上一頁下一頁
發新話題

從前和以後

收藏  |  訂閱
185  34.3k

引用:
原帖由 蛇貴妃 於 2022-9-6 09:57 發表 查看引用來源

小鮮肉我冇興趣

不過三四年前左右吧... 係有個畢業剛出o黎做o野o既小妹妹俾我鬧到喊
講番都有d 唔好意思
果晚返o黎同男朋友/ 主人/ 而家老公煲粥, 同佢講有件咁o既事, 即係件事雖然係佢工作甩漏所致,
但佢 ...
咁個靚妹之後點樣?

引用:
原帖由 licklickson 於 2022-9-6 09:58 發表 查看引用來源
咁個靚妹之後點樣?
係有d 唔同o左, 上心囉, 經驗唔夠需要時間累積係好正常, 但交流之中係feel 得出呢個人有冇心想學好d 做好d o既
主人話呢d 就係人地開始對你心服o既表現, 真係想盡量將最好o既o野交俾你定係有order 就做完成任務就算...

呢個moment, 人已經走o左啦 (轉工), 不過主人好鬼多呢d 小手段
果陣仲建議我 call 齊人自掏腰包都要搞farewell dinner, 多謝佢幾年間o既付出, 對佢進步o既肯定等等, 係做俾仲o係度做o既其他同事睇o既
主人o既意思係要樹立一個既有權威又愛惜人材又懂得感激人付出o既形象, 其他人有眼睇到就算日後再俾你屌都心服你,
一條對你忠心o既team 亦會更鞏固你o既公司o既地位, 有起事上o黎老細都要讓你三分

引用:
原帖由 蛇貴妃 於 2022-9-6 10:33 發表 查看引用來源

係有d 唔同o左, 上心囉, 經驗唔夠需要時間累積係好正常, 但交流之中係feel 得出呢個人有冇心想學好d 做好d o既
主人話呢d 就係人地開始對你心服o既表現, 真係想盡量將最好o既o野交俾你定係有order 就做完成任務就 ...
你主人都好勁喎!👍😬

引用:
原帖由 蛇貴妃 於 2022-9-6 10:33 發表 查看引用來源

主人話呢d 就係人地開始對你心服o既表現, 真係想盡量將最好o既o野交俾你定係有order 就做完成任務就 ...
你條team要唔要出去打交架?

引用:
原帖由 licklickson 於 2022-9-6 10:38 發表 查看引用來源
你主人都好勁喎!👍😬
所以佢o係我o既皇上 佢教我一個人好打得o既成就總不如收編治理到一班打得o既人為自己做事

引用:
原帖由 咸濕褓姆賤嬰兒 於 2022-9-6 10:39 發表 查看引用來源

你條team要唔要出去打交架?
軍隊咩?
搞吓PR 做吓宣傳 project 就有

引用:
原帖由 蛇貴妃 於 2022-9-6 10:55 發表 查看引用來源

所以佢o係我o既皇上 佢教我一個人好打得o既成就總不如收編治理到一班打得o既人為自己做事
果然係management!😬

引用:
原帖由 蛇貴妃 於 2022-9-6 10:56 發表 查看引用來源

軍隊咩?
搞吓PR 做吓宣傳 project 就有
地產仔要打交架喎,甘係咪我成日行過地鐵口有人行埋黎先生先生你唔出手地球危在旦夕呀果啲啊?定係啲坐电輪椅揸住个箱叫人捐捐捐果啲呀?

引用:
原帖由 咸濕褓姆賤嬰兒 於 2022-9-6 11:01 發表 查看引用來源

地產仔要打交架喎,甘係咪我成日行過地鐵口有人行埋黎先生先生你唔出手地球危在旦夕呀果啲啊?定係啲坐电輪椅揸住个箱叫人捐捐捐果啲呀?
唔係地產, 亦唔坐輪椅, 至於救地球嘛, 由家裡做起! 果d 咩一次性橡膠套o既o野已經儘量少用啦

引用:
原帖由 蛇貴妃 於 2022-9-6 12:29 發表 查看引用來源

唔係地產, 亦唔坐輪椅, 至於救地球嘛, 由家裡做起! 果d 咩一次性橡膠套o既o野已經儘量少用啦
唔通係祖國人壽啲師奶團隊?

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆