大家覺得 , 如果改篇金庸作品 , 邊個男主性能力會最強???

收藏  |  訂閱
16  3.3k

大家覺得 , 如果改篇金庸作品 , 邊個男主性能力會最強???

之前睇過一個專講金庸既YOUTUBER , 佢話虛竹係冰窑之中 ,公主根本見唔到佢個樣(咁 ... 好彩拉)同身材 ,
所以虛竹完全係用 "性能力" 去精服公主既 ... 而佢性能力既基礎
就係佢身為少林弟子鍛鍊 , 而更重要既係 ,
佢吸左無崖子近百年功力 ...

佢咁講一講 , 搞到我又心思思 , 想評估下金庸男主們既性能力 !!!
不過 , 金庸14套作品中 , 個人認為<白馬燒西風>  <鴛鴦刀>
<俠客行>  <連城訣>  <碧血劍> , 甚至<雪山飛狐>  <飛狐外傳>
呢7本 , 尤其係近20年既流行度 , 唔算太高 , 所以就唔包勒 ...

(其實主因係 ... 小弟本人未睇其影視作品 ^.^")

而根據金書既 "武學退化" 原則 , 年代越後  武力越癈既邏輯 ,
我唸住排除埋<鹿鼎記>  <書劍恩仇錄>
(雖然 ... 論性技巧既話 , 可能韋小寶先係第一 ^.^")
所以暫時以<天龍八部>  <射雕英雄傳>  <神雕俠侶>  <倚天屠龍記>
<笑傲江湖>5本為主 ...

<天龍八部>中慕容復就咩都唔掂 , 首先淘汰 ;
燒峰雖然英雄蓋世兼武學奇才 , 但佢既內力無開過掛 ... 所以最強既 ,
一定係虛竹同段譽二人 ... 虛竹一開頭就講左勒 , 咁段譽呢???
佢都因為北冥神功吸左唔少內力 , 不過武學修太差 , 根本連運氣都唔識 ,
加上體魄本來又無虛竹咁好 ... 不過 , 佢都有加分項 , 就係家傳一陽指 ,
如果結合東洋絕學 "神之手" , 囡囡們仲唔爽到爆???!!! ^.^

段譽嘅六脈神劍應該係加藤潺嘅祖先嚟, 一味用指隊同挖.
喬峯應該係腸仔族, 但一聽到人家說契丹人先咁細兜, 搞到佢傻吓傻吓成日強調自己 (((((我唔係契丹人)))))   

引用:
原帖由 艾拉傑 於 2022-9-19 07:57 發表 查看引用來源
段譽嘅六脈神劍應該係加藤潺嘅祖先嚟, 一味用指隊同挖.
喬峯應該係腸仔族, 但一聽到人家說契丹人先咁細兜, 搞到佢傻吓傻吓成日強調自己 (((((我唔係契丹人)))))    ...
咁😏"一登大師"呢😂🤣🤣

引用:
原帖由 月影偷情 於 2022-9-19 08:12 發表 查看引用來源

六脈神劍可以用好多手指發揮, 一陽指得一隻, 好明顯削咗啲, 不過根據星爺嘅唐伯虎點蚊香入面四條老嘢都有稱號, 東淫西濺南鹹北濕, 咁就做四大房事顧問角色, 東教吹簫用春藥偉哥等等西教蛤蟆點食天鵝肉南教基本指功北教著名姿勢 "乞兒吊煲".

引用:
原帖由 代北集團 於 2022-9-18 18:21 發表 查看引用來源
之前睇過一個專講金庸既YOUTUBER , 佢話虛竹係冰窑之中 ,公主根本見唔到佢個樣(咁 ... 好彩拉)同身材 ,
所以虛竹完全係用 "性能力" 去精服公主既 ... 而佢性能力既基礎
就係佢身為少林弟子鍛鍊 , 而更重要既係 ,
佢 ...
應該係練咗陽性好重嘅武功先至會勁啲,所以Yi我估計連咗降龍18掌嘅洪七公同埋喬峰、仲有連咗九陽、神功嘅張無忌。

引用:
原帖由 艾拉傑 於 2022-9-19 09:42 發表 查看引用來源

六脈神劍可以用好多手指發揮, 一陽指得一隻, 好明顯削咗啲, 不過根據星爺嘅唐伯虎點蚊香入面四條老嘢都有稱號, 東淫西濺南鹹北濕, 咁就做四大房事顧問角色, 東教吹簫用春藥偉哥等等西教蛤蟆點食天鵝肉南教基本指功 ...
佢果隻長D喎直隊深D😌😂🤣

引用:
原帖由 月影偷情 於 2022-9-19 08:12 發表 查看引用來源

"一登大師" 我唔知 , 但你可以睇下段正淳 ...
人地多囡囡 , 明顯唔係無原因 !!! ^.^

引用:
原帖由 代北集團 於 2022-9-22 12:34 發表 查看引用來源

"一登大師" 我唔知 , 但你可以睇下段正淳 ...
人地多囡囡 , 明顯唔係無原因 !!! ^.^
🤭☕😏又係喎!…D情人都念念不忘姓段嘅!

我覺得床笫之中,以趙敏與小昭至為吸引。男角方面,東邪暗戀梅小姐,自己碧海潮生按玉簫。

游坦之。佢有面罩夠神祕,可塑性高.可以寫佢下面又粗又長都得,仲有少少向上彎。

前往最後回覆