上一頁下一頁
發新話題

準媽媽報告 II (在 #30)

收藏  |  訂閱
61  28.0k

引用:
原帖由 katieW 於 2023-10-13 12:21 發表 查看引用來源
第二份小報告
沒什麼重大事情 倒是一些瑣碎點滴想紀錄下來
不知不覺已經第五個月 肚子鼓起來了 隱約還感覺到有東西在動 暫時沒有很劇烈
大概像兩三個手機同時震盪吧 其實還真的挺有趣

小生命的出現是不是一 ...
充滿溫馨愛意的分享,將一個幸福的準媽媽人妻的心聲表露無遺!希望你哋之後都一樣咁幸福快樂,小朋友日後可以健康快樂成長!
Btw, 懷咗孕乳房有冇升級,水源係咪更充足!😉

引用:
原帖由 katieW 於 2023-10-13 12:21 發表 查看引用來源
第二份小報告
不知不覺已經第五個月 肚子鼓起來了 隱約還感覺到有東西在動 暫時沒有很劇烈

我睇到嘅係滿滿嘅幸福。加油啊,做爸媽不容易的。

引用:
原帖由 katieW 於 2023-9-13 13:15 發表 查看引用來源

是呀 後來我也在網上看到 原來男性射精前的分泌 裡面的精子含量不比接下來才射出的精液少
所以嘛 本來我是沒有打算寫這個報告的 直到昨日某人提出要求
後來想想其實也不錯 雖然現在這裡人流已經不多 但如果還 ...
其實係。。。 所以我前度每次同我打真軍
都會叫我做足全套 盡情內射佢
反正就算外射都會有機會有果d分泌喺佢體內

引用:
第二份小報告

師姐妳好幸福🥰

引用:
原帖由 R.Gonzalez 於 2023-10-13 19:20 發表 查看引用來源

我睇到嘅係滿滿嘅幸福。加油啊,做爸媽不容易的。
謝謝你 的確是這樣
如果勉強要說懷孕生小孩是個奇跡 那麼奇的並不在於肚子變大 而是新生命形成之後
對新爸爸新媽媽人生價值觀的改變
我指的是要改變一個人的性格作風 有時候打他罵他 對他說一千次一萬次也不一定有用
#15 的那位婦人便是一個好例子
當你成為了另一個人的父母 有了在這個世界上你自己生命的延續 那種忽然而來的改變是自己也不能想像
為了自己的孩子 做什麼事也不會覺得累覺得麻煩 給他買的東西再怎麼樣也不會覺得昂貴
真的 我每次逛街看到小寶寶的衣服 第一個反應本來是 "哇"
就是那麼小的一塊布嘛 原來要這個價錢 但開始幻想以後給他穿上有多可愛
下一秒鐘反應過來的時候 自己已經在等候付錢的隊伍裡面了
自己想要的東西 不順路也好時間不夠也好 不買就不買吧沒什麼大不了 每次出門都是先看小孩的衣服玩具

引用:
原帖由 katieW 於 2023-10-16 08:08 發表 查看引用來源

謝謝你 的確是這樣
如果勉強要說懷孕生小孩是個奇跡 那麼奇的並不在於肚子變大 而是新生命形成之後
對新爸爸新媽媽人生價值觀的改變
我指的是要改變一個人的性格作風 有時候打他罵他 對他說一千次 ...
何止咁樣, 簡直係目中無人添
連同朋友出街都會挾持d friend 唔睇靚衫同化妝品而o係一d 賣嬰兒用品o既地方花費大量o既時間

睇清楚呀唔好亂鬧人, 我話費, 完全冇話係浪費呀
因為朋友被懷孕o既朋友邀請一齊去揀朋友日後寶貝兒子o既用品, 都真係好榮幸
尤其是睇住呢個懷孕o既朋友多o左d 孕味, 好似仲索過以前
好色o既朋友, 除o左中意猛男, 亦都中意親近靚女

引用:
原帖由 蛇貴妃 於 2023-10-18 11:29 發表 查看引用來源

何止咁樣, 簡直係目中無人添
連同朋友出街都會挾持d friend 唔睇靚衫同化妝品而o係一d 賣嬰兒用品o既地方花費大量o既時間

睇清楚呀唔好亂鬧人, 我話花費, 完全冇話係浪費呀
因為朋友被懷孕o既朋友邀請一齊 ...
謝謝 😊 I love you forever 🥰

妳也趕快生一個 人家都說男孩像媽 肯定超帥的 😁

我記得有咗頭幾個月, 淨係後入同埋含. 到後期穩定咗就女上多啲, 生前一晚叫老公嚟多次. 🤭 隔咗幾個鐘開始痛, 半夜三間去醫院, 第二日下午小寶貝就出世.

引用:
原帖由 blondie_cheung 於 2023-10-18 22:12 發表 查看引用來源
我記得有咗頭幾個月, 淨係後入同埋含. 到後期穩定咗就女上多啲, 生前一晚叫老公嚟多次. 🤭 隔咗幾個鐘開始痛, 半夜三間去醫院, 第二日下午小寶貝就出世. ...
係咪有咗需要大咗?😉

引用:
原帖由 blondie_cheung 於 2023-10-18 22:12 發表 查看引用來源
我記得有咗頭幾個月, 淨係後入同埋含. 到後期穩定咗就女上多啲, 生前一晚叫老公嚟多次. 🤭 隔咗幾個鐘開始痛, 半夜三間去醫院, 第二日下午小寶貝就出世. ...
臨生都重嚟😅🤣

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆