準媽媽報告 II (在 #30)

收藏  |  訂閱
5  28.1k

的確係普通o左d, 不過算啦, 似你一貫作風   
唔好會錯意呀, 我只係單純從性行為o既角度去話個過程普通, 即係如果我有晒計劃要造人o既話,
我expect 每一次都會係好激情好有氣氛咁俾人中出囉   
anyway, 再次恭喜, 我相信你絕對會係個100分滿分o既好媽媽

引用:
原帖由 licklickson 於 2023-9-14 12:05 發表 查看引用來源
所以話媽媽好偉大!😉
媽媽(永遠)係偉大, 但偉大o既唔止得媽媽
你地對女人o既每一個喜好, 在女人角度而言都唔係與生俱來囉!  

要keep 好身材, 要著高爭鞋行路自然得o黎有女人味, 要懂得男人心理唔製造麻煩相處得你地舒服, 要床上夠放樂意含吹奶啜吞埋佢,
邊一樣唔需要後天努力迫自己去習慣將自己塑造成你地喜歡o既果個模樣?

引用:
原帖由 katieW 於 2023-9-14 11:04 發表 查看引用來源

健康食品不好吃 好吃食品不健康
俾個讚

又話一孕傻三年, 睇落唔係好似喎 鬼咁精靈

引用:
原帖由 katieW 於 2023-10-16 08:08 發表 查看引用來源

謝謝你 的確是這樣
如果勉強要說懷孕生小孩是個奇跡 那麼奇的並不在於肚子變大 而是新生命形成之後
對新爸爸新媽媽人生價值觀的改變
我指的是要改變一個人的性格作風 有時候打他罵他 對他說一千次 ...
何止咁樣, 簡直係目中無人添
連同朋友出街都會挾持d friend 唔睇靚衫同化妝品而o係一d 賣嬰兒用品o既地方花費大量o既時間

睇清楚呀唔好亂鬧人, 我話費, 完全冇話係浪費呀
因為朋友被懷孕o既朋友邀請一齊去揀朋友日後寶貝兒子o既用品, 都真係好榮幸
尤其是睇住呢個懷孕o既朋友多o左d 孕味, 好似仲索過以前
好色o既朋友, 除o左中意猛男, 亦都中意親近靚女

引用:
原帖由 katieW 於 2023-10-19 08:28 發表 查看引用來源

真是會的 我自己的話大概是一種因為懷上了愛人的寶寶 感覺一部份的他一直在自己身體裡
閒來無事摸一摸肚子 都會不受控的笑起來 當然不是哈哈大笑 但是從心底冒出來甜絲絲的感覺吧
老公不在家的一天裡會很想 ...
chur..
仲諗住係捧住個大肚, 然後 "呵呵呵 MERRY CHRISTMAS" 果種添

引用:
原帖由 katieW 於 2023-10-19 06:47 發表 查看引用來源

第十級其實是有多痛?
我聽老一輩的說 經歷一次會令當媽媽的跟自己孩子感情更加密不可分
說得我也有點點想嘗試一次...
你又想玩乜呀   

分娩應該未完全到達第十級, 不過都好接近囉
你auntie 當年生我果陣就係冇麻醉, 咩原因冇話過俾我知, 但有次同我講 (鬧我果陣 話生我生得咁辛苦但我唔孝順)
佢話你想像一下唔係煎o野食果陣俾幾滴熱油彈親, 而係蒸完魚淋熟油果陣一大灘滾油淋到落自己身上果個感覺
然後想像出o左事之後, 你旁邊冇凍水冇冰塊, 硬生生咁忍受幾個鐘果種痛楚
最後再想像出o左呢種意外之後你可以將手頭上o既工作全部停落o黎去休息, 而分娩果陣則要明知用力會更痛你都要繼續用力推

不過你/ 你長輩冇講錯, 歷盡千辛萬苦生出o黎o既兒女, 真係會當佢如珠如寶, auntie 話呢樣o野做阿老豆o既都唔係個個會明

前往最後回覆