上一頁下一頁
發新話題

內地人真係性福

收藏  |  訂閱
70  12.3k

引用:
原帖由 西九理性的羊羊 於 2023-6-19 08:29 發表 查看引用來源
除非有弟二樣嘢,冇医生纸药房卖處方药好能閒,執一.二粒,謂又要俾收毒.交化验所,告,上堂自簽,浪费人力例如:我無医生纸係药房買左粒偉哥,去咸記俾軍裝踢到,你老閪唔認,普通药,一粒半粒又要俾C lD,又要揾收毒,交化验所,验到係偉哥最多 ...
咁袋住一粒半粒咪唔使驚拉囉?

引用:
原帖由 totowai 於 2023-6-18 17:25 發表 查看引用來源
係架.
好似買刀咁,買咗比差佬揸,有單,冇事..如果冇單,有排煩.
長知識,我一直以為只係管制售賣!

引用:
原帖由 ho501501 於 2023-6-19 07:10 發表 查看引用來源

咁糸身搜到一兩粒拉唔拉?
唔串阿sir,一定無事,唔拉。若果串,同阿sir講法律,一定拉你反警署先,比機會你同大sir講,一粒花會告訴你,買偉哥要E生纸,記得啦!跟住放人。

引用:
原帖由 沙田樹根 於 2023-6-19 11:13 發表 查看引用來源
你唔串阿sir,一定無事,唔拉。若果串,同阿sir講法律,一定拉你反警署先,比機會你同大sir講,一粒花會告訴你,買偉哥要E生纸,記得啦!跟住放人。
其實系咪一般醫生都可以寫呢啲醫生紙呢?

引用:
原帖由 ho501501 於 2023-6-19 13:16 發表 查看引用來源

係的,通常只開4粒。

引用:
原帖由 ho501501 於 2023-6-19 13:16 發表 查看引用來源

一般医生唔会寫医生紙,你要咪药房配,相熟咪友誼價,開医生紙通常政府医生,揸医生紙药房買私家医生咪食少好多

引用:
原帖由 沙田樹根 於 2023-6-19 14:58 發表 查看引用來源
係的,通常只開4粒。
私家医生佢診所药房仔通常只有常用包裝四粒100MG,正廠收你470,一次買两包医療券都肉痛我去黃綠配都係俾身份証,用紙仔寫配偉哥,副廠两盒,私家診所街坊俾人知買偉哥好聽,医生初都係叫你食四份一,揸医生紙你可以買50MG或25MG,冇限四粒,政府医生好難寫医生紙,好似我依的紅屋仔客,一睇医健通,哈哈,

引用:
原帖由 西九理性的羊羊 於 2023-6-20 05:35 發表 查看引用來源
一般医生唔会寫医生紙,你要咪药房配,相熟咪友誼價,開医生紙通常政府医生,揸医生紙药房買私家医生咪食少好多
只係想有張醫生紙唔洗搏拉啫,唔係幾錢問題🤓🤓

引用:
原帖由 西九理性的羊羊 於 2023-6-20 05:56 發表 查看引用來源
私家医生佢診所药房仔通常只有常用包裝四粒100MG,正廠收你470,一次買两包医療券都肉痛我去黃綠配都係俾身份証,用紙仔寫配偉哥,副廠两盒,私家診所街坊俾人知買偉哥好聽,医生初都係叫你食四份一,揸医生紙你可以買50MG ...
食100勁好多🤓🤓

引用:
原帖由 沙田樹根 於 2023-6-19 14:58 發表 查看引用來源
係的,通常只開4粒。
點解你咁清楚既

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆