上一頁下一頁
發新話題

羅湖之友吃喝玩樂開心遊

收藏  |  訂閱
2.0k  277.6k

引用:
原帖由 大口Sam 於 2023-2-23 08:25 發表 查看引用來源

B7 老人家好似唔係$2. 半價, 4個幾. 另一架$2 冇B字頭, 好似70幾好, 坐20+個站
噢。。我都係羅湖過關,方便好多,而且我未享受到老人福利🤣

羅湖過關後入錢落中銀戶口邊到最方便?

引用:
原帖由 中午進擊的巨人 於 2023-2-23 20:12 發表 查看引用來源
過關直行去搭的士半路途中左邊有中銀入錢或拿錢機,以前地鐵站有中國銀行,上星期沒有注意還在否

引用:
原帖由 大口Sam 於 2023-2-22 09:33 發表 查看引用來源

果邊唯一好處係交通平. 我上水坐B7, $9.2 定$9.3, 唔記得. B7尾站粉嶺火車站行100米左右, 之後15-20分鐘到香園圍. 我上水坐就35-40分鐘. 都好多人上車. 走水化算. 同一日回仲平幾毫. 但晒時間. 上水去羅湖廿幾 ...
去香園圍梗係坐59s,就咁上水站過條馬路就站頭,開車到落車15分鐘,6O以上2元,正價9,1,無人個边走水貨,人少,帶多D嘢海關驗屍咁驗,

引用:
原帖由 中午進擊的巨人 於 2023-2-23 20:12 發表 查看引用來源
落一層靠左直行, 未到賣火車飛已有一間中銀. 地底果間好似執左.
另一間起香格李拉後面, 羅湖村對面馬路.

引用:
原帖由 西九理性的羊羊 於 2023-2-24 04:20 發表 查看引用來源
去香園圍梗係坐59s,就咁上水站過條馬路就站頭,開車到落車15分鐘,6O以上2元,正價9,1,無人個边走水貨,人少,帶多D嘢海關驗屍咁驗,
59S 見好多人掛隊. 多數學生. 走C真係要小心, 唔好帶大件野, 見好多又大背包又揪1大袋, 或兩手袋都要全檢. 又拎你張歡樂卡入機. 一日最多走一次, 第二次過可能搞九你.

引用:
原帖由 大口Sam 於 2023-2-24 08:44 發表 查看引用來源

59S 見好多人掛隊. 多數學生. 走C真係要小心, 唔好帶大件野, 見好多又大背包又揪1大袋, 或兩手袋都要全檢. 又拎你張歡樂卡入機. 一日最多走一次, 第二次過可能搞九你. ...
長者多,学生無,学生收9.1,点会坐

回覆 9# 羅湖之友 的帖子

包擋蛇?有冇另外口爆或妓C隧道費?

引用:
原帖由 大口Sam 於 2023-2-24 08:40 發表 查看引用來源

落一層靠左直行, 未到賣火車飛已有一間中銀. 地底果間好似執左.
另一間起香格李拉後面, 羅湖村對面馬路.
剛過關,見出關落2層間中銀仲起度,最快到係呢間

引用:
原帖由 estateman 於 2023-2-24 11:14 發表 查看引用來源
包擋蛇?有冇另外口爆或妓C隧道費?
唔清楚,我去呢間場正骨為主,最多起個機,所以無問其它服務🤣

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆