上一頁下一頁
發新話題

羅湖之友吃喝玩樂開心遊

收藏  |  訂閱
50  278.7k

引用:
原帖由 西九理性的羊羊 於 2023-2-24 04:20 發表 查看引用來源
去香園圍梗係坐59s,就咁上水站過條馬路就站頭,開車到落車15分鐘,6O以上2元,正價9,1,無人個边走水貨,人少,帶多D嘢海關驗屍咁驗,
59S 見好多人掛隊. 多數學生. 走C真係要小心, 唔好帶大件野, 見好多又大背包又揪1大袋, 或兩手袋都要全檢. 又拎你張歡樂卡入機. 一日最多走一次, 第二次過可能搞九你.

引用:
原帖由 大口Sam 於 2023-2-24 08:40 發表 查看引用來源

落一層靠左直行, 未到賣火車飛已有一間中銀. 地底果間好似執左.
另一間起香格李拉後面, 羅湖村對面馬路.
剛過關,見出關落2層間中銀仲起度,最快到係呢間

引用:
原帖由 羅湖之友 於 2023-2-27 05:58 發表 查看引用來源

呢間場疫情前我都好鐘意去,因為當時好多場都轉左著運動褲,但佢地D技師仲係著裙🤤地板床又大又舒服,又有專車接送皇崗,岩晒我,價錢貴少少但都值,不過而家轉埋著褲,時間又得60分鐘🥴感覺唔知點咁,40120433

以前好鐘意搵呢個 ...
早班啱我呀, 幾號呀?

引用:
原帖由 西九理性的羊羊 於 2023-2-27 05:28 發表 查看引用來源
皇崗去羅湖幾分鐘,25到3O元的士唔得
我福田口岸去美城18蚊. 羅湖去沙W天橋38蚊. 皇崗一條賓河大道直到太平洋.25差不多啦. 夜晚少車10分鐘內可以. 我沙咀去羅湖20分鐘40蚊之內.

引用:
原帖由 羅湖之友 於 2023-2-28 19:39 發表 查看引用來源
講開又講,以前真係要加3蚊,但通關後我每次打的佢地都係跟標收錢,係咪已經無左呢支歌😂
又係喎, 上次沙咀11點幾走同FD一齊的去羅湖口岸, 都係睇錶. 唔覺加3蚊. 一係就起錶已加左.

引用:
原帖由 羅湖之友 於 2023-3-1 14:15 發表 查看引用來源

可能無左呢支歌😂感覺上深圳的士加幅已經好細比起機場黎講🤣可能太多的士既關係,深圳旺區截的士好容易
尋晚沙尾的去羅湖交通樓, 落車俾100佢找, 佢話冇散紙, 唯有wechat pay. 34蚊.
我由沙尾開車到經過6丹村地鐵站時只係用左10分鐘, 錶顯示30蚊5毛.

引用:
原帖由 西九理性的羊羊 於 2023-3-2 07:26 發表 查看引用來源
唔係加3文,加30%,即係冇坐過,纸上嫖客
我記得初出黎玩, 架的士出郊區後既價要加50%

引用:
原帖由 羅湖之友 於 2023-3-8 03:41 發表 查看引用來源
今日攰到PK,導遊呢行真係難撈😂師兄,講真,呢方面已經無諗,彼此間好似有幅牆,上次係佢屋企既事係一個意外,而且年齡差太遠,佢廿幾我三十幾,如果係玩果D就無所謂,當食下飯盒食完就算😁但佢我做唔到😔 ...
20+ 同 30+ 都唔係差好遠, 當年我BB20, 我40, 大佢廿年. E家都仲一齊. 不過已經30同50 咯

引用:
原帖由 有團火的三行仔 於 2023-3-21 07:31 發表 查看引用來源
返而羅湖兄仲知吾知時光還在嗎?
在都唔好去住. 我識個JC都唔返時光. 佢話打得好密. 2月尾佢老家回深, 當時時光仲係封.

引用:
原帖由 羅湖之友 於 2023-3-29 03:47 發表 查看引用來源
想問下有無師兄知道香港支付寶可唔可以係深圳的士用?
冇試過, 一向用微信俾. 大6支付寶多數俾食飯錢, 幾百先用. 我個香港支付寶綁左香港D信用卡, 我怕慢, 又怕俾老虎睇到.
所以起大6我都唔用HKalipay.

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆