上一頁下一頁
發新話題

那些年,星星同學會

收藏  |  訂閱
987  297.9k

迎月嘅日子,享年96歲嘅英女皇逝世,阿星住喺英國有一段時日,對英女皇都有一份感情,希望女皇離開之前並冇太多痛苦,係安詳地走。

唔好咁唔開心,迎月星期五出多一段先得,星星同學會第13話~

那些年,星星同學會 第13話

真係好唔舒服,呃咗佢,又俾人呃。佢鬧咗一輪,阿星都唔敢出聲,耳仔都紅埋。最後Sharon講咗一句:”Don't you ever show your face in front of me again! “跟住轉頭就走,阿星成個人都傻咗。Helen笑咗一下,講咗一句:”I don't want to see you either!” 就關門,剩低阿星自己一個企咗响度!

往後嘅日子,阿星再冇去籃球隊練波,因為唔敢見Sharon呀,老師同隊長問,咪搖頭扮唔舒服囉,反正都唔識講。上堂都唔敢再望佢,更加唔好講讀書,成績自然又差返落嚟。記唔記得仲有個好似圖書館管理員嘅女仔叫Emma?佢睇到阿星成日唔開心,就問阿星好多嘢,一嚟阿星都聽唔哂,二嚟又唔識講清楚,三嚟都唔敢講啦,好光彩咩。

Emma係果啲你通街都見到果種四眼妹,短頭髮,唔多出聲嘅。佢好好心㗎,見阿星成日唔開心,又請阿星食糖又盛咁,以一個英國中學生每日得兩鎊零用嚟講,唔係咁多錢使,佢算好闊佬啦。相信每個窮學生出國留學都試過,放學之後去餐館做兼職,阿星都唔例外,逢星期五六晚都返。當時都算幾好圍㗎,成廿鎊一晚,所以比起其他同學有錢。Emma請食一粒半粒糖,喺阿星眼入面梗係唔係啲咩啦。為咗表示謝意,阿星都去到倫敦市中心啲店舖度買咗包朱古力當係多謝佢。去到英國兩個月阿星就開始打工,老豆唔俾零用,話你要使錢自己賺啦。所以阿星都因為返工呢,已經由一個鄉下仔變成一個城市人喇。

待續😬

引用:
原帖由 licklickson 於 9/9/2022 09:35 發表 查看引用來源
今朝聽到個消息都好唔開心,一個時代嘅終結!
估唔到柳暗花明又一村,又有新女登場!😬
人地可憐阿星咁橙橙咋😬

引用:
原帖由 licklickson 於 9/9/2022 17:33 發表 查看引用來源
可憐都冇所謂啦有得食!😬
真係好醜都係肉咁雜食咩😬

引用:
原帖由 licklickson 於 9/9/2022 18:39 發表 查看引用來源
18冇醜婦吖嘛!😬
之但係阿星係醜夫吖嘛😬

引用:
原帖由 licklickson 於 9/9/2022 22:01 發表 查看引用來源
有乜所謂,有女食咪得囉!😬
並唔係為咗食而食㗎😬

引用:
原帖由 licklickson 於 10/9/2022 21:27 發表 查看引用來源
真係?😉
為咗食而食嘅話,阿星應該冇咁多女伴,而係有好多炮友😬

熱屎辣辣,出多段星仔嘅故事先。星星同學會第14話~

那些年,星星同學會 第14話

Emma屋企管得好嚴,食飯都返屋企食,查實佢就住喺學校對面,行返去就食飯。阿星趁佢食晏果時叫一叫佢,將份好細包又貴嘅朱古力俾咗佢。佢望下阿星,又望下包朱古力,一時間表情好複雜,阿星咁大個仔都未見過。通常阿爸阿媽嘈,啲表情好簡單,一味得個惡字。但原來一個人啲表情可以咁複雜,想笑,想嬲,怕醜,仲有好多阿星唔明嘅表情。相信大家都記得,阿星係喺一個倫敦偏遠嘅鄉下地方讀書,雖然搭地鐵搭到,但中國人好少,同佢地同年齡嘅中國人又少,更加唔好講高大啦。

Emma攞住包朱古力好開心,同阿星講咗兩句,大致係叫阿星等佢食完飯再講。阿星點點頭,返去食學校嘅炸物晏晝去。一般政府學校,食堂唔大,二三百人總坐得落。阿星坐埋一邊,同班真係阿星一齊食,佢地食啲乾糧,好重香料味,啲味又令阿星想起Sahi。Sahi阿星現在都依稀記得咩樣,一頭曲髮好黑好濃,好瘦,應該得四呎十一左右。阿星個人生得高大,未去英國時已經好似入樽個樱木花道咁高,相對Sahi就好嬌小玲瓏,好好抱。

阿星一路諗要唔要揾佢同佢傾下,又諗下好唔好揾返Sharon,再諗既然Helen係玩阿星,好唔好掉位唔再望到佢。諗諗下Emma攞咗張嘢嚟,咦,你咁早返嚟做乜?佢俾咗張摺埋嘅紙仔阿星,叫阿星記得去,跟住就走咗。打開張紙,哦,原來係張戲飛。

待續😬

引用:
原帖由 licklickson 於 13/9/2022 14:24 發表 查看引用來源
好兩少冇猜feel!😬
之後有冇喺戲院摷人?😉
搓搓下先過癮嘅。
師兄真係知星仔心😬

引用:
原帖由 licklickson 於 13/9/2022 19:50 發表 查看引用來源
係男人都想咁!😬
當其時係星仔,男仔嚟咋😬

引用:
原帖由 licklickson 於 13/9/2022 21:31 發表 查看引用來源
破咗處仲係好男仔?😉
咁果日都仲係嘅😬

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆