上一頁下一頁
發新話題

某某艾拉傑DQ了2023-11-18(264#) DQ細積分會員事件管理已處理, 雨過天晴(暫時)

收藏  |  訂閱
49  11.9k

引用:
原帖由 艾拉傑 於 18/10/2023 09:24 發表 查看引用來源

以小弟所知應該唔係, 師兄你成九千以上, 佢個 level 同埋得40分只係想俾個手指公師兄你, 自己又慳住用而已, 使成十個鐘一日一邊自我增值一邊每個 po 遂個一分一分扣咁好心機, 我哋用幾分鐘完成嘅嘢又係 hea 啲嘅,  ...
其實等佢俾個向下手指公扣阿星1分都好嘅,等阿星有啲危機感,可以學下發糞塗牆,寫多啲故仔。

不過阿星從字裡行間睇得出好多怨氣,而且喜歡將怨念發洩喺其他人身上,根據精神分析學鼻祖阿弗乜鬼德講,所有嘅行為舉動都係有關於欲望嘅,有行動,背後就有欲:例如不停灌水,背後嘅欲就係擦存在感;冇樹冇幹走出嚟鬧人,都係擦存在感。

以阿星睇咁多鹹書學埋學埋咁多假狗理論,擦存在感其實都好次要,裡面最深層次最赤裸裸嘅關鍵係一個字:孤獨……………咦,應該係兩個字先啱。

冇錯,係孤獨。成晩不停咁增值自己,好明顯係除咗呢件事之外,再冇其他事可以做,而如果唔黐住呢件事不停擦存在感嘅話,就會變得好孤獨。

或者會有師兄問:「咁多嘢做唔去做,夜晚睇下電視打下機同屋企人過都會好忙啦。」係㗎,其實或許仲有好多其他嘢做,不過當眼中只睇到一樣事物而且將佢無限放大嘅話,其他嘅人事物就再睇唔到。

由呢度發爛渣到俾人扣分,再去到出面論壇用其他師兄嘅名開户,發覺仍然冇辦法立足,要返嚟靜雞雞扣低分會員分數令佢地冇辦法發言;一切嘅舉動都話緊俾大家知:好孤獨。

依家有人互動,有返啲生機,唔使以為自己係條鹹魚或者透明人,有返人生意義,夜睌又可以重用有限而無聊嘅時間去做一啲自己覺得有意義嘅事,充實下自己,其實大家都公德無量。

阿星呢度丢書包,講多句:地圖不等於疆界。你所睇到嘅,並不代表事實。例如,大家都知道地圖上面銅鑼灣同埋灣仔嘅分界,但係實際上嘅分界,係肉眼睇唔到嘅;每個人都用自己嘅標準嚟判斷事件,但係其實件事又係咪只如你所睇到嘅樣呢?惡人冇樣睇,越惡越唔出聲。咁究竟係惡好,定唔惡好呢?😬

引用:
原帖由 3P2Q 於 17/10/2023 23:04 發表 查看引用來源

明天還繼續嗎?。
大家都好被動嘅,敵不動我地又不動咁囉😬

引用:
原帖由 艾拉傑 於 18/10/2023 11:02 發表 查看引用來源

佢自己預咗係咁, 而家盡量自 high, high 幾耐就 high 幾耐, 俾佢開心吓囉.
不停高潮係咩感覺嘅呢?長時間俾費洛蒙同腦啡肽影響,不由自主咁令自己興奮,會唔會一行出街就一褲都係呢?又,望住個男人嚟高潮,望住麥記隻咖啡杯嚟高潮,企喺街度無端端高潮,究竟會點嘅呢?

有報導講過,外國有個女人神經系統排列異常,會不停高潮,掂下又會,打個乞嚏又會,分分鐘同人吹緊水都會不自控咁嚟,令佢非常之煩惱。

或者呢個case係夢寐以求嘅狀態,令人欲罷不能呢😬

引用:
原帖由 地捫香蕉 於 18/10/2023 11:52 發表 查看引用來源
其實有D 怪, 之前我出現負分時, 我都有睇返我D 留言, 想睇下邊個比負分我

但係完全冇發現.............
冇㗎,阿星係睇到自己版面有隻向下嘅手指公先知啫😬

引用:
原帖由 地捫香蕉 於 18/10/2023 12:15 發表 查看引用來源
係喎, 我睇返完來比左正評佢
好得意呀,依家只可以正評喎😬

引用:
原帖由 3P2Q 於 18/10/2023 12:14 發表 查看引用來源
今日評分有問題, 冇得選擇負分
咁咪好,大家正評大家😬

引用:
原帖由 代北集團 於 18/10/2023 13:22 發表 查看引用來源
多謝各位救命之恩 !!!
歡迎歸隊😬

引用:
原帖由 地捫香蕉 於 18/10/2023 14:02 發表 查看引用來源

可能可以手動打負分
唔得,試咗啦😬

引用:
原帖由 地捫香蕉 於 18/10/2023 14:12 發表 查看引用來源

現在佢已變成活生了 .................
喺咁嘅情況下,大家要玩互加分制度,互相加分,為大家下次嘅行動養精蓄銳做好準備😬

引用:
原帖由 代北集團 於 18/10/2023 14:26 發表 查看引用來源
S兄 , 真係好多謝你 !!! ^.^
講呢啲,快啲再諗啲嘢嚟講,等大家一齊加分😬

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆