從前和以後

收藏  |  訂閱
18  34.3k

引用:
原帖由 little_princess 於 2022-9-6 13:54 發表 查看引用來源
[quote]原帖由 咸濕褓姆賤嬰兒 於 2022-9-6 08:25 發表 查看引用來源

他的馭女術凡事都好gentleman,大方,每次都會送我回家。但他就完全不會口甜舌滑。亦唔會tum 我。亦唔會送嘢。

生日有送禮物,食飯會請。我有時候都請他,但他成日話唔洗
睇o黎做得主人o既男人都有d 共同點
唔同o既係我請食飯, 我果個從來唔會客氣

引用:
原帖由 little_princess 於 2022-9-6 15:43 發表 查看引用來源

我覺得他唔係唔識表達
他唔想我投放咁對感情係他身上
所以對我的好限於對女士的風度
他唔會氹我,全部都係我自願
好多時候呢, 愛情最甜o既地方並唔係自己接收到d 乜或者o係對方身上得到幾多, 而係可以為中意o既人付出呢個機會

引用:
原帖由 little_princess 於 2022-9-7 22:54 發表 查看引用來源

主人講過 對我 some like and some love
他答應過我,心中會有我的位置
他答應過我,唔會忘記我

By the way
我又加了舊文了。想快些攪掂了個心願
係幾時o既事?
又係果種明確表示唔會正式o係埋一齊果種關係?

引用:
原帖由 little_princess 於 2022-9-8 08:24 發表 查看引用來源

其實同主人開始的時候已經知道他不會拍拖結婚講將來。我係2011年時問過他一次。他答我一句「no」。我之後無再問過了。主人到今日依然係單身。

他對我some like and some love,心裡面會有我的位置和唔會忘記我, 大概 ...
oh shit, 真係實在太似...
果陣我果個主人又係, 但你呢個好d, 至少有句 some like some love
我果個直頭兜口兜面同我講佢想 "一直食女一直換女", "就算點靚點索玩個兩三年點都會厭" etc
真係一丁點咁多幻想空間都唔肯俾我

引用:
原帖由 licklickson 於 2022-9-8 09:10 發表 查看引用來源
所以你先離開佢?
一半, 未對佢動情之前冇所謂, 開始果陣仲覺得佢好cool 好型添 甚至心裡面有少少拍手叫好
條友本身個樣夠嚴肅, 性能力又好, sm 玩得又專業俾佢鞭打起碼痛過而家呢個一倍!
關鍵係最初我都以為自己係想做呢種人, 唔再拍拖淨係同唔同o既人上床, 唔困身唔駛負責任,
直到開始發現自己好似中意o左佢, 又驚又喜o架, 愛上一個人感覺好sweet, 好開心, 哪怕為o左佢o既快樂自己屁股要開花...
呢d 野冇分男女o架, 愛一個人就係想佔有佢, 做佢o既唯一, 但佢唔會願意所以驚
驚有日自己真係愛到想嫁俾佢果陣佢連打都唔想打我眼尾都唔望我一下
我知道一定會有呢一日, 所以囉

引用:
原帖由 little_princess 於 2022-9-8 15:10 發表 查看引用來源

我唔知道他過去有無心有所屬
有我一開始識他到現在,他都係單身
無老婆和無女友
我都上過他屋企

他對我係some like and some love
話心裡面會有個位置比我
呢世都唔會忘記我 ...
唉...
嗱我唔係潑冷水唔係烏鴉嘴呀, 不過男人o既語言偽術以前真係領教過唔少  
但先搞清楚一點: some like some love 係佢親口講過定係你自己感覺?
因為單單講話"唔會忘記一個人", 甚至話"心裡面有個位置", 可以包含好多o野
我呢一世都會記得上一個主人, 都會對每一個前任包括背叛過我惹得我超嬲超傷心o既每一人有記憶,
至於位置, 記得有咁樣一個人o既存在, "心入面有個位置" 只不過係英文o既 "in other words", 另一個表達手法啫
咁講代唔代表真係有愛, 真係點解都解得通囉, 我自己為例, 我記得果d人, 但呢個moment o既我一d 都唔愛佢地任何一個
呢d 招數我自己都識 每日總要回覆好幾個好似頭頭是道但又講o左等於冇講o既公事email

引用:
原帖由 little_princess 於 2022-9-9 12:30 發表 查看引用來源

some like and some love 係親口講既
但他說講一次就夠,以後唔準再問

當然我都知道他的語言藝術
而且他比較少講野尤其情愛既說話
所以我十幾年來咪不停loop ..無乜安全感

他一定唔係最愛我
我唔知道他愛邊個,可能邊 ...
原來如此 咁都幾好呀其實
的確有d 男人係唔中意將肉麻o既句子成日掛o係嘴邊, 唔緊要o既, 行動做到出o黎就得
口才太好太識氹女o既, 後生果陣就中意, 而家反而覺得冇安全感

'最愛' 呢個問題嘛, 其實真係冇必要去計較啦
首先, 男人唔可能兜口兜面同自己女人講話"我愛你但最愛唔係你"
除o左我以前sp, 我形住如果有日佢拍拖佢真係可以敢膽死同女朋友咁講o野
除此之外何謂最愛, 點去量度, 呢d 問題根本唔會有答案
夾硬問夾硬迫人講, 只會制做不愉快氣氛, 冇必要

問你:
o係未清楚主人點諗即係中唔中意你之前, 會唔會有種想盡最大努力俾最好o既俾佢希望佢會對你動情o既諗法?
其實我幾享受果種努力耕耘等待收成o既感覺   
雖然有時候亦知道最男人o黎講未必有用 (即係床上面俾最好o既服侍佢就會中意自己)
但到見面果陣又忍唔住一次又一次咁對佢奉獻

引用:
原帖由 little_princess 於 2022-9-15 01:22 發表 查看引用來源
現在我倆關係是什麼已經不重要了
甘拜下風...
我自問真係冇咁o既心境同氣量

前往最後回覆