上一頁下一頁
發新話題

羅湖之友吃喝玩樂開心遊

收藏  |  訂閱
2.0k  276.7k

羅湖之友吃喝玩樂開心遊

等左3年,終於通關,深夜北上懷念下,凌晨一點多坐皇巴過皇崗關,
雖然話交通運作回復正常,
但皇巴等候時間都幾耐,差唔多廿多分鐘先一班,
過關後環境唔同晒,但都係要過橋先有車搭,
除左加州永泰有人R生意,唔見有其它場R,
約左朋友去向西果邊食宵夜,
打的30蚊同3年前差不多,去到向西感覺好旺,
人氣方面跟疫情前差別唔算好大,
但唯一唔同既係內地人佔大多數,不是香港人,
條街仍然有好多靚妹妹,
按摩地方有D執左,有D未準備好無開,
大約比疫情前少左3-40%場所,
吃喝玩樂方面比疫情前消費高左10-20%
由於時間關係吃完宵夜就返香港,
回程時聽D師兄講去旺角,荃灣果D大巴和綠VAN好似要等好耐先一班,如果趕時間就轉搭其它穩陣,
雖然話一切回復正常,但感覺上少左好多人上去玩,
可能要段時間大家熱下身習慣返,
總括黎講吃喝玩樂同疫情前變化唔係好大,
價錢通賬10-20%,祝各師兄搵到好野食!

引用:
原帖由 羅湖之友 於 2023-2-14 05:20 發表 查看引用來源
等左3年,終於通關,深夜北上懷念下,凌晨一點多坐皇巴過皇崗關,
約左朋友去 ...
你咁夜上去食宵夜
點解食完就走
咁米返到香港差唔多天光

點解唔去 dup 骨
跟住過夜訓覺,係個場度

引用:
原帖由 emau1 於 2023-2-14 23:05 發表 查看引用來源
你咁夜上去食宵夜
點解食完就走
咁米返到香港差唔多天光

點解唔去 dup 骨
跟住過夜訓覺,係個場度
係啊,深夜偷跳真係唔係好夠時間,
我同朋友食完宵夜都成四點,
如果揼埋骨7點都未訓得😂
一心都係上去會下朋友,3年無見,
同埋視察下情況,揼骨可以下次先,
我去皇崗10零分鐘路程都唔算麻煩,
今晚可能都會偷偷上去HEA下😁

順帶一提,深夜皇崗過關後唔見有以前D士多,
所以想過關後買煙仔或唱錢可能要諗諗,
唱錢都有D阿嬸係關口附近撩,不過匯率應該低D

引用:
原帖由 羅湖之友 於 2023-2-14 05:20 發表 查看引用來源
約左朋友去 ...
向西我行過都冇乜妹仔. 係咪要好夜先開始?

引用:
原帖由 大口Sam 於 2023-2-15 09:38 發表 查看引用來源

向西我行過都冇乜妹仔. 係咪要好夜先開始?
師兄,我指唔係出黎做果D妹妹仔,
係出黎蒲或者陪客食飯果D,純粹養下眼😁

引用:
原帖由 羅湖之友 於 2023-2-15 14:49 發表 查看引用來源
師兄,我指唔係出黎做果D妹妹仔,
係出黎蒲或者陪客食飯果D,純粹養下眼😁
洗能過関,最正淺水灣大把妹妹姊姊靚太

羅湖關附件D茶餐廳執晒 剩返羅湖村個間垃圾茶餐廳

引用:
原帖由 RL1008 於 2023-2-15 22:21 發表 查看引用來源
羅湖關附件D茶餐廳執晒 剩返羅湖村個間垃圾茶餐廳
呢幾年封左關無咩生意做係好惡頂既,
而家復常返會陸陸續續開返😁

不過講真,我上去玩或去廠經羅湖關,
都好少會係關口食野,
多數都會坐程車或行出去先食,
感覺出面D野好食好多😋

引用:
原帖由 羅湖之友 於 2023-2-15 06:42 發表 查看引用來源
係啊,深夜偷跳真係唔係好夠時間,
我同朋友食完宵夜都成四點,
如果揼埋骨7點都未訓得😂
一心都係上去會下朋友,3年無見,
同埋視察下情況,揼骨可以下次先,
我去皇崗10零分鐘路程都唔算麻煩,
今晚可能都會偷偷上去HEA下😁

順帶 ...
今日攰攰地,上去鬆一鬆先😋
例牌去皇崗過關,明顯人多左,
不過皇巴仍然稀疏。。。

過關後都見到有幾間場R客,其中一間好似港灣一號,呢間未玩過,應該新場黎,有機會或者會去試試😋

今日去返以前主場之一懷念下,
估唔到疫情期間呢個場仲裝修和擴大發展,按左過中式加鬆腿連小費580人仔埋單,OK啦😁按完成個人爽晒,開開心心返香港🍻

引用:
原帖由 羅湖之友 於 2023-2-15 23:14 發表 查看引用來源
呢幾年封左關無咩生意做係好惡頂既,
而家復常返會陸陸續續開返😁

不過講真,我上去玩或去廠經羅湖關,
都好少會係關口食野,
多數都會坐程車或行出去先食,
感覺出面D野好食好多😋 ...
剛回來, 十間執左8-9間. 行晒全村好似淨番4間. 不過見有4-5間裝修緊.

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆