上一頁下一頁
發新話題

感激我遇見(2007-2023)

收藏  |  訂閱
168  48.2k

感激我遇見(2007-2023)

我同主人一齊十五年,經歷了很多,我和主人有過最快樂的時光。我很幸運地遇上他。今日我地終於正式分開了,跟以往鬧分開很不同。講到最後大家都好平靜地接受。係我提出的,講了兩日主人也接受了說分開對我地都是好的。

我覺得主人唔再需要我的時候,亦係我完成任務的一天。主人一直以來都沒有提出要離開我,但我感覺到主人唔再需要我。主人唔再需要我的愛,唔再需要我的身體,唔再需要我的關心了。小奴的價值在於取悅主人,即然小奴已經做不到,小奴根本沒有價值了。再留係主人身邊又有咩意義。

主人說我沒有正常社交,太沉迷和forum 師兄傾計。其實我並不經常傾計,就算傾的都係我同主人的事,跟別人講主人和我的事都已經令我好開心。我答應過主人唔再令他擔心,所以我以後唔會再同網友傾計,(攪野更加唔會,我一向都唔會。)

我會記住跟主人的一點一滴,我心裡面永遠都有他的位置,我永遠都係咁愛主人,是否分開都唔會影響呢一點。我希望主人都答應我,工作唔好太辛苦,要注意健康。

主人說我地以後還是朋友,但我說唔會。我太沒用了,我怕自己唔捨得。他在我心目中永遠永遠都係我最愛的主人。我呢一生都唔會再愛人了。
我同主人。就只剩下這些回憶。以往色回憶,會是我撐下去的精神食糧。

https://www.188channel.com/viewthread.php?tid=70286618

(完)
師兄師弟請不要message 我。我答應過主人唔會再同網上的人傾計。我呢輩子亦唔會再喜歡人,更不會再同其他男人發生關係。就算不能跟主人在一起。我的心裡還是只有他一人,融不下其他人。亦無人能取代他的位置。

有過愛情的兩個人,很難再做普通朋友。

sad....習慣 呢兩個字難頂...
所有都係最好不如初相見...

今晚是失去他的第一個晚上,這次我比以前平靜。但我心裡還是十分想念他。在哭咸中睡著了。我夢中見到主人,我告訴他,我很掛念他。我還想跟他做愛。

醒來後發覺他沒有看我的message ,不知道他是否安全的回家呢。

其實我只需要一個地方,表達對主人的感覺,有無他的回覆,都無問題。

唔知道你習慣無左我嗎?我唔知道自己今次有無揀錯。以前你答應分開我會十級痛,好傷心,但今次我無,只係好唔捨得。當然分分秒秒都流眼淚。以前我執著愛唔愛呢個問題。今次呢個問題已經不全在。我突然醒吾留意到「唔需要」呢樣嘢。當你發覺你原來需要我,可以搵我,你在我心中的位置,無人可以取代。

我感到空虛,一下子好像失去了寄託,但我知道,時間會是最好的治療方法。

引用:
原帖由 little_princess 於 2023-4-1 22:50 發表 查看引用來源
我同主人一齊十五年,經歷了很多,我和主人有過最快樂的時光。我很幸運地遇上他。今日我地終於正式分開了,跟以往鬧分開很不同。講到最後大家都好平靜地接受。係我提出的,講了兩日主人也接受了說分開對我地都是好的。

我覺 ...
開始緊係會講D唔捨得說話
但耐左就會結識新人 再一齊

最怕呢的就係
再見不是朋友

第一天沒有他的一日。我已經頂唔住好辛苦,究竟以後我會點呢。主人說得得對。我的社交只有他,我看主人看得太過重要,大概他也覺得有壓力。就算我肯改變他亦未必想再要我。原來他一直以來沒有說出我的問題。一直忍讓我。大家都唔開心。

我地大家都沒有恨對方,係可以做回朋友,但情感上,我真的控制不了自己,做朋友我就抽離唔到。我今天已經很想找主人。心靈和肉體都不捨得,不過主人應該唔會再要我

咁難得我提出離開,又點會返轉頭。

看得令人心碎。但你說得對,時間能治療傷痛,祝你早日去出低谷,找回自己,為自己生活,尋回屬於自己的快樂。

很沒用的我。忍不住找主人,我message 他說我會改過,做他想要的小奴。我不會再太沈迷在他的身上,給予他空間。大家也有自己的me time。但主人沒有看我的信息,今天我不停的看著他會否看我的message …不停看。不停看… 都是沒有

下午六時。我忍不住打電話給他。十多年了,我們大家都能背出對方的號碼,他沒有接聽。我哭著對著冰冷的留言信箱說掛念他。我知道他應該會為我好,唔再覆我。

引用:
原帖由 Bigbluebanana 於 2023-4-2 17:48 發表 查看引用來源
看得令人心碎。但你說得對,時間能治療傷痛,祝你早日去出低谷,找回自己,為自己生活,尋回屬於自己的快樂。
心碎?哈哈哈唔覺羅!本來都唔想留言,但見有人自作孽不可活,活該抵死,思想幼稚到極點。比人玩左甘多年都重未醒?甘心為奴?今時今日已經唔係封建社會,女人冇左男人都可以獨立自主生存。但你唔似喎,重有舊社會封建思想甘就抵你死,當初重沾沾自喜自以為佢愛你?個结局你明知架啦你重有咩好怨?學下點做人點愛惜自己先啦,重咩感激遇見,留番你寫小說啦,完。
你要鬧小弟即管鬧,我唔會再入黎。

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆