上一頁下一頁
發新話題

羅湖之友吃喝玩樂開心遊

收藏  |  訂閱
50  278.2k

引用:
原帖由 羅湖之友 於 2023-2-14 05:20 發表 查看引用來源
等左3年,終於通關,深夜北上懷念下,凌晨一點多坐皇巴過皇崗關,
雖然話交通運作回復正常,
但皇巴等候時間都幾耐,差唔多廿多分鐘先一班,
過關後環境唔同晒,但都係要過橋先有車搭,
除左加州永泰有人R生意,唔見有其它場R,
約左朋友去 ...
向西我行過都冇乜妹仔. 係咪要好夜先開始?

引用:
原帖由 羅湖之友 於 2023-2-15 23:14 發表 查看引用來源
呢幾年封左關無咩生意做係好惡頂既,
而家復常返會陸陸續續開返😁

不過講真,我上去玩或去廠經羅湖關,
都好少會係關口食野,
多數都會坐程車或行出去先食,
感覺出面D野好食好多😋 ...
剛回來, 十間執左8-9間. 行晒全村好似淨番4間. 不過見有4-5間裝修緊.

引用:
原帖由 羅湖之友 於 2023-2-16 16:01 發表 查看引用來源

師兄去左邊度玩😁
放左上午半日假去唔到遠. 最重要係去銀行, 個戶口被鎖. 8點去到商業城, 見已有10個8個排隊. 咁就行左去向西建設, 8:40到排第3, 9點開門. 一查之下, 話搞唔到, 被安徽公安局查緊, 頂佢個肺. 唔鳩理, 下次去中銀開過一個.
行返去羅湖村推油, 跟住食個午, 12點去代收點取淘B貨就走人.
有時間就行晒成個羅湖村. 咁早都冇野玩. 下一約左朋友去沙咀玩過.

引用:
原帖由 Kasko 於 2023-2-17 19:15 發表 查看引用來源

羅湖村已經廢城 !那裡有推油?
我去果間起地庫, 係正骨, 正式推油. 高清就去過月HW. 430送大堂采耳另簽小肺.

引用:
原帖由 羅湖之友 於 2023-2-17 20:34 發表 查看引用來源

我都諗住去銀行,不過驚人多麻煩,
下個月先☺️
商業城, 近關口間間都多人. 有次去到向西間建行, 排成30個, 因為中午, 走人. 上星期六一早再去. 8點商業城已排3個. 8:40行到去向西都係排第三. 但商城開9:30, 向西開9點. 結果係安徽公安查緊. 都係經找換店匯款出事.

引用:
原帖由 羅湖之友 於 2023-2-20 14:46 發表 查看引用來源

聽朋友講話連塘果邊D銀行比較少人,
順帶一問月HW係指月亮OR其它😁
HW = 荷灣

引用:
原帖由 羅湖之友 於 2023-2-20 14:46 發表 查看引用來源

聽朋友講話連塘果邊D銀行比較少人,
順帶一問月HW係指月亮OR其它😁
蓮塘唔止人少, 銀行都少. 就得個商場仔. 附近全部公路. 逛完商場仔就要公交或地鐵走.冇乜地方可以行.

引用:
原帖由 羅湖之友 於 2023-2-22 02:35 發表 查看引用來源

難怪朋友話D銀行員工當佢貴賓招待😂如果咁既情況都係唔過果邊了,等佢發展下先🙈
果邊唯一好處係交通平. 我上水坐B7, $9.2 定$9.3, 唔記得. B7尾站粉嶺火車站行100米左右, 之後15-20分鐘到香園圍. 我上水坐就35-40分鐘. 都好多人上車. 走水化算. 同一日回仲平幾毫. 但晒時間. 上水去羅湖廿幾卅蚊. 人又多, 又行得耐. 轉幾個圈先過黑碼, 煩.
如果去王貝嶺或湖具, 走蓮塘坐3個站都可以考慮.

引用:
原帖由 羅湖之友 於 2023-2-22 23:20 發表 查看引用來源
係啊,老人家過連塘也著數,$2坐B7
B7 老人家好似唔係$2. 半價, 4個幾. 另一架$2 冇B字頭, 好似70幾好, 坐20+個站

引用:
原帖由 中午進擊的巨人 於 2023-2-23 20:12 發表 查看引用來源
羅湖過關後入錢落中銀戶口邊到最方便?
落一層靠左直行, 未到賣火車飛已有一間中銀. 地底果間好似執左.
另一間起香格李拉後面, 羅湖村對面馬路.

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆