上一頁下一頁
發新話題

那些年,星星同學會

收藏  |  訂閱
987  296.8k

引用:
原帖由 licklickson 於 2/12/2022 09:14 發表 查看引用來源
三個鐘擺到明比你哋搞嘢啦!😉
三個鐘又真係太睇得起阿星😬
本帖最近評分記錄

引用:
原帖由 licklickson 於 2/12/2022 09:18 發表 查看引用來源
後生仔回氣快吖嘛!😬
咁更加唔使三個鐘啦😬
本帖最近評分記錄

引用:
原帖由 licklickson 於 2/12/2022 13:30 發表 查看引用來源
咁幾耐搞掂?😬
只能夠用一個字嚟形容阿星:快到無倫😬
本帖最近評分記錄

星期一凍冰冰,出一段俾大家暖身先~

那些年,星星同學會 第41話

返到入房,阿星用有限嘅腦袋諗咗好多嘢:Joyce走咗,Grace又跟出跟入,搞到成屋人誤會哂佢係阿星女朋友,唔通真係要阿星做佢嘅兵?雖然Grace 咁靚女,又肯俾啲甜頭阿星啫,第時佢顯露娘娘本性,要阿星正式參兵,阿星又冇財力又冇牙力又冇體力,水兵信號兵炮兵呢啲實冇阿星份,到時唔通只能夠做個步兵,喺娘娘身邊步住咁大把?

阿星思前想後,諗下諗下,就諗到返工時候喇。返餐館,梗係要著返件白恤衫黑西褲黑鞋啦,仲外加件黑色馬甲,雖然阿星叫做唔靚仔,著起上嚟都有啲型嘅。星期五晚返餐館,忙就梗㗎喇,簡直係忙到甩碌,裙甩褲甩啦。咁忙嘅時候其實係最好嘅,因為忙到阿星唔使諗其他嘢,只係掛住落單,送餐,洗煙灰缸,倒垃圾,再唔會有空閒去諗其他嘢。

阿星做散工嘅餐館,喺倫敦嘅西北區,接近Edgware ,收工都好彩可以搞到尾班車返屋企,返到屋企附近個地鐵站都要差唔多零晨1點㗎,阿星呢啲窮苦人,係咁上下。間餐館11點半關門,last order 就11點3,呢啲時候阿星呢啲part time就會喺10點半左右俾人叫入茶房度洗咖啡杯洗煙灰缸倒垃圾咁,收工前都仲會忙餐懵。

然後厨房佬大嗌,有人11點3買外賣。唉,臨收工先嚟買外賣,呢啲人都真係唔揍米氣。厨房佬整整整,阿星洗洗洗,洗洗下啲外賣就出嚟,阿星擔住支煙,一路同啲入嚟煲煙嘅樓面(正職嘅侍應生)吹水,一路洗煙灰缸,通常呢啲情景啲外賣出嚟都係啲樓面攞出去,今日阿雄哥唔知點解陰陰笑,叫阿星攞外賣出去俾個客,阿星望下佢,佢一路陰陰笑話:「去啦,包你有so,攞埋外賣出去順便收工啦衰仔!」雖然阿雄哥練開詠春拳,出手快捷陰濕,但都冇今晚咁樣對住阿星陰陰笑過。唔通阿雄哥你對阿星…………唔會啩?

待續😬
本帖最近評分記錄

引用:
原帖由 licklickson 於 5/12/2022 08:50 發表 查看引用來源
唔通係Grace叫外賣?
咁容易估到嘅?師兄真係推理能力強😬
本帖最近評分記錄

引用:
原帖由 licklickson 於 5/12/2022 11:00 發表 查看引用來源
亂估啫!
不如開故啦😬
本帖最近評分記錄

引用:
原帖由 licklickson 於 5/12/2022 11:32 發表 查看引用來源
好呀!😬
好,開估😬
本帖最近評分記錄

呢啲時候,有邊個夜媽媽嚟買外賣呢?

那些年,星星同學會 第42話

阿星揸住包外賣,正想行去裝埋阿星嘅宵夜打包走,雄哥就走嚟攔住,話:「仲打乜鬼嘢包吖你?一陣就飽啦,死仔!」即係點?阿雄哥用到詠春拳嘅封字訣,阿星真係行唔到埋去盆宵夜度,仲要俾佢推到退後咗兩步。話哂阿星都叫做高過雄哥成個頭,詠春真係唔講得笑,阿星點都埋唔到啲宵夜度。雄哥見阿星死命咁搶前,笑住同阿星話:「你收皮啦你,仲想攞宵夜?快啲攞啲外賣出去啦,人哋等到頸都長啦死仔!」真係俾你講到阿星一頭霧水,人哋等外賣又關阿星打包宵夜咩事呢?

阿星揸住包外賣,又攞唔到自己份宵夜打包,即係今晚要返屋企煮麵食啦,唔知雪櫃仲有冇雞蛋,煮個麵加個蛋都好啦。揸住包外賣行出餐廳,喺經過其他樓面嘅時候唔知點解大家啲表情都好似怪怪地,阿星硬係覺得佢哋一個二個笑得有啲陰濕。

行去前面櫃檯,終於見到買外賣個唔揍米氣嘅客。個客係個女仔,短短頭髮,坐咗喺度,著住一件頭嘅白色吊帶裙同一對波鞋,好整齊咁坐喺度等外賣。果位等外賣嘅女仔見到阿星行出嚟,即刻起身行前,四萬咁嘅面口嚟接外賣,乜得你見到外賣咁開心,你呢啲遲客真係冇乜太過,臨收工先嚟買外賣,搞到阿星連宵夜打包都冇得攞。睇真啲個四萬咁嘅面口嘅女仔咁熟面口嘅?乜係你?

待續😬
本帖最近評分記錄

引用:
原帖由 licklickson 於 5/12/2022 11:43 發表 查看引用來源
咁快啲啦!😬
阿星已經好快,再快就唔係快咁簡單,要用光速嚟形容😬
本帖最近評分記錄

引用:
原帖由 licklickson 於 5/12/2022 11:51 發表 查看引用來源
之後係咪食到好飽?😉
點會有得食?😬

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆