上一頁下一頁
發新話題

舊戰友三年才通關後去咗邊

收藏  |  訂閱
45  247.3k

引用:
原帖由 九哥哥 於 2023-6-6 14:29 發表 查看引用來源

大富豪香港興衰歷史見証,你真幸福可以在大時代下见証體會,這里也是给一些打懐攪寸Party導至冇乜人流,现在只得罗湖师兄一个帖獨力去支持,可惜人流得小猫三四隻,真係多得呢D伏街做的好事😂😜 自我感觉良好就留在囡囡身上😝 ...
同声同氣,两位一体,老作猫

引用:
原帖由 voking 於 2023-6-7 02:22 發表 查看引用來源

我諗佢未去過大富豪。我落大富豪不下100次。只有一次冇房,我同朋友坐係bar度等房。坐係bar,所有酒水免費。未試過話一房難求。可能佢樣衰,門口啲大哥吾俾佢入。我開始去night club,第一間係中國城,當年係1984年。之後起 ...
你應後早的同你两位一体,打老作紅門工,咪73年打1500工,一年就買到西環尾近殮房樓,而家做、釘、起码過千五,不過同去大富豪不下、100、次,係一個跛閪夢想而老作

引用:
原帖由 voking 於 2023-6-8 19:06 發表 查看引用來源

少咗會員就預咗。但多咗個搞事無賴流氓係度献世啫。
隻老作跛猫閪老作,去大富豪不下百次,做保安跛既,做通訊室個時未兴,做厕所所長,油位,臨執,做旅行团200/位,係厕所幫人好似我的老野疴唔清劣清,洗能抹能,边有咁能長命65+買半價珠海飛老作閪

引用:
原帖由 voking 於 2023-6-10 00:40 發表 查看引用來源

我都吾覆佢,由佢夜郎自大。慳返啖氣去機場好過。
夜郎自大,去大富豪不下百次,晚晚日式,

[size=0.13][size=0.13]目錄

[size=0.13][size=0.13]反饋

[url=//baike.baidu.hk/pic/%E5%A4%9C%E9%83%8E%E8%87%AA%E5%A4%A7/890567/1/7acb0a46f21fbe092dd6066c64600c338744ad3a?bk_fr=view_summary][/url][url=//baike.baidu.hk/pic/%E5%A4%9C%E9%83%8E%E8%87%AA%E5%A4%A7/890567?albumId=1&bk_fr=view_summary]
4[/url]

[size=0.24]夜郎自大

[size=0.13]

[size=0.13]
  • 漢語成語
  • [size=0.14]本詞條是多義詞,共4個義項展開

[size=0.18]夜郎自大(拼音: yè láng zì dà)是一個漢語成語,最早出自西漢司馬遷編寫的《史記·西南夷列傳》。[size=0.12][1]
該成語原指國土很小的夜郎國王自以為大,比喻人不自量力,妄自尊大;在句中作謂語、定語,含貶義。[size=0.12][1][size=0.12][2]

[size=0.18]

引用:
原帖由 西九理性的羊羊 於 2023-6-10 06:05 發表 查看引用來源
夜郎自大,去大富豪不下百次,晚晚日式,目錄
反饋

https://bkimg.cdn.bcebos.com/smart/34fae6cd7b899e510fb375c910ecce33c895d043a791-bkimg-process,v_1,rw_3,rh_2,maxl_1050,pad_1,color_ffffff?x-bce-process=imag ...

引用:
原帖由 西九理性的羊羊 於 2023-6-10 06:05 發表 查看引用來源
夜郎自大,去大富豪不下百次,晚晚日式
夜郎自大最啱你用
Voking76
亂用成语真真76
外文名
Yelang thinks highly of itself
拼音
yè láng zì dà
近義詞
自高自大、妄自尊大、不可一世

屌你Voking76同埋你的分身

引用:
原帖由 voking 於 2023-6-11 20:03 發表 查看引用來源

謝九哥哥明白。我吾理隻癲狗無賴吾係我理虧,係吾想再阻大家雅興。

深圳當然好啦。我留吾少腳毛。以前,一星期有三四晚係深圳過夜,第二日一早返工。

而家,去深圳同去珠海坐車時間差不多。但車費有別。
去深圳,地鐵/西鐵 ...
你跛嘅,老作跛猫閪,關都未過個,癱係床老作
跟你條線咁上,當由中環站去
去欣澳20分鐘,B5去港珠澳25分鐘
去元朗30分鐘,B1去落馬洲20分鐘
時間差不多
但老作76你跛嘅,坐金巴要50分鐘,尚有老作37元,係珠海人工岛關口行出去?搭車時間珠海都双倍深圳時間,,老作跛閪
搭專線旅巴去拱北十元人仔,巴士一元就坐到中山边
綠悠咭兼65+先有金巴半價
你條跛閪边有65+咁長命

引用:
原帖由 ryan2688 於 2023-6-12 20:58 發表 查看引用來源

你知吾知你好撚乞人憎呀!
要嘈開個帖嘈撚夠佢。吾好係人地個帖嘈,阻撚住晒!
好撚多人𨳒緊你,你知吾撚知!
你又係分身,唔係就雙標
我出貼,我係玩大媽
條Voking 76就講老母,老母做鸡
你又唔出來做正義
你係分身定双標美國閪
我而家屌七你,你老套好能黑我憎

引用:
原帖由 吳廣治 於 2023-6-14 05:12 發表 查看引用來源

你知吾知你好撚乞人憎呀!
要嘈開個帖嘈撚夠佢。吾好係人地個帖嘈,阻撚住晒!
好撚多人𨳒緊你,你知吾撚知!
你又係分身,唔係就雙標
我出貼,我係玩大媽
條Voking 76就講老母,老母做鸡
你又唔出來做正義
你係分身定双標美國閪
我而家屌七你,你老套好能黑我憎

引用:
原帖由 voking 於 2023-6-14 02:01 發表 查看引用來源

真係要讚下你。搵到咁多分身。
隻貓,紅門,voking,九哥哥同ryan都係同一人。

仲有#1078ngtungsee都𨳒你呀。又係咪分身呀?

真係叻。

仲有冇呀?

你繼續咎up啦。吾會再理你。 ...
出親帖你條76
原帖由 voking 於 2023-2-18 19:53 發表 查看引用來源
又老作!收啦。
大話精!

大話精!你當之,76Viking,你咁能叻整的相睇下,用假鸠插你屎眼.泵的通渠入你屎忽

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆