上一頁下一頁
發新話題

羅湖之友吃喝玩樂開心遊

收藏  |  訂閱
2.0k  277.9k

引用:
原帖由 羅湖之友 於 2023-3-29 03:44 發表 查看引用來源
約左個大陸客傾野,又要上去一轉😅諗諗下可能直接係深圳租個單位,香港屋企租比人可能仲化算😁雨濛濛天氣又涼涼地食粥和燒烤,加幾支啤啤就最正,以前食開果間上次知佢加價加太多,今次換另一間😂

呢間都係附近,算幾 ...
想問下有無師兄知道香港支付寶可唔可以係深圳的士用?

引用:
原帖由 羅湖之友 於 2023-3-29 03:47 發表 查看引用來源
冇試過, 一向用微信俾. 大6支付寶多數俾食飯錢, 幾百先用. 我個香港支付寶綁左香港D信用卡, 我怕慢, 又怕俾老虎睇到.
所以起大6我都唔用HKalipay.

引用:
原帖由 羅湖之友 於 2023-3-29 03:47 發表 查看引用來源
用現金最方便.我係深圳坐的士都係用現金.試過想用wechat俾錢師傅都叫我俾現金.

引用:
原帖由 大口Sam 於 2023-3-29 08:34 發表 查看引用來源

冇試過, 一向用微信俾. 大6支付寶多數俾食飯錢, 幾百先用. 我個香港支付寶綁左香港D信用卡, 我怕慢, 又怕俾老虎睇到.
所以起大6我都唔用HKalipay.
明白,聽朋友講話大陸有些可以用支付寶,自動對匯率,好似好方便,用後記錄可以刪除🤣

引用:
原帖由 ngtungsee 於 2023-3-29 11:27 發表 查看引用來源

用現金最方便.我係深圳坐的士都係用現金.試過想用wechat俾錢師傅都叫我俾現金.
我都鐘意用現金,但有時的士司機無錢找,好麻煩🤣

引用:
原帖由 ngtungsee 於 2023-3-29 11:27 發表 查看引用來源

我反而試過的士佬話冇散紙找, 叫我用微信.

引用:
原帖由 大口Sam 於 2023-3-30 08:36 發表 查看引用來源

我反而試過的士佬話冇散紙找, 叫我用微信.
我都係,成日比現金都話無錢找🤣

引用:
原帖由 羅湖之友 於 2023-3-30 00:16 發表 查看引用來源
明白,聽朋友講話大陸有些可以用支付寶,自動對匯率,好似好方便,用後記錄可以刪除🤣
國內開銀行囗,去激活微信,直接扣人民幣,香港冇人看到😂全中國可以扣🤫😂

洪湖最低消費幾多?趕時間做左2個大堂就走,無睇單

引用:
原帖由 中午進擊的巨人 於 2023-4-2 23:04 發表 查看引用來源
洪湖最低消費幾多?趕時間做左2個大堂就走,無睇單
139人仔,兩個大堂應該差唔多,無咩點蝕底,記我好耐以前試過一次咩都無做淨桑,之後埋單服務員叫我用淨桑費去買煙或汽水,補返條數唔好蝕😂

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆