中咗高域之後嘅後遺症...

收藏  |  訂閱
10  2.0k

中咗高域之後嘅後遺症...

COVID-19....相信大家對呢件高域拉天應該唔陌生, 唔少人都中過招領嘢, 復原後身體比起以前有冇變化到呢 ? 有個朋友中招後有甩頭髮, 但唔止係頭上嘅, 就連下面嘅毛都甩唔少, 變成稀疏一撻撻一忽忽咁, 諗住會慢慢回復番, 半年後嘅今日冇乜好轉, 佢都放棄啲毛毛, 幸好冇影響到扯旗, 年紀大啲(60+)都仲可以硬; 師兄/姐們中過招嘅又有冇乜嘢變化呢 ?

引用:
原帖由 艾拉傑 於 2022-10-31 16:53 發表 查看引用來源
COVID-19....相信大家對呢件高域拉天應該唔陌生, 唔少人都中過招領嘢, 復原後身體比起以前有冇變化到呢 ? 有個朋友中招後有甩頭髮, 但唔止係頭上嘅, 就連下面嘅毛都甩唔少, 變成稀疏一撻撻一忽忽咁, 諗住會慢慢回復 ...
三月嗰時我中過,日日屙爛屎。 九月開始有好轉出現香蕉仔。 touch wood 其他冇問題。

引用:
原帖由 平衡生活 於 2022-10-31 17:06 發表 查看引用來源

三月嗰時我中過,日日屙爛屎。 九月開始有好轉出現香蕉仔。 touch wood 其他冇問題。
呢種狀況小弟經歷過有啲類似, 好似食物敏感咁, 食咗某啲嘢會肚瀉, 屙水咁屙, 而家正常番大部份, 冇咁易瀉.

小弟6月中過。辛苦咗兩、三日。要7、8日先完全清哂。
印象中,晨勃停咗幾日。

而最大鑊係,冇咗味覺同嗅覺一日。咩味都食唔出又聞唔到。

最初都擔心!心諗:死囉,做咗無味神探呢次!以後奶西會唔會奶唔出味道㗎?

好在!

好在瞓醒覺又有返味覺。即時放下心頭大石!連中咗招病到七彩仲掛住奶西呀我,你話戇唔戇9。

性慾、性能力似乎冇任何影響。

引用:
原帖由 guthrie 於 2022-11-30 15:35 發表 查看引用來源
印象中,晨勃停咗幾日。

最初都擔心!心諗:死囉,做咗無味神探呢次!以後奶西會唔會奶唔出味道㗎?

...
講起味覺諗番當時係消失過八成左右, 時間維持兩日左右好番.
師兄勁又堅, 中招之餘都不忘件蛋撻.

引用:
原帖由 艾拉傑 於 2022-11-30 16:14 發表 查看引用來源

講起味覺諗番當時係消失過八成左右, 時間維持兩日左右好番.
師兄勁又堅, 中招之餘都不忘件蛋撻.
師兄想做蛋撻王😂

引用:
原帖由 stellaluna 於 2022-11-30 17:26 發表 查看引用來源

師兄想做蛋撻王😂
出去浦仲做埋萄撻之王.

引用:
原帖由 guthrie 於 2022-11-30 15:35 發表 查看引用來源
印象中,晨勃停咗幾日。

...
哈哈哈哈!
中完之後啫啫有冇短到?

引用:
原帖由 艾拉傑 於 2022-12-1 12:44 發表 查看引用來源

出去浦仲做埋萄撻之王.
係舐撻之王至岩呀😂
不過佢點出去蒲

引用:
原帖由 蛇貴妃 於 2022-12-1 13:33 發表 查看引用來源

哈哈哈哈!
中完之後啫啫有冇短到?
我哋好難考證
要信佢講

前往最後回覆