唔會縮,結果就係,會縮。Joyce將右手由阿星嘅手度縮返出嚟,望住阿星。其實佢望嘅時間可能只有一秒左右,但係當時感覺有二三十秒咁耐。Joyce再次開聲:「係咪行啦?」咦?阿星諗住你會話今晚唔去添?

Equinox係一間都幾大嘅disco,之前阿星同朋友都嚟過幾次,差唔多次次都係打交收場,咁梗係唔係阿星打啦,阿星呢啲又唔睇得又唔打得嘅,唔會係撩交打嘅人囉。12點零鐘,人已經越嚟越多,阿星同Joyce四圍望,揾到個位企埋一邊,由於disco入面太嘈,阿星同Joyce傾偈就要先拍拍佢隻手,然後哄到好埋再好大聲咁講嘢。見啲男男女女跳舞跳得咁開心,阿星就同Joyce講,不如都跳下舞啦。Joyce點點頭,輕輕拉住阿星恤衫嘅衫袖跟住阿星行出去舞池度,開始同阿星跳舞。

喺勁爆音樂同閃爍嘅燈光之下,每個人都忘形咁扭動身體,有啲人好大動作,有啲人比較細動作。阿星喺度跳,Joyce同阿星一齊跳,音樂越嚟越勁,人亦都越嚟越多,阿星同Joyce俾啲人推到越企越埋,跳到忘形。跳咗一陣,阿星喺微弱嘅燈光底下見到Joyce嘅額頭開始出汗,就哄埋去同佢講不如出去抖下先啦,見Joyce好似冇乜反應,就用手指住外面,再大聲講:「不如出去抖下先啦!」

Joyce一手捉住阿星隻手指,然後用力將阿星手指拖去佢背後。唔係啩?依家先嚟對付阿星?你想將阿星隻手指點呀?

待續😬

引用:
原帖由 star_platina 於 2023-1-20 15:24 發表 查看引用來源
咁靜焗嘅?出多一段收爐先~

那些年,星星同學會 第68話

其實阿星都冇諗過要捉住佢隻手,不過見佢咁樣,試下又何妨呢?男仔就係要大膽,雖然大膽未必俾你拖到個女仔隻手。就好似阿星咁,輕輕握住Joyce嘅手,睇下佢會唔會縮,結果就係, ...
咁奇怪?喺後面?

引用:
原帖由 licklickson 於 20/1/2023 15:36 發表 查看引用來源
咁奇怪?喺後面?
將阿星隻手指拖去繞到去佢背後啫😬

引用:
原帖由 star_platina 於 2023-1-20 16:31 發表 查看引用來源

將阿星隻手指拖去繞到去佢背後啫😬
督佢背脊?😬

引用:
原帖由 licklickson 於 20/1/2023 16:34 發表 查看引用來源
督佢背脊?😬
可惜阿星唔識得金手指,唔係一定篤返夠本😬

引用:
原帖由 star_platina 於 2023-1-20 17:45 發表 查看引用來源

可惜阿星唔識得金手指,唔係一定篤返夠本😬
督邊度先?😉

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆