上一頁下一頁
發新話題

內地人真係性福

收藏  |  訂閱
70  12.3k

引用:
原帖由 西九理性的羊羊 於 2023-6-18 06:51 發表 查看引用來源

H K去睇黄綠,正廠要470,副廠仿制药250, 一年前一次用医療券五百元.係黃綠買左两盒副廠波蘭出偉哥 https://forum.cdn141.com/data/attac ...
買1包4粒,可以,買2包,就超過可容許限额,真係可以拉得,不過超出數量小,律正司免得上庭。就唔告。

引用:
原帖由 ho501501 於 2023-6-18 22:27 發表 查看引用來源

呢啲唔犯法喎,唔會拉🤓🤓🤓
唔知架,不過一定比人笑虧佬.

引用:
原帖由 ho501501 於 2023-6-18 22:27 發表 查看引用來源

呢啲唔犯法喎,唔會拉🤓🤓🤓
相信唔會犯法,如果會,呢架貨車找死..

.

引用:
原帖由 totowai 於 2023-6-19 00:52 發表 查看引用來源
相信唔會犯法,如果會,呢架貨車找死..

.
2 分鐘前 上傳
下載附件 (153.28 KB)

淘宝買药都有医生問診 唔係亂開

留言 引用 編輯補充邀請 [url=]評分[/url]

引用:
原帖由 沙田樹根 於 2023-6-18 22:56 發表 查看引用來源
買1包4粒,可以,買2包,就超過可容許限额,真係可以拉得,不過超出數量小,律正司免得上庭。就唔告。
咁糸身搜到一兩粒拉唔拉?

引用:
原帖由 西九理性的羊羊 於 2023-6-19 03:59 發表 查看引用來源
2 分鐘前 上傳
下載附件 (153.28 KB)

淘宝買药都有医生問診 https://forum.cdn141.com/data/attachment/forum/035434bp9ctg2io6cpob3 ...
一向都係咁,呢啲算唔算醫生證明🤓🤓🤓

引用:
原帖由 ho501501 於 2023-6-19 07:12 發表 查看引用來源

一向都係咁,呢啲算唔算醫生證明🤓🤓🤓
大陸算,如果你係大陸人來港旅遊.帶合理份量冇問题
香港人就講明唔得

引用:
原帖由 沙田樹根 於 2023-6-18 22:56 發表 查看引用來源
我去黃綠配药,姑娘要攞覆診咭寫明份量,俾医生睇過签完先俾.如果超過三個月先配,医生会見下八粒份量好合理
我隨身帶無問题.踢到咪睇医生药
医生纸係俾你药房買药
如果有医生纸好似去樂善堂社区藥房副廠偉哥100元

引用:
原帖由 西九理性的羊羊 於 2023-6-19 07:55 發表 查看引用來源
我去黃綠配药,姑娘要攞覆診咭寫明份量,俾医生睇過签完先俾.如果超過三個月先配,医生会見下八粒份量好合理
我隨身帶無問题.踢到咪睇医生药
医生纸係俾你药房買药
如果有医生纸好似去樂善堂社区藥房副廠偉哥100元 ...
系咪求其搵個醫生都會寫醫生紙,定一定要專科?

引用:
原帖由 ho501501 於 2023-6-19 07:10 發表 查看引用來源

咁糸身搜到一兩粒拉唔拉?
除非有弟二樣嘢,冇医生纸药房卖處方药好能閒,執一.二粒,謂又要俾收毒.交化验所,告,上堂自簽,浪费人力例如:我無医生纸係药房買左粒偉哥,去咸記俾軍裝踢到,你老閪唔認,普通药,一粒半粒又要俾C lD,又要揾收毒,交化验所,验到係偉哥最多咪叫上庭自签守行為,執依的嘢,咪俾人屌,阻住收工

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆