[原創作品] 一位人妻的自白(停刊,後會無期)

收藏  |  訂閱
13  26.5k

一位人妻的自白(停刊,後會無期)

《本故事內容純粹虛構,如有雷同,實屬巧合》

「陳太出去買餸呀?」隔離單位嘅何生在𨋢內笑着說。「早晨啊何生,我約咗媽咪去飲茶呀,今日咁晏返工嘅?」我按着標板的關門掣回答。「係呀!今日返中班嘛。」我與呢位何生傾咗幾句後,走到屋苑路口登上咗一部私家車,坐咗係呢位唔係Ubar司機嘅旁邊,呢個男人叫亞Ben,用外間嘅潮語嚟形容我哋嘅關係的話,他是與我走在一起已經有年半的秘密情人。直到這刻為止,我從沒有想像過今天的我會活得這樣。

由細到大我覺得自己是一個好單純的人,讀書唔叻勉強去到預科畢業,出來工作結識的第一個男朋友,是每星期來公司送蒸餾水的小伙子,也是與我結婚15年的丈夫陳生,8年前誕下女兒後,我患上輕微的抑鬱症,之後便辭了工作在家中休養,陳生為咗讓我專心養病,請了姐姐照顧女兒,而那時開始我與他便分開了房間睡覺。而他也由送水的小職員晉昇為部門的主管,可惜好景不常,幾年前的社會運動發生後,陳生脾氣變得愈來愈差,很容易就動怒對住我大吵大鬧,本來康復了的抑鬱症,也因為他再次復發。

幸好生病期間我認識了一位病友亞媚,彼此勉勵大家,很多不能說的秘密,我也會與她分享,直到有一次出來茶聚,她在我的智能電話安裝了一個T字頭的交友程式,笑說在這個程式裡可以搵到很多傾訴對象,單純的我沒多想便試玩這交友程式,糊裡糊塗的在那程式遇上不同的人,有不停說色情話題的人,有不問原因就上傳裸照給我看的人,最後認識了亞Ben,一位看似比較正常嘅男人,也是讓我走上出軌之路的男人......。

<待續>

(第二回)

病友媚媚有一晚打來搵我吹水,話就話關心下我近況,但我就覺得她只是八卦我有無沉迷玩那個交友程式。
「衰鬼,個程式係咪好多男人想同你傾偈呢?」
「May你俾我呢個程式好多變態佬,無個正常嘅,我唔係好想玩落去......。」我帶點埋怨地說。
「你真係見識少,果啲變態無視佢哋自然唔會再搵你,我前排先識到件好嘢,你條件唔差分分鐘會收到好多兵仔。」
「咪痴線啦!我老公係衰,但我唔會亂搞男女關係,你又唔係唔知咁多年我就係得佢一個男人......。」說對這裡我不禁在想,其實自己有無真正的拍過拖談戀愛?我望着鏡中的自己,雖然差不多接近40,但樣子看起來還像30剛出頭的女子,身材就......平胸嬌小,我想我這類人妻應該係無市場價值。

經過媚媚不停游說,我玩了半年有多叫做認識到3位我覺得比較正常嘅男人,第一位年紀比我細幾年的健身教練Mark,已婚男;第二位話在數碼港開創科公司仔嘅老闆Otto,又係已婚50幾歲無仔女;最後一位係做寫字樓文職嘅亞Ben,40幾歲都係已婚。我得出了一個結論,就係香港有好多已婚男士係好得閒上網媾女,我亦唔知道真定假,呢3個男人嘅婚姻都出現問題,上網識人只尋求心靈慰藉,被他們苦苦癡纏了一排,最終我瞞住陳生與他們見面,我唔知那裡來這種勇氣,也許我只想離開這個讓我窒息的地方,在外邊呼吸一口自由的空氣......。

<待續>

引用:
原帖由 剛勁的倉務員 於 2023-5-31 07:11 發表 查看引用來源
第二回瀏覽人數過三千不日推出🤣🤣
快啲啦!

引用:
原帖由 mui1892 於 2023-5-31 09:51 發表 查看引用來源
快啲啦!
要組織,要舖排,要人物設定,要有靈感,最後要有少少真實故事做框架,那來得快。🤣🤣
不過多謝你支持小弟或者小妹創作的文章,多謝晒!

(第三回)

還記得是接近聖誕節前夕嘅日子,約咗呢個係我人生裡第一次見面嘅網友Mark,同佢Keep住傾偈主要原因係我想增肥,而佢又係一位健身教練,所以有關增肌嘅問題我會請教佢。第一次見所謂嘅網友其實我係有點擔心,除咗怕佢會帶我去啲咩健身中心sell嘢果啲騙子之外,又驚會唔會俾人放飛機,興幸上述嘅事情係無發生,當日只是好簡單食咗個Tea就完咗所謂嘅約會,那次之後佢好似睇上咗我,常常話想約我出來見面,可惜我對年輕過我嘅男人完全無興趣。

而我也好清楚對佢交代無任何感情投放係佢身上,唔知男人係咪愈得唔到一樣嘢,就愈唔會放手,今日响餐廳Mark好突然遞咗個袋俾我說:「送俾你嘅聖誕禮物。」我好愕然望望他說:「做咩無端端送禮物俾我?我可唔可以打開嚟睇下?」他嗯了一聲後我就打開看看,袋裡面係一條好奇怪的頸巾,我也不懂形容,Mark望見我嘅表情淡淡地說:「是我親手織的。」我吓了一聲,慌張回答:「這太貴重了,你還是留來送俾你太太吧!」「你又唔係唔知我同佢關係唔係咁好,你就收了吧!」

當晚就同媚媚講番今日發生嘅事,她笑說道:「衰鬼你都幾本事喎,搵到件鮮肉對你咁好。」我冷冷的答:「我只係當佢係朋友,無其他嘢。」「咁你就唔應該收人份禮物啦!」「你又唔係唔知我唔識推人......。」說真的,做女人多一個男人寵,又如何不心動?雖然我唔知道自己有乜吸引力令呢3位人夫看上,就在這時電話有第二個人打來,「媚媚不說了,隔離有線,亞Ben搵我了。」這個時候我與他已經一齊咗3個月......。

<待續>

(第四回)

「做乜咁遲接電話?搵咗你成日你都唔聽我電話,做過咩嘢嚟?」聽筒另一邊傳來亞Ben不悅的質問。
「今日同媚媚去咗飲下午茶買嘢囉,剛才我還與她傾緊電話,你便打來搵我。」我帶點生氣繼續說:「其實我去邊度點解要同你交代?」今日也因為這點事吵了一場,當初選擇同佢行埋,係因為3個追求者裡,與Ben傾嘅話題係最投契,可能大家工作嘅性質相近,他對我也算很好,會陪我去醫院覆診,也會花好多時間陪着我,就係咁我被佢打動了,我好記得將自己身體交俾人生中第二個男人當天,心情係有點緊張,我唔俾亞Ben開燈望到我嘅裸體,因為我對自己身材毫無自信,說真的整個過程我沒有特別感覺,沒做愛超過4年,唯一係怕會不會被佢搞痛,我瞓在床上被他壓着做了兩次,他不說我也不知道他已完事。

事後我有諗過當發咗場夢,不竟我覺得自己沒本錢,點知亞Ben更加迷上我,就是這樣便與他開始了,我有問過他,一個只懂瞓在床上的女人,什麼也不懂做,真的有這麼吸引嗎?誰不知在他口中得到一個意料之外的答案,他說我的叫床聲好正,聽到我的呻吟聲他愈幹會愈衝勁。可惜與Ben一齊了不久便察覺,他與我老公其實沒兩樣,也是喜歡監控着對方那類人,雖然我一直習慣這種生活,但我沒想過第二次選擇會搵番同類人,每次同Ben冷戰,我就會搵Mark或者Otto訴苦,話又俾老公激親,有次Otto聽到我話唔開心,隔日就揸咗架車係我屋苑附近,話同我遊下車河散散心......。

<待續>

👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

(第五回)

翌日我赴約登上了Otto的車,他話就話帶我去遊車河,但其實是到他的獨立屋,我咁大個女踏進不可能接觸的領域,Otto帶我去比我屋企還大的客廳,坐在沙發的說道:「這裡有泳池,如你想游水我可給你泳衣。」「不用了,我坐坐參觀下你間屋便可了。」我就像一隻好奇的小貓,周圍看看上流人士的生活品味,行上2樓的主人房,Otto打開房門,一幅像畫的海景景觀,我目不轉睛行到陽台前,被微微海風吹着,昨天與Ben吵鬧的事已被風吹散了,就在我閉上眼沉醉在美景一刻之時,我感覺到有人從後抱着我的腰,我慌忙的說:「你做咩啊?快點放開我。」Otto湊近我耳邊說:「你想唔想做這間屋的女主人?」接着在我的臉上吻了一下,我驚惶失措地掙扎了被他纏在我腰間的雙手,一個轉身一把掌打到Otto的臉上,「你瘋了嗎?你當我係咩人?」我眼帶淚光繼續說:「我要走了,你車我去附近巴士站放低我。」

當晚Ben又打來找我,我無心機的說:「你搵我做乜?我未嬲完你,不說了。」誰不知聽筒另一邊的他很憤怒地說:「這句話應該是我對你說,你到底有幾多嘢瞞住我?今日接你上車的男人係邊個?」「你跟蹤我嗎?我同朋友見面要同你交代嗎?」我也很嬲的回答。「我今日去你樓下打算同你Say sorry,點知俾我見到你......,仲要成朝唔接我電話。」「你咁唔鍾意,我哋分手喇。」我開始控制不了我的情緒哭着說,也不等Ben回答便掛了電話。那負面的心情就像缺堤般,看着電話記錄,Ben與Otto多個我沒接的來電,還有Mark今日也打過電話找我,我回撥了一個電話號碼,哭着說:「我好唔開心,你可唔可以陪下我.......。」那個人不是媚媚,而是......。

<待續>

(第六回)

我赤裸着上身蓋着被呆望着房間的天花,而房內的男人不是亞Ben,而是滿身肌肉的Mark,我沒想過二不離三這種事,雖則3個月前同老公以外的男人搞上了,而今天竟與第三個男人搞上,面對一個沒有任何愛情的人,做這樣的事是否表示我已變得墮落?我看見Mark的那話兒,傳聞肌肉型那裡也會特別大,但現實目測,我覺得亞Ben那兒比他的還大,看見滿心歡喜的Mark,就像考試得到滿分父母給獎勵的表情,他慢慢走到床上,手拿着我不知道是什麼的東西,伸入了被窩裡,我下身感覺到一件凍冰冰的物件貼着,Mark笑淫淫說:「今日你就好好享受一下,讓我來幫你忘記唔開心嘅事。」冰冷的物體突然震動,我下意識用手撳住Mark的手想將佢推開,但當然沒有那力氣推得動他分毫。

他反過來用另一隻手捉住我的手,說着:「不用怕!好好感受下,一陣你就會變得好舒服。」我喘著氣說:「唔得啊......好痕.....搞到我好癢......呀!」我開始不自主扭動着下半身,Mark看着我的表情也愈來愈興奮,他將我的內褲撥開了一邊,沾上了我體液的震盪物慢慢的進入我體內,我除了覺得癢外,頭也帶一點痛,這時Mark翻開了被子看着半裸的我,那時體內之物震動得更加劇烈,我雙腿一夾,感覺到我股間已濕透,我無力的對他說:「停啊!我好頭痛呀!」一點也不憐香惜玉嘅Mark卻對我說着:「估唔到你會有咁多淫水,半張床俾你搞到濕晒囉。」

<待續>

前往最後回覆