飛胡志明,有乜嘢要注意?

收藏  |  訂閱
16  3.2k

飛胡志明,有乜嘢要注意?

係咪囉住美金去 第一區換最抵? 今次去幾日唔一定日日拮嘢,求其體驗下越南妹就好了。

如果坐飛机去,在當地機埸换,港幤或美金也可以,电话咭也在机埸購入。丨

引用:
原帖由 九哥哥 於 2023-8-13 09:53 發表 查看引用來源
如果坐飛机去,在當地機埸换,港幤或美金也可以,电话咭也在机埸購入。丨
Ok, 我去到 看看。

引用:
原帖由 九哥哥 於 2023-8-13 09:53 發表 查看引用來源
去親旅行
我都係係鴨寮街
買上網卡的

引用:
原帖由 emau1 於 2023-8-13 22:41 發表 查看引用來源
去親旅行
我都係係鴨寮街
買上網卡的
也可以,呢位師兄好似常常在國內,所以我這樣説,咭好平一百幾十元😹

引用:
原帖由 唯真唯善 於 2023-8-13 03:04 發表 查看引用來源
係咪囉住美金去 第一區換最抵? 今次去幾日唔一定日日拮嘢,求其體驗下越南妹就好了。
我去親都係ATM用銀聯卡拎錢,方便快捷匯率又好
上次去之前幾日用Tinder Gold,add定女女
去咗8日,7日有女屌
想問樓主visa 而家係咪都要網上搞or領事館?

引用:
原帖由 applesamsunglg 於 2023-8-14 22:42 發表 查看引用來源
我去親都係ATM用銀聯卡拎錢,方便快捷匯率又好
上次去之前幾日用Tinder Gold,add定女女
去咗8日,7日有女屌
想問樓主visa 而家係咪都要網上搞or領事館? ...
上網整填完資料到批出大概要5日。 越南海關唔知係咪會收錢。。

引用:
原帖由 唯真唯善 於 2023-8-14 07:21 發表 查看引用來源

上網整填完資料到批出大概要5日。 越南海關唔知係咪會收錢。。
喺有人會畀錢,尤其越南人回国一定要畀,我自己去過三次一次都唔畀,有一次在香港跟團導遊就要每人畀5蚊美金海關。

引用:
原帖由 reddoor 於 2023-8-15 08:48 發表 查看引用來源

喺有人會畀錢,尤其越南人回国一定要畀,我自己去過三次一次都唔畀,有一次在香港跟團導遊就要每人畀5蚊美金海關。
现在吾知,疫情前~無論同朋友或家人去也不用畀錢,我自由行😆

引用:
原帖由 reddoor 於 2023-8-15 08:48 發表 查看引用來源

無美金散紙,佢問到就比廿蚊港紙佢自己唱返VND啦。。

前往最後回覆