上一頁下一頁
發新話題

深圳羅湖三日兩夜之旅

收藏  |  訂閱
845  174.8k

深圳羅湖三日兩夜之旅

上次在某師兄的帖內,講過下5日4夜去過的場所後,今次自己出返個內地夜遊新帖先。

2月6日取消了返大陸的所有限制後,所以這個星期五、六、日,明顯街上及我去的骨場,多了好多人,尤其是東門步行街,同兩星期前差天共地,因我從佳寧娜廣場行去洪瑚大厦,穿過東門步行街,人山人海,雖然時間要30分鐘,好過坐地鐵行上行落,再行十多分鐘,時間都係差不多。

今次三日兩夜的行程:
第一晚月光城,客人比之前多啲(過年期間比較冷清,所以冇入去),今次才入去試下抓龍筋,師傅當然不是泰國人,是肥C9,手法一般,先按背先,之後扒低按袋底10分鐘,再轉身10多分鐘,也是按袋底及兩邊位置,不會按棍身,不夠我在香港按根骶的全面,經常在香港做根骶的我,這個試過一次就夠了。

第二晚都是去洪瑚城,因為有相熟師傅,今次比上次多了好多客人,大堂坐滿人,聽說星期五晚已經多人到,連大堂冇位置坐,所以停止接客人,這間生意都唔差,疫情期間冇停過,除非疫情要求行業要停業的那些時間,否則正常開門營業。

另外兩天中午時間去羅湖村,香江明珠後面,我朋友的工作室,做生物電(DDS),封關前都做過一年有多,是利用電流可以通經絡及幫身體排濕排風,封關三年後,終於可以做返,如果返開大陸一定會去做,對身體有好處。

新銀座今天才開,未有機會去,呢間我都有會員咭,應該過了期都可以用啩,下星期試下就知道。

3 days pure massage, no fxck??

引用:
原帖由 wayneshen 於 2023-2-13 20:40 發表 
3 days pure massage, no fxck??
Yes..............

引用:
原帖由 DAVIDCHAN8688 於 2023-2-13 17:28 發表 查看引用來源
上次在某師兄的帖內,講過下5日4夜去過的場所後,今次自己出返個內地夜遊新帖先。

2月6日取消了返大陸的所有限制後,所以這個星期五、六、日,明顯街上及我去的骨場,多了好多人,尤其是東門步行街,同兩星期前差天共地,因我從佳寧 ...
洪瑚城係乜野料呢
點解會咁多人幫親呢

我新銀座張會員咭,我上去都試下先
重有張搭車搭地鐵咭

c兄知唔知  怪淘沙  有冇開呢

不過,身痕坐  多d機會有鬼鼠機的

引用:
原帖由 emau1 於 2023-2-13 23:23 發表 查看引用來源
洪瑚城係乜野料呢
點解會咁多人幫親呢

重有張搭車搭地鐵咭

不過,身痕坐  多d機會有鬼鼠機的 ...
洪瑚城環境唔錯,24小時有白粥供應,有榨菜,花生,咸魚仔好似有兩餐自助餐,我三次都在按緊摩。

我有三張深圳地鐵儲值咭,都輪流用過,冇限期的。

至於聖淘沙,冇去嗰邊睇過,經過地鐵嘅嘉寶城已經開返,問過說是2月6日開的,但是未有時間去按。

新銀座要有相熟的師傅可能會有

引用:
原帖由 DAVIDCHAN8688 於 2023-2-13 17:28 發表 查看引用來源

2月6日取消了返大陸的所有限制後,所以這個星期五、六、日,明顯街上及我去的骨場,多了好多人,尤其是東門步行街,同兩星期前差天共地,因我從佳寧 ...
仲有星期五要同朋友帶文件去福民站,19:30左右去落馬洲站,掃健康碼等了15分鐘左右才過關。
星期日晚返香港,20:45左右去到羅湖口岸,都要等20分鐘左右才過到關,可能早啲或者夜啲冇咁多人啩?

引用:

多謝師兄用心分享,如果這裡有更多師兄分享資訊,相信可以重現以前內地夜遊討論區既光彩!
洪湖如果只想按正骨真係唔錯,價錢算公道,主要做內地客多,香港客比較少,但想按邪骨就最好免了,一來技師比較正氣,二來唔係後生😁

引用:
原帖由 emau1 於 2023-2-13 23:23 發表 查看引用來源
洪瑚城係乜野料呢
點解會咁多人幫親呢

重有張搭車搭地鐵咭

不過,身痕坐  多d機會有鬼鼠機的 ...
一間環境唔錯既細場,按個中式加大堂連小費都係三百人仔左右,有時間HEA下唔錯的,不過內地客比較多,同埋繁忙時段可能大廳都無位坐,因為大廳比較細唔多位,我比較鐘意下午2,3點去,HEA幾粒鐘按下摩食埋野,放鬆下!

引用:
原帖由 羅湖之友 於 2023-2-14 04:03 發表 查看引用來源

多謝師兄用心分享,如果這裡有更多師兄分享資訊,相信可以重現以前內地夜遊討論區既光彩!
洪湖如果只想按正骨真係唔錯,價錢算公道,主要做內地客多,香港客比較少,但想按邪骨就最好免了,一來技師比較正氣,二來唔係後生😁 ...
別客氣!封關三年冇得上去,內地夜遊區冇哂報告分享,現在開返,所以一定要支持,出返個報告,大家一起分享下

我去左月河W, 430. 九龍W都有開. 朋友去另一/骨場, 480. 普遍都係400+以上. 貴左30-50%.

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆