內地人真係性福

收藏  |  訂閱
17  12.3k

香港人一樣可以淘寶買到,幾蚊一粒🤓🤓🤓

引用:
原帖由 watercheng 於 2023-6-15 20:33 發表 查看引用來源
小心藥不可以亂食
要睇醫生
知道身體狀況
對症下藥
我識兩個朋友
自己買藥食
一個中風
另一個心臟衰竭
小心小心
你都幾好彩喎,一連識到兩個咁嘅朋友🧑‍🤝‍🧑

引用:
原帖由 totowai 於 2023-6-17 16:37 發表 查看引用來源

呢隻仙丹一樣嘅丸仔,自過咗專利期,全世界各大小藥廠,紛紛照方生產.

而家已間間藥房有得賣,正式平靚正,益哂 d 有心無力嘅兄弟.
呢隻有冇見過

附件

其實冇醫生紙系咪犯法

引用:
原帖由 totowai 於 2023-6-18 14:54 發表 查看引用來源
如被差人搜身,搜到呢種藥,不論正廠或副廠,冇醫生紙,拉得.
咁咪好易瀨嘢

引用:
原帖由 totowai 於 2023-6-18 14:54 發表 查看引用來源
如被差人搜身,搜到呢種藥,不論正廠或副廠,冇醫生紙,拉得.
咁海狗丸,犀利士,必利勁,威馬又拉唔拉得

引用:
原帖由 hopyu 於 2023-6-18 18:27 發表 查看引用來源

搞清楚先, 在香港已經註冊西藥係要有西醫處方才可買賣, 有D係保健用品無西藥成份, 唔使醫生紙可以買賣
你都冇答到個問題,有以上嘅野系身犯唔犯法?

引用:
原帖由 hopyu 於 2023-6-18 20:32 發表 查看引用來源

已經答咗你, 明就明, 唔明講多無撚用...........

海狗丸,犀利士,必利勁,威馬

有西藥成份要西醫處方才可買賣, 無西醫處方保存管有都是犯法

https://hk.news.yahoo.com/%E5%A4%A9%E6%B0%B4%E5%9C%8D%E6%99%AE%E6%BF%9 ...
馬百良海狗丸都犯法真係不敢相信

引用:
原帖由 totowai 於 2023-6-18 22:14 發表 查看引用來源
自從偉哥,犀利士,呢 d 鳩大丸面世,威咗幾十年嘅神油,已無人問津了..40136018
.40136019
.40136020

.
呢啲唔犯法喎,唔會拉🤓🤓🤓

引用:
原帖由 沙田樹根 於 2023-6-18 22:56 發表 查看引用來源
買1包4粒,可以,買2包,就超過可容許限额,真係可以拉得,不過超出數量小,律正司免得上庭。就唔告。
咁糸身搜到一兩粒拉唔拉?

前往最後回覆